A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Проекти рішень сільської ради №__ - 4 - VIІІ «Пр. рішення про укладання суперфіцію»

Кількість переглядів: 795
Скликання: 8 скликання Пристоличної сільської ради
Сесія: Четверта сесія
Тип документу: Проекти рішень сільської ради
Дата: 23.06.2021
Номер документу: __ - 4 - VIІІ
Назва документу: Пр. рішення про укладання суперфіцію
Прикріплені файли:
  1. Пр. рішення про укладання суперфіцію (0.08 МБ)

 

 

  •  

ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

_________________________________________________________________________________

 

        • РІШЕННЯ

 

Про укладення договорів суперфіцію на користування земельними ділянками

 

Розглянувши клопотання начальника відділу капітального будівництва Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради Радченка М. М. від 25.05.2021р. вих.. №147 (вх. № 02-13/1328), керуючись статтею 102-1 та частиною другою статті 134 Земельного кодексу України, статтями 413, 414, 415 Цивільного кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

Пристолична  сільська рада  В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Надати дозвіл на укладання з Управлінням капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради безоплатних строкових (на період будівництва до введення в експлуатацію об’єктів) договорів суперфіцію на земельні ділянки, що перебувають в комунальній власності Пристоличної об’єднаної територіальної громади, а саме:

 

  • Кадастровий номер: 3220880901:01:005:0026 для будівництва дошкільного навчального закладу загального розвитку (ясла-садок) до 220 дітей по вул. Матросова, 14 в с. Велика Олександрівка Бориспільського району Київської області;
  • Кадастровий номер: 3220880905:06:002:0056, 3220880905:06:002:0022 для будівництва середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на 24 класи (720 учнів) по вул. Погребняка в с. Чубинське Бориспільського району Київської області, з реконструкцією незавершеної будівництвом будівлі амбулаторії під навчально-виробничий корпус школи;
  • Кадастровий номер: 3220888001:01:004:0087 для будівництва дошкільного навчального закладу на 195 місць по вул. Лесі Українки, 5 в с. Щасливе, Бориспільського району Київської області.

 

  1. Укласти договори суперфіцію на безоплатне користування земельними ділянками згідно п. 1 цього рішення  на період виконання будівельних робіт  та до введення в експлуатацію вказаних об’єктів.

 

  1. Доручити сільському голові Пристоличної сільської ради Каськіву М.І. в установленому законодавством порядку підписати з Управлінням капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради вище зазначені договори суперфіцію на земельні ділянки, вказані в пункті 1 цього рішення (проект Договору додається).

 

  1. Зобов’язати сільського голову Пристоличної сільської ради Каськіва М.І. здійснити всі дії, передбачені чинним законодавством для реєстрації договорів, вказаних в п. 3 цього рішення.

 

 

  1. Управлінню капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради додержуватись встановлених обмежень (обтяжень) у використанні земельних ділянок відповідно до умов договорів суперфіцію.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою та збереження навколишнього природного середовища.

 

     Сільський  голова                                                                 Микола КАСЬКІВ

 

 

      с. Щасливе

      __ __________ 2021  року

      № _____ - ___ - VІІІ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №1

до рішення Пристоличної сільської ради

№ _____________ від ___________2021 року

 

 

Договір суперфіцію (проект) №____

 

с. Щасливе                                                                                ___________ 2021 року

   

Пристолична сілька рада, в особі сільського голови Каськіва Миколи Ігоровича, який діє на підставі  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», надалі – Суперфіціар, з одного боку та 

Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради, в особі т.в.о. начальника Дриготи Олександра Володимировича, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», надалі – Суперфіціарій, з другого боку,

разом іменуються Сторони, а кожна окремо – Сторона, керуючись діючим законодавством, повністю усвідомлюючи зміст та значення своїх дій уклали цей Договір про нижченаведене:

 

1. Предмет договору

1.1. Суперфіціар надає, а Суперфіціарій приймає в строкове користування земельну ділянку по вул. __________________ в с. ______________________ Бориспільського району Київської області, площею __________ га за кадастровим номером ____________________________ (далі – Земельна ділянка).

1.2. Метою надання в безоплатне користування Земельної ділянки є здійснення Суперфіціарієм будівництва ____________________________________________.

1.3. У користування передається земельна ділянка загальною площею ___________ га за кадастровим номером _________________________ по вул. __________________ в с. _________________ Бориспільського району Київської області.  

1.4. Цільове призначення земельної ділянки: ______________________________________.

1.5. Земельна ділянка не вилучається з комунальної власності Пристоличної об’єднаної територіальної громади, а Суперфіціарій отримує лише право на користування нею для  будівництва. Площа та межі Земельної ділянки залишаються без змін.

1.6. Діяльність Суперфіціарія щодо будівництва не повинна негативно впливати на стан Земельної ділянки.

1.7. Суперфіціар, стверджує, що на момент укладання цього Договору земельна ділянка, що надається на умовах даного Договору, не відчужена будь-яким способом, не знаходиться у заставі, під арештом, не є предметом судового розгляду.

2. Строк дії договору

2.1. Договір укладено на термін будівництва, до моменту прийняття об’єкта в експлуатацію.

3. Плата за користування

3.1. Суперфіціар надає Земельну ділянку в користування Суперфіціарію безоплатно.

 

4. Умови використання земельної ділянки

4.1. Земельна ділянка передається в безоплатне користування для  _______________________________ (далі - Об’єкт).

 

   5. Умови і строки передачі земельної ділянки в користування

5.1. Передача земельної ділянки в  користування здійснюється на підставі цього Договору.

5.2. Об’єкт за договором суперфіцію вважається переданим Суперфіціарію з моменту державної реєстрації права користування Земельною ділянкою.

5.3. Право користування Земельною ділянкою, наданою для забудови, не може бути відчужене Суперфіціарієм.

 

6. Обмеження (обтяження) щодо використання земельної ділянки

6.1. Укладення відносно Земельної ділянки Договору суперфіцію не припиняє права власності Суперфіціара, який вправі реалізовувати свої повноваження, щодо розпорядження Земельною ділянкою в повному обсязі.

 

7. Права та обов'язки Сторін

7.1. Суперфіціар має право:

- вимагати від Суперфіціарія використання Земельної ділянки за цільовим призначенням згідно з цим Договором;

- вимагати від Суперфіціарія при здійсненні будівництва Об’єкта на Земельній ділянці, наданій у користування, додержання державних стандартів, норм і правил;

- вимагати від Суперфіціарія дотримання режиму водоохоронних зон, прибережних захисних смуг, зон санітарної охорони, санітарно-захисних зон, зон особливого режиму використання земель та територій, які особливо охороняються;

- вимагати відшкодування понесених збитків у разі погіршення корисних властивостей земельної ділянки, пов'язаних зі зміною її стану, окрім змін, що відбулися внаслідок будівництва та обслуговування Об'єкта на Земельній ділянці.

7.2.Суперфіціар зобов'язаний:

- не вчиняти дій, які можуть перешкодити Суперфіціарію користуватися Земельною ділянкою та здійснювати будівництво Об’єкта, їх обслуговування, якщо такі дії Суперфіціарія є законними та не суперечать умовам Договору та законодавству України; 

- попередити Суперфіціарія про особливі властивості та недоліки Земельної ділянки, які в процесі її використання можуть спричинити екологічно небезпечні наслідки для довкілля або призвести до погіршення стану самого об'єкта Договору суперфіцію.

7.3.Суперфіціарій має право: 

- вимагати від Суперфіціара надання в користування Земельної ділянки;

- самостійно господарювати на Земельній ділянці з дотриманням умов Договору суперфіцію;

 - залучати на свій власний розсуд відповідно до діючого законодавства для виконання зобов'язань за даним Договором та для досягнення мети цього Договору третіх осіб, зокрема підрядні організації, які будуть вести роботи з будівництва на Земельній ділянці; 

- без згоди Суперфіціара проводити поліпшення Земельної ділянки без зміни її основного цільового призначення. 

7.4.Суперфіціарій зобов'язаний: 

- використовувати Земельну ділянку відповідно до її основного цільового призначення; 

- приступити до використання Земельної ділянки після державної реєстрації права користування Земельною ділянкою; 

- при використанні Земельної ділянки додержуватись природоохоронних та екологічних норм, санітарних та протипожежних норм та правил.

 

8. Право власності на збудований Об'єкт

8.1. Право власності на Об’єкт, збудований Суперфіціарієм на Земельній ділянці, відповідно до цього Договору до моменту введення Об’єкта в експлуатацію, належить Суперфіціару.

Суперфіціар має право володіти, користуватися і розпоряджатися зведеними будівлями та спорудами, об’єктами незавершеного будівництва відповідно до договору.

8.2. У разі припинення дії цього Договору Суперфіціар зберігає право власності на Об'єкт, споруджений на Земельній ділянці.

 

   9. Зміна умов Договору і припинення його дії

9.1. Зміни та доповнення, додатки до цього Договору є його невід'ємною частиною і мають юридичну силу у разі, якщо вони викладені у письмовій формі та підписані уповноваженими на те представниками Сторін. 

9.2. Дія цього Договору припиняється у разі: 

- поєднання в одній особі Суперфіціара та Суперфіціарія; 

- відмови Суперфіціарія від права користування земельною ділянкою; 

- невикористання земельної ділянки для забудови протягом трьох років підряд. 

9.3. Договір може бути достроково розірваний: 

- за взаємною згодою Сторін; 

- за рішенням суду. 

9.4. Припинення або розірвання Договору не звільняє Сторони від виконання своїх зобов'язань за цим Договором, не виконаних до його припинення або розірвання, а також від відповідальності за невиконання або неналежне виконання Сторонами своїх зобов'язань за Договором чи інше порушення умов даного Договору. 

9.5. Перехід права власності на земельну ділянку до Третьої особи не є підставою для зміни умов, або розірвання Договору, не припиняє його дії і не впливає на обсяг прав Суперфіціарія щодо користування земельною ділянкою відповідно до умов даного Договору. Новий власник даної земельної ділянки, обтяженої суперфіцієм, не може на власний розсуд обмежити, змінити чи припинити цей Договір. 

9.6. Розірвання договору в односторонньому порядку не допускається.

 

10. Відповідальність Сторін

10.1. У випадку порушення своїх зобов'язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність, визначену цим Договором та законодавством України. Порушенням зобов'язання є: невиконання або неналежне виконання зобов'язань, тобто виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання. 

10.2. Збитки, завдані Стороні невиконанням, або неналежним виконанням цього Договору іншою Стороною, підлягають відшкодуванню останньою, у разі наявності її вини (винних дій чи бездіяльності), у повному обсязі. 

10.3. Сторони не несуть відповідальності за порушення своїх зобов'язань за цим Договором, якщо воно сталося не з їхньої вини. Сторона вважається не винною, якщо вона доведе, що вжила всіх залежних від неї заходів для належного виконання зобов'язання. 

10.4. Усі спори, що пов'язані з виконанням цього Договору вирішуються шляхом переговорів між Сторонами. 

10.5. У разі неможливості вирішити спір шляхом переговорів, такий спір передається на розгляд суду.

 

11. Правові наслідки припинення права користування

земельною ділянкою

11.1. У разі припинення права користування земельною ділянкою, на якій була споруджена будівля, власник земельної ділянки та власник цієї будівлі (споруди) визначають правові наслідки такого припинення. 

 

12. Інші умови

12.1. Цей договір набирає чинності з моменту його підписання.

12.2. Організація оформлення договору суперфіція, покладаються на Суперфіціара.

12.3. Шляхом підписання цього Договору представники Сторін дають згоду на обробку своїх персональних даних, а саме: прізвище, ім’я та по батькові, дані про рід діяльності, з метою забезпечення реалізації господарських та адміністративно-правових відносин, відносин у сфері бухгалтерського обліку, не заперечують проти передачі вказаних персональних даних третім особам, лише в межах та у порядку, передбаченому чинним законодавством, та посвідчують, що отримав повідомлення про права, визначені Законом України «Про захист персональних даних», мету збору даних і осіб, яким ці дані передаються.

12.4. Зміст цього договору викладений українською мовою та є усвідомленим кожною із сторін.

12.5. Цей договір укладено у двох оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу, один з яких знаходиться в Суперфіціара, другий – у Суперфіціарія.

 

13. Реквізити та підписи сторін

Суперфіціар

Суперфіціарій

 

 

 

 

Пристолична сільська рада

Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Пристоличної сільської ради

ЄДРПОУ 04527520

Адреса: Київська обл., Бориспільський р-н, с. Щасливе, вул. Фестивальна, будинок 39

 

Сільський голова

 

_____________________/М.І. Каськів/

(підпис, місце печатки)

ЄДРПОУ 43946694

Адреса:

Київська обл., Бориспільський р-н, с. Щасливе, вул. Фестивальна, будинок 39

 

Т.в.о. начальника


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь