A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Проекти рішень сільської ради №__ - 3 - VIІІ «Положення про філію школи в с.Дударків_»

Кількість переглядів: 206
Скликання: 8 скликання Пристоличної сільської ради
Сесія: Третя сесія
Тип документу: Проекти рішень сільської ради
Дата: 11.03.2021
Номер документу: __ - 3 - VIІІ
Назва документу: Положення про філію школи в с.Дударків_
Прикріплені файли:
  1. Положення про філію школи в с.Дударків_ (0.02 МБ)

                                                                                           ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішення

Пристоличної сільської ради

 

№ _____ від ______________

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

ПРО ФІЛІЮ ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ШКОЛИ МИСТЕЦТВ І РЕМЕСЕЛ ПРИСТОЛИЧНОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

В СЕЛІ ДУДАРКІВ

 

 

І. Загальні положення

 

1. Це Положення визначає основні засади функціонування філії Великоолександрівської школи мистецтв і ремесел Пристоличної сільської ради  в селі Дударків (далі – філія).

2. Філія є територіально відокремленим структурним підрозділом Великоолександрівської школи мистецтв і ремесел Пристоличної сільської ради (далі – мистецька школа), що не має статусу юридичної особи і діє на підставі цього Положення, затвердженого засновником мистецької школи – Пристоличною сільською радою.

Філія забезпечує здобуття початкової спеціалізованої мистецької освіти (музичної, художньої, хореографічної, театральної тощо).

3. Філія мистецької школи у своїй діяльності керується чинним законодавством України, рішеннями засновників мистецької школи, у тому числі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, прийнятих в межах їх повноважень, визначених законами України, а також Статутом мистецької школи та цим Положенням про філію.

4. Філія створюється з метою забезпечення доступу до початкової спеціалізованої мистецької освіти громадян за місцем проживання відповідно до освітніх, культурних, духовних потреб та запитів населення.

5. Найменування філії має відповідати Вимогам до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організацій профспілки, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 05 березня 2012 року № 368/5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05 березня 2012 року за № 367/20680 (зі змінами).

6. Створює, змінює тип, ліквідовує та реорганізовує філію мистецької школи засновник.

 

ІІ. Організація освітнього процесу

 

1. Права та обов'язки учасників освітнього процесу визначаються Законами України «Про освіту»«Про позашкільну освіту»«Про культуру», іншими нормативно-правовими актами, Статутом та Правилами внутрішнього трудового розпорядку мистецької школи, а також цим Положенням про філію.

2. Освітній процес у філії організовується у формах здобуття початкової спеціалізованої мистецької освіти з урахуванням особливостей освітньої діяльності мистецької школи.

3. Освітній процес у філії здійснюється відповідно до освітніх програм мистецької школи (власних, в тому числі наскрізних освітніх програм, або типових освітніх програм, що затверджуються Міністерством культури України).

Освітній процес здійснюється диференційовано відповідно до індивідуальних можливостей, запитів, інтересів, нахилів, здібностей учнів з урахуванням їх віку, психофізичних особливостей, стану здоров’я.

4. Організація освітнього процесу у філії здійснюється відповідно до плану, який розробляється педагогічною радою та затверджується директором мистецької школи.

План організації освітнього процесу визначає, зокрема, структуру навчального року, тривалість навчального тижня, уроків, занять, відпочинку між ними, інші форми організації освітнього процесу у межах часу, передбаченого освітньою програмою, з дотриманням вимог частини першої статті 17 Закону України «Про позашкільну освіту».

5. Учні, які здобувають освіту у філії, є учнями мистецької школи.

Зарахування, переведення та відрахування таких учнів здійснюються згідно з наказом директора мистецької школи.

6. Випускникам філії, яка забезпечує здобуття початкової спеціалізованої мистецької освіти, документ про мистецьку освіту видається мистецькою школою.

ІІІ. Управління філією

 

1. Штатний розпис філії є складовою штатного розпису мистецької школи, що розробляється і затверджується директором мистецької школи на підставі Примірних штатних нормативів мистецьких шкіл, затверджених наказом Міністерства культури України від 13 березня 2019 року № 192 (далі – Примірні штатні нормативи).

2. Філію очолює завідувач.

Якщо відповідно до Примірних штатних нормативів посада завідувача філії відсутня, директор мистецької школи виконання обов’язків завідувача філії покладає на одного з викладачів мистецької школи.

3. Завідувач філії, педагогічні та інші працівники філії є працівниками мистецької школи.

4. Директор мистецької школи визначає обсяг педагогічного навантаження педагогічних працівників, які забезпечують освітній процес у філії.

Педагогічні працівники мистецької школи, які здійснюють освітній процес у філії, можуть мати педагогічне навантаження як в мистецькій школі, так і у філії (філіях).

5. Педагогічні працівники філії є членами педагогічної ради мистецької школи та беруть участь у її засіданнях.

6. Методична робота у філії є складовою методичної роботи мистецької школи.

7. Рішення вищого колегіального органу громадського самоврядування (загальні збори трудового колективу) мистецької школи є обов’язковими для виконання філією.

У філії можуть створюватися органи громадського самоврядування філії.

 

ІV. Фінансування та матеріально-технічна база філії

 

1. Порядок фінансування та матеріально-технічного забезпечення філії визначається Законами України  «Про освіту»«Про позашкільну освіту»«Про культуру» та іншими нормативно-правовими актами України.

2. Фінансування філії здійснюється за рахунок коштів відповідних бюджетів, та на підставі відповідного кошторису мистецької школи, затвердженого його засновником.

3. Філія може залучати додаткові джерела фінансування, не заборонені законодавством.

4. Філія може забезпечувати надання платних освітніх та інших послуг, перелік яких визначає педагогічна рада мистецької школи відповідно до Переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року № 796.

5. Майно мистецької школи перебуває у користуванні філії на правах повного господарського відання або оперативного управління.

Мистецька школа та її філії можуть спільно використовувати наявне майно.

 

 

 

Директор школи                                                                           Посісеєва Н.Ю.

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь