A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Рішення сільської ради №1773 - 15- VІІІ  «рішення № 1773 порядок склад.фінзвітів»

Кількість переглядів: 134
Скликання: 8 скликання Пристоличної сільської ради
Сесія: П’ятнадцята сесія
Тип документу: Рішення сільської ради
Дата: 06.07.2022
Номер документу: 1773 - 15- VІІІ 
Назва документу: рішення № 1773 порядок склад.фінзвітів
Прикріплені файли:
  1. рішення № 1773 порядок склад.фінзвітів (0.03 МБ)

 

 

УКРАЇНА

ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

    РІШЕННЯ

 

Про затвердження Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів  комунальних підприємств Пристоличної сільської ради

 

Відповідно до статті 26, пункту 1 статті 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", беручи до уваги наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 2 березня 2015 року № 205 «Про затвердження Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану суб’єкта господарювання державного сектору економіки», з метою вдосконалення системи фінансового планування, підвищення ефективності роботи  комунальних підприємств Пристоличної сільської ради, враховуючи пропозиції постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту Пристоличної сільської ради, 

 

Пристолична  сільська рада  В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Затвердити Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств Пристоличної сільської ради згідно з Додатком №1.
  2. Покласти відповідальність за своєчасне складання, подання на розгляд та затвердження фінансових планів та звітів про їх виконання на керівників комунальних підприємств Пристоличної сільської ради відповідно до термінів вказаних у  Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств Пристоличної сільської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту Пристоличної сільської ради.

 

 

 

     Сільський  голова                                                              Микола КАСЬКІВ

 

 

 

 

 

      с. Щасливе

      28 червня 2022  року

      № 1773 - 15- VІІІ 

 

                                                                               

 

  ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням Пристоличної

сільської ради

                                                              від 28 червня 2022 року

№ 1773 - 15 - VIII

 

ПОРЯДОК

складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів  комунальних  підприємств Пристоличної сільської ради

 

1. Цей Порядок визначає процедуру складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств Пристоличної сільської ради (далі – фінансовий план).        

2. Фінансовий план складається  за формою згідно з Додатком 1 до цього Порядку на кожний наступний рік з поквартальною розбивкою і відображає очікувані фінансові результати в запланованому році.

Фінансовий план підприємства містить довідкову інформацію щодо фактичних показників минулого року та планові показники поточного року.

Під час складання фінансового плану, звіту про його виконання та підготовки пояснювальної записки необхідно використовувати рекомендації, зазначені в наказі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 02 березня 2015 року № 205 «Про затвердження Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану суб’єкта господарювання державного сектору економіки».

3. Фінансовий план підлягає затвердженню рішенням Пристоличної сільської ради до 1 жовтня року, що передує плановому.

4. Проєкт фінансового плану у трьох примірниках у паперовому та електронному вигляді подається органу управління (Управлінню капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради або Управлінню гуманітарного розвитку Пристоличної сільської ради)  до 1 вересня.

На фінансовому плані підприємства ставиться відмітка «Проєкт».

До проєкту фінансового плану додається пояснювальна записка та наступні  копії документів:

  • фінансова  звітність на останню  звітну  дату  поточного  року  за  формою  визначеною наказом Міністерства  фінансів України від 07.02.2013 №73 «Про затвердження Національного положення (стандарту)  бухгалтерського  обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності» (баланс (форма №1), звіт про фінансові  результати (форма №2));
  • штатний  розпис та  тарифікаційний список  працівників;
  • документ, що містить  інформацію про наявність  у  судах  загальної  юрисдикції  судових  справ  майнового  характеру, стороною  в  яких є  підприємство (за наявності);
  • відомості про стан  виконання  рішення  суду  або  інших  виконавчих  документів, у яких  зазначено  суму, що підлягає  сплаті, або яку  стягнуто  на  користь  підприємства, насідки  виконання  яких  матимуть  вплив  на  фінансовий  стан  підприємства (за наявності).

Пояснювальна записка щодо обґрунтування  фінансового плану складається в  довільній  формі та  включає результати аналізу його фінансово-господарської діяльності за попередній рік, а також показники господарської діяльності та розвитку підприємства в поточному році та на плановий рік. У разі зменшення валового або чистого прибутку порівняно з прогнозними показниками поточного року підприємство обов’язково вказує причини такого зменшення та їх обґрунтування.

5. Орган управління  (Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради або Управління гуманітарного розвитку Пристоличної сільської ради) проводить аналіз проєкту фінансового плану протягом п’яти робочих днів та подає його до Фінансового управління Пристоличної сільської ради для опрацювання. Фінансове управління опрацьовує матеріали протягом п’яти робочих днів та приймає рішення щодо подання керівником комунального підприємства фінансового плану для розгляду та затвердження рішенням Пристоличної сільської ради чи повернення проєкту фінансового плану на доопрацювання.

6. Зміни до затвердженого фінансового плану можуть вноситися два рази на рік, у якому затверджувався фінансовий план, та не більше одного разу на квартал протягом планового року.

У разі отримання  додаткових  надходжень (у грошовій чи натуральній  формі) з усіх  джерел  фінансування не заборонених  законодавством  України, а також з нагальної потреби у разі закупівлі обладнання, товарів, робіт та послуг в межах затвердженого фінансового плану,  зміни до  затвердженого  фінансового плану  підприємства  вносяться  наказом  керівника  підприємства, але не  частіше 11 разів на рік у плановому році з подальшим затвердженням рішенням Пристоличної сільської ради.

Зміни до фінансового плану підприємства не можуть уноситись у періоди, за якими минув строк звітування.

7. Пропозиції щодо внесення змін до фінансового плану подаються органу управління (Управлінню капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради або Управлінню гуманітарного розвитку Пристоличної сільської ради).

 Пояснювальна записка до зміненого фінансового плану повинна відображати очікувані результати діяльності підприємства на поточний рік, обсяги доходних надходжень та витрат на забезпечення потреб діяльності та розвитку підприємства. Крім того, для аналізу наданих пропозицій щодо внесення змін до фінансового плану подається порівняльна таблиця змін показників фінансового плану підприємства  із поясненням відхилень за формою згідно з Додатком 3.

Орган управління (Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради або Управління гуманітарного розвитку Пристоличної сільської ради) протягом п’яти робочих днів, після отримання проєкту зміненого фінансового плану, приймає рішення щодо внесення змін до фінансового плану або відхиляє пропозиції з обґрунтуванням причин відмови.    

Орган управління (Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради або Управління гуманітарного розвитку Пристоличної сільської ради) подає проєкт зміненого фінансового плану підприємства на опрацювання до Фінансового управління Пристоличної сільської ради за процедурою, передбаченою пунктом 5 цього Порядку.

На зміненому фінансовому плані ставиться відмітка «Змінений» та дата затвердження змін.

8. Звіт про виконання фінансового плану підприємства складається та подається з пояснювальною запискою щодо результатів  діяльності  за  звітний  період із зазначенням  за  окремими  показниками  причини  значних  відхилень  фактичних показників  від  планових за формою згідно з Додатком 2 в паперовому та електронному вигляді до органу управління (Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради або Управління гуманітарного розвитку Пристоличної сільської ради) у строки:

- за IV квартал та рік - до 15 лютого року, що настає за звітним періодом;

-  за І  квартал - до 01 травня, за  ІІ квартал - до 01 серпня,  за ІІІ квартал - до 01 листопада року,  що настає за звітним періодом.

До річного звіту в паперовому  вигляді  додаються  наступні  копії документів:

  • фінансова  звітність на останню  звітну  дату  поточного  року  за  формою  визначеною наказом Міністерства  фінансів України від 07.02.2013 №73 «Про затвердження Національного положення (стандарту)  бухгалтерського  обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності» (баланс (форма №1), звіт про фінансові  результати (форма №2));
  • штатний  розпис та  тарифікаційний  список  працівників;
  • документ, що містить  інформацію про наявність  у  судах  загальної  юрисдикції  судових  справ  майнового  характеру, стороною  в  яких є  підприємство (за наявності);
  • відомості про стан  виконання  рішення  суду  або  інших  виконавчих  документів, у яких  зазначено  суму, що підлягає  сплаті, або яку  стягнуто  на  користь  підприємства, насідки  виконання  яких  матимуть  вплив  на  фінансовий  стан  підприємства (за наявності).

9. Орган управління (Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради або Управління гуманітарного розвитку Пристоличної сільської ради) здійснює аналіз отриманої інформації та погоджує звіти про виконання комунальними підприємствами фінансових планів (квартал, рік).

10. Керівники  підприємств щорічно звітують перед  Пристоличною сільською радою про виконання  фінансового плану  за  минулий рік до 15 березня  року, що настає за звітним  періодом, або  достроково за вимогою.

11. Затверджений фінансовий  план, зміни до фінансового плану та звіт про виконання  фінансового плану  публікуються на сайті підприємств та на офіційному веб-сайті Пристоличної сільської ради.

 

 

 

Сільський голова                                                                       Микола КАСЬКІВ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь