A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Проекти рішень сільської ради №__ - 4 - VIІІ «ПРОГРАМА підтримки обдарованої молоді ред.»

Кількість переглядів: 151
Скликання: 8 скликання Пристоличної сільської ради
Сесія: Четверта сесія
Тип документу: Проекти рішень сільської ради
Дата: 23.06.2021
Номер документу: __ - 4 - VIІІ
Назва документу: ПРОГРАМА підтримки обдарованої молоді ред.
Прикріплені файли:
  1. ПРОГРАМА підтримки обдарованої молоді ред. (0.02 МБ)

ПРОГРАМА

підтримки обдарованої молоді Пристоличної сільської територіальної громади

1. Загальні положення

Програма підтримки обдарованої молоді Пристоличної сільської територіальної громади (надалі – Програма) розроблена з метою створення належних умов для виявлення та підтримки обдарованої молоді, розвитку її інтересів, схильностей та обдарувань і забезпечення сприятливих умов для самореалізації творчої особистості у сучасному суспільстві.

2. Мета та завдання

2.1. Метою Програми є надання фінансової підтримки талановитим учням, які стали переможцями учнівських інтернет-олімпіад, Міжнародних, Всеукраїнських предметних олімпіад, інтелектуальних конкурсів, турнірів, змагань, учасниками науково-пошукових конференцій.

2.2. Завданнями Програми є:

2.2.1. Фінансова підтримка обдарованої молоді через виплату одноразових премій відповідно до Положення, наведеного у додатку 1 до цієї Програми.

2.2.2. Фінансова підтримка обдарованої молоді для надання можливостей участі в інтелектуальних турнірах, конкурсах, олімпіадах, змаганнях тощо відповідно до Положення, наведеного у додатку 2 до цієї Програми.

2.3. Придбання цінних подарунків для нагородження переможців олімпіад, конкурсів-захистів Малої академії наук, турнірів, спартакіад, змагань, конкурсів учнівської творчості вартістю не більше 5000 грн. за одиницю, що призначені для особистісного розвитку та подальшого навчання.

2.4. Відзначення випускників закладів загальної середньої освіти Пристоличної сільської ради, які у поточному навчальному році за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з базової дисципліни отримали:

2.4.1. 200 балів – грошовою винагородою у розмірі 5 000 грн.

2.4.2. 400 балів – грошовою винагородою у розмірі 10 000 грн.

2.4.3. 600 балів – грошовою винагородою у розмірі 20 000 грн.

2.5. Заохочення за номінаціями (за рішенням керівної ради та наявності спонсорської підтримки (цінні подарунки, путівки на оздоровлення тощо):

«Творча дитина року»: заохочення дітей та молоді віком від 7 до 16 років за досягнення у творчій діяльності з усіх напрямків;

«Ерудит року»: заохочення учнів віком від 7 до 16 років закладів загальної середньої освіти за особливі досягнення в навчанні та науково-дослідницькій діяльності тощо;

«Чемпіон року»: заохочення учнів від 7 до 16 років закладів загальної середньої освіти за особливі досягнення у спортивній діяльності тощо.

 

3. Фінансове забезпечення

3.1. Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету на поточний бюджетний період.

3.2. Головним розпорядником коштів Програми є управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради.

3.3. Для фінансового забезпечення реалізації Програми передбачаються кошти у загальній сумі 395 000 грн. на рік, а саме:

3.3.1. Для відзначення премією голови Пристоличної сільської ради – у сумі 180 000 грн.

3.3.2. Для надання фінансової підтримки обдарованої молоді для участі в олімпіадах, турнірах, конкурсах, змаганнях тощо – у сумі 100 000 грн.

3.3.3. Для придбання цінних подарунків для випускників 11-х класів, які стали переможцями олімпіад, конкурсів-захистів Малої академії наук, турнірів, спартакіад, змагань, конкурсів учнівської творчості обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів – у сумі 100 000 грн.

3.3.4. Для відзначення грошовою винагородою випускників закладів загальної середньої освіти Пристоличної сільської ради – у сумі 15 000 грн.

3.4. Виплата премії Пристоличної сільської ради, фінансової підтримки, придбання цінних подарунків та відзначення грошовою винагородою випускників закладів загальної середньої освіти здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених у межах КПКВК 0611021 «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти» на КЕКВ 2282 «Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку» або КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню».

3.5. Виплату премії Пристоличної сільської ради, фінансової підтримки, придбання цінних подарунків та відзначення грошовою винагородою випускників закладів загальної середньої освіти здійснює централізована бухгалтерія управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я на підставі розпорядження голови Пристоличної сільської ради.

 

4. Керування Програмою

4.1. Керівництво та реалізацію Програми здійснює керівна рада, яку утворює начальник управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я.

4.2. До складу керівної ради входять представники виконавчого комітету та депутати сільської ради, представники громадської ради при сільській раді, працівники управління.

 

5. Очікувані результати

5.1. Створення належних умов для виявлення та підтримки обдарованої молоді, розвитку її інтересів, схильностей та обдарувань.

5.2. Заохочення за успіхи у навчанні та науковій діяльності.

5.3. Забезпечення сприятливих умов для самореалізації творчої особистості у сучасному суспільстві, участі в інтелектуальних конкурсах, турнірах, олімпіадах.

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь