A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Проекти рішень сільської ради №__ -3 - VIІІ «проект рішення № ЮО Відділ архітектури та БІ юр.»

Кількість переглядів: 191
Скликання: 8 скликання Пристоличної сільської ради
Сесія: Третя сесія
Тип документу: Проекти рішень сільської ради
Дата: 11.03.2021
Номер документу: __ -3 - VIІІ
Назва документу: проект рішення № ЮО Відділ архітектури та БІ юр.
Прикріплені файли:
  1. проект рішення № ЮО Відділ архітектури та БІ юр. (0.1 МБ)

УКРАЇНА

 

ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Проєкт  Р І Ш Е Н Н Я

 

Про створення юридичної особи публічного права - Відділу архітектури та будівельного інспектування Пристоличної сільської ради

 

          Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи»,

 

Пристолична сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Створити юридичну особу публічного права – Відділ архітектури та будівельного інспектування Пристоличної сільської ради.
  2. Уповноважити сільського голову Каськіва М. І. здійснити державну реєстрацію Відділу архітектури та будівельного інспектування Пристоличної сільської ради.
  3. Установити чисельність Відділу архітектури та будівельного інспектування Пристоличної сільської ради – 6 штатних одиниць.
  4. Затвердити структуру Відділу архітектури та будівельного інспектування Пристоличної сільської ради згідно з додатком 1.
  5. Затвердити Положення про Відділ архітектури та будівельного інспектування Пристоличної сільської ради згідно з додатком 2.
  6. Пристоличній сільській раді після реєстрації Відділу архітектури та будівельного інспектування Пристоличної сільської ради забезпечити виготовлення печаток та штампів.
  7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту.

 

 

Сільський голова                                                  Микола КАСЬКІВ

 

c. Щасливе

18 березня 2021 року

№ ____-___- VIІI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення

Пристоличної сільської ради

від 18 березня 2021 року № ___-____- VIІI

 

Структура та загальна чисельність

Відділу архітектури та будівельного інспектування Пристоличної сільської ради

 

№ з/п

Назва  структурного  підрозділу  та  посад

Кількість  штатних  посад

 

Відділ архітектури та будівельного інспектування

 

 

Начальник відділу

1

 

Головний спеціаліст (Архіт)

2

 

Головний спеціаліст (ДАБІ)

1

 

Спеціаліст ІІ категорії

2

 

Усього

6

 

 

 

Сільський голова                                                 Микола КАСЬКІВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до рішення

Пристоличної сільської ради

від 18 березня 2021 року № ___-____- VIІI

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Відділ архітектури та будівельного інспектування

Пристоличної сільської ради

 

Розділ 1. Загальні положення 

    1. Відділ архітектури та будівельного інспектування Пристоличної сільської ради (далі – відділ) є підрозділом, який утворюється Пристоличною сільською радою (далі – сільська рада), підзвітний та підпорядкований раді, Пристоличному сільському голові (далі – сільський голова).
    2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, а також указами Президента України та постановами Верховної Ради України,прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами Мінсоцполітики, рішеннями сільської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями сільського голови, а також цим Положенням.

Розділ 2. Юридичний статус відділу

    1.  Відділ є юридичною особою, утримується за рахунок коштів місцевого бюджету без самостійного балансу та рахунків в органах Державного казначейства, фінансове обслуговування здійснюється відділом бухгалтерського обліку та звітності Пристоличної сільської ради.
    2.  Повна назва юридичної особи: ВІДДІЛ АРХІТЕКТУРИ ТА БУДІВЕЛЬНОГО ІНСПЕКТУВАННЯ ПРИСТОЛИЧНОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ.
    3.  Юридична адреса відділу: 08325, Київська область, Бориспільський район, село Щасливе, вул. Фестивальна, буд. 39.
    4.  Відділ має свій бланк, круглу печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, штампи встановленого зразка, веде діловодство відповідно до Інструкції з діловодства у виконавчих органах сільської ради.
    5.  Відділ є неприбутковою установою, яка утворена та зареєстрована в порядку, визначеному законодавством, що регулює діяльність органів місцевого самоврядування та відповідної неприбуткової організації, внесений контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій.
    6.  Загальну  чисельність, фонд оплати праці працівників та структуру відділу затверджує сільська рада.
    7.  Майно відділу є комунальною власністю Пристоличної об’єднаної територіальної громади та закріплюється за ним на праві оперативного управління.

Розділ 3. Основні завдання відділу

    1.  Основним завданням відділу є здійснення відповідно до законодавства України державного архітектурно-будівельного контролю та інспектування, а також виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності.

Розділ 4. Завдання відділу

4.1. Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

4.1.1. Здійснює державний архітектурно-будівельний контроль та будівельне інспектування з метою дотримання вимог законодавства України у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, проектної документації щодо об’єктів, розташованих у межах населених пунктів Пристоличної об’єднаної територіальної громади.

4.1.2. Надає, отримує, реєструє, повертає документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, відмовляє у видачі таких документів, анулює їх, скасовує їх реєстрацію.

4.1.3. Приймає в експлуатацію закінчені будівництвом об’єкти (видає сертифікати, реєструє декларації про готовність об’єкта до експлуатації та повертає такі декларації на доопрацювання для усунення виявлених недоліків).

4.1.4. Подає Держархбудінспекції інформацію, необхідну для внесення даних до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.

4.1.5. Здійснює контроль за виконанням законних вимог (приписів) посадових осіб органів Держархбудконтролю.

4.1.6. Розглядає відповідно до законодавства України справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушенням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил під час будівництва, порушенням законодавства під час планування та забудови територій та невиконанням законних вимог (приписів) посадових осіб органів Держархбудконтролю.

4.1.7. Розглядає відповідно до законодавства України справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності із прийняттям відповідних рішень.

4.1.8. Забезпечує у межах своїх повноважень реалізацію державної політики стосовно захисту інформації з обмеженим доступом.

4.1.9. Забезпечує захист персональних даних.

4.1.10. Здійснює інші повноваження, визначені законом.

 

Розділ 5. Права посадових осіб відділу

5.1. Посадові особи відділу мають право:

      1. Безперешкодного доступу до місця будівництва об’єкта та до прийнятих в експлуатацію об’єктів, з метою проведення інспектування (перевірки). 
      2. Складати протоколи про вчинення правопорушень та акти перевірок, накладати штрафи відповідно до чинного законодавства. 
      3. Проводити інспектування (перевірку) на предмет відповідності виконання підготовчих та будівельних робіт вимогам законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, затвердженим проектним вимогам, рішенням, технічним умовам, своєчасності та якості проведення передбачених нормативно-технічною і проектною документацією зйомок, замірів, випробувань, а також ведення журналів робіт, наявності у випадках, передбачених законодавством, паспортів, актів та протоколів випробувань, сертифікатів та іншої документації. 
      4. Проводити згідно із законодавством України перевірку відповідності будівельних матеріалів, виробів і конструкцій, які використовуються під час будівництва об’єктів, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил. 
      5. Залучати до проведення інспектування (перевірок) представників сільської ради, органів місцевого самоврядування, експертних та громадських організацій (за погодженням з їх керівниками), фахівців галузевих науково-дослідних та науково-технічних організацій.
      6. Отримувати від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, фізичних осіб інформацію та документи, необхідні для здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та будівельного інспектування.
      7. Вимагати у випадках, передбачених законодавством України, вибіркового розкриття окремих конструктивних елементів будинків і споруд, проведення зйомки і замірів, додаткових лабораторних та інших випробувань будівельних матеріалів, виробів і конструкцій.
      8. Забороняти за вмотивованим письмовим рішенням начальника відділу експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, не прийнятих в експлуатацію.
      9. Здійснювати фіксування процесу проведення інспектування (перевірки) з використанням аудіо- та відеотехніки. 
      10. Здійснювати контроль за дотриманням порядку обстеження та паспортизації об’єктів, а також за здійсненням заходів щодо забезпечення надійності та безпеки під час їх експлуатації.
      11. Видавати обов’язкові для виконання приписи щодо: 
  • усунення порушення вимог законодавства України у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил;
  • зупинення підготовчих та будівельних робіт, які не відповідають вимогам законодавства України у сфері містобудівної діяльності, зокрема будівельним нормам, містобудівним умовам та обмеженням, затвердженому проекту або будівельному паспорту забудови земельної ділянки, виконуються без повідомлення, реєстрації декларації про початок їх виконання або дозволу на виконання будівельних робіт.

 

Розділ 6. Організація роботи відділу

    1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади сільським головою.
    2. На посаду начальника відділу призначається особа з вищою освітою за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста за відповідним напрямом професійного спрямування (будівництво та архітектура).
    3. Начальник відділу: 
      1. Очолює відділ, здійснює керівництво діяльністю відділу, представляє його у відносинах з іншими органами, підприємствами, установами, організаціями, несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань;
      2. Організовує та контролює виконання у відділі указів Президента України та постанов Верховної Ради України, прийнятих відповідно до Конституції і законів України, актів Кабінету Міністрів України, наказів Мінсоцполітики, рішень сільської ради та її виконавчого комітету, розпоряджень сільського голови;
      3. Призначає на посаду та звільняє з посади відповідно до закону працівників відділу.
      4. Має право бути присутнім на засіданнях та нарадах, що проводяться сільською радою та бути вислуханим з питань, що стосуються його компетенції.
      5. Може входити до складу виконавчого комітету Пристоличної сільської ради.
      6. Проводить особистий прийом громадян з питань, що належать до його повноважень.
      7. Надає пропозиції про збільшення або скорочення штату і чисельності в залежності від зміни обсягу робіт.
      8. Вирішує питання про притягнення працівників до дисциплінарної відповідальності в разі встановлення фактів дисциплінарних проступків.
      9. Видає в межах своєї компетенції накази, організовує і контролює їх виконання.
      10. Накази начальника відділу у випадку порушення прав громадян, можуть бути скасовані сільським головою або оскаржені в судовому порядку.
      11. Без доручення діє від імені відділу і представляє його в підприємствах, установах, організаціях.
      12. Здійснює інші повноваження, визначені законом.
    4. Відділ при виконанні покладених на нього завдань, взаємодіє з іншими підрозділами сільської ради, представницькими органами та органами місцевого самоврядування, а також підприємствами, установами, організаціями та об’єднаннями громадян.
    5. Працівники відділу несуть персональну відповідальність за невиконання або неналежне виконання службових обов’язків, перевищення повноважень, порушення обмежень, пов’язаних з проходження служби згідно Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування".
    6. Діяльність працівників відділу регламентується посадовими інструкціями, які затверджуються сільським головою.
    7. Відділ утримується за рахунок бюджетних коштів.
    8. Зміни та доповнення до Положення вносяться у порядку, визначеному законодавством України.

 

 

Сільський голова                                                               &nb


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь