ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Проекти рішень сільської ради №__ - VIІІ «Пр. ріш. № Положення викуп ЗД зміни 04.11.2021р»

Кількість переглядів: 67
Скликання: 8 скликання Пристоличної сільської ради
Сесія: Дев’ята сесія
Тип документу: Проекти рішень сільської ради
Дата: 01.11.2021
Номер документу: __ - VIІІ
Назва документу: Пр. ріш. № Положення викуп ЗД зміни 04.11.2021р
Прикріплені файли:
  1. Пр. ріш. № Положення викуп ЗД зміни 04.11.2021р (0.06 МБ)

 

 

  •  

ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

_________________________________________________________________________________

 

        • РІШЕННЯ

 

Про внесення змін до Положення про порядок продажу

земельних ділянок несільськогосподарського призначення,

на яких розміщені об’єкти нерухомого майна, на території

Пристоличної об’єднаної територіальної громади

 

Керуючись пунктом 34 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктом «б» статті 12, статтею 128 Земельного кодексу України, беручи до уваги Рішення Пристоличної сільської ради  № 846 - 5 - VІІІ  від 29.07.2021р. «Про затвердження Положення про порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розміщені об’єкти нерухомого майна, на території Пристоличної об’єднаної територіальної громади», враховуючи пропозиції та висновки постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва Пристоличної сільської ради,

 

Пристолична сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни до Положення «Про порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розміщені об’єкти нерухомого майна, на території Пристоличної об’єднаної територіальної громади» (надалі - Положення), затвердженого Рішенням Пристоличної сільської ради  № 846 - 5 - VІІІ  від 29.07.2021р. «Про затвердження Положення про порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розміщені об’єкти нерухомого майна, на території Пристоличної об’єднаної територіальної громади» шляхом викладення п. 2.5. Положення в новій редакції:

«2.5.Розмір авансового внеску визначається у відсотках від вартості земельної ділянки, визначеної за її нормативною грошовою оцінкою з урахуванням наступного:

Вартість земельної ділянки за НГО, грн.

Розмір авансового внеску,%

1

До 1 млн. грн.

20%

2

Від 1 млн. грн. до 3 млн. грн.

10%

3

Від 3 млн. грн. до 10 млн. грн.

5%

4

Від 10 млн. грн.

3%

 

Кошти в рахунок авансового внеску сплачуються громадянином, фізичною особою-підприємцем або юридичною особою в 10-денний термін після укладання відповідного договору. Авансові внески використовуються для фінансування робіт з проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки. Вартість проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки не може бути більшою ніж авансовий внесок покупця такої ділянки».

 

  1. Враховуючи п. 1 цього Рішення затвердити нову редакцію Типового договору про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки згідно Додатку №1 до даного рішення.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва Пристоличної сільської ради.

 

     Сільський  голова                                                              Микола КАСЬКІВ

 

 

 

      с. Щасливе

      04 листопада 2021  року

      № ____-____ - VІІІ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №1

до рішення Пристоличної сільської ради

№ _______________ від 04.11.2021 р.

 

 

Договір 

про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки

 

с. Щасливе                                                                 «___» ____________202_ року

 

Пристолична сільська рада, в особі сільського голови __________________, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», надалі Сторона-1, та ___________________ (ПІП/найменування особи, яка виявила бажання викупити земельну ділянку), надалі Сторона-2, уклали цей договір про наступне:

 

1. Предмет договору

1.1 Предметом цього договору є порядок та розмір сплати Стороною - 2 авансового внеску в рахунок оплати вартості земельної ділянки площею ______ га, кадастровий №_______, що розташована за адресою:__________________________________________, цільове призначення ділянки: _________________________________________________.

 

2. Сума та порядок оплати авансового внеску

2.1 Згідно витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, виданого __________________ від _______ №____ нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить __________ грн. (____ гривень).

2.2 Авансовий внесок, що підлягає перерахуванню Стороною-2, складає _________(_______________) відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, вказаної в п.2.1 Договору та становить __________ грн. (________ гривень).

 

3. Обов’язки Сторін

3.1 Сторона-2 перераховує авансовий внесок протягом 10 (десяти) календарних днів після укладення Договору. Авансовий внесок перераховується Стороною-2 Стороні-1 в безготівковому порядку  шляхом перерахування (переказу) коштів на банківський рахунок.

3.2 Сторона-1 зобов’язується оплатити роботи з проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки за рахунок внесеною Стороною-2 авансового внеску.

 

4. Використання Стороною-1 суми авансового внеску

4.1 Підставою для фінансування робіт з проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки є рішення Пристоличної сільської ради №___ від ____ року (Сторони-1) про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки.

4.2 Після виконання Стороною-2 п.3.1 даного Договору, Сторона-1 укладає договір на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки.

4.3 Сума коштів, яка передбачена п.2.2 даного Договору зараховується до ціни продажу земельної ділянки.

4.4 У разі відмови Сторони-2 від укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки, кошти сплачені Стороною-2 в рахунок авансового внеску не повертаються.

4.5 У випадку відмови Пристоличної сільської ради від продажу земельної ділянки, авансовий внесок повертається в частині, який залишився від фінансування робіт з проведення експертної грошової оцінки, за відповідною заявою Сторони-2.

5. Заключні положення

5.1 Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання Сторонами і діє до повного його виконання.

5.2 Цей Договір є чинним впродовж всього строку його дії і не може бути розірваним Сторонами в односторонньому порядку за виключенням випадків, вказаних у цьому Договорі.

5.3 У разі, якщо Сторона-2 порушить строки перерахування авансового внеску, які вказані в п.3.1 цього Договору, більше ніж на 15 (п'ятнадцять) календарних днів, цей Договір вважається розірваним Стороною-1 в односторонньому порядку. Про розірвання Договору в односторонньому порядку Сторона-1 направляє Стороні-2 відповідне письмове повідомлення, в якому зазначається причина розірвання Договору та дата, з якої Договір вважається розірваним Стороною-1 в односторонньому порядку. Розірвання Договору в односторонньому порядку є підставою для скасування Пристоличною сільською радою рішення про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки від _____ року №_____.

5.4 Умови цього Договору мають однакову зобов’язальну силу для його Сторін і можуть бути змінені Сторонами тільки за їх взаємною згодою.

5.5 Жодна із Сторін не має права передавати свої права та обов’язки за цим Договором третій стороні.

5.6 Питання, що стосуються виконання сторонами умов цього Договору і не знайшли відображення в Договорі, вирішуються відповідно до вимог чинного законодавства України. Спори, що виникають при виконанні умов цього Договору, вирішуються сторонами шляхом переговорів, а при недосягненні згоди – в судовому порядку.

 

6. Юридичні адреси та підписи Сторін

 

Сторона -1                                                             Сторона-2

 

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

 

 

 

__________________

 

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

 

 

 

 

________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь