A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Як отримати аліменти добровільно

Дата: 11.04.2019 09:12
Кількість переглядів: 923

Як отримати аліменти у добровільному порядку?

Непоодинокими є випадки, коли громадяни, вирішуючи питання про отримання аліментів обирають найскладніший шлях – звертаються до суду, а отримавши виконавчий документ, одразу прямують до державної виконавчої служби або ж до приватного виконавця. Фахівці з Головного територіального управління юстиції у Київській області пояснюють, що існують способи, які альтернативно допоможуть вирішити питання із отриманням коштів на утримання дитини.

Так, колишнє подружжя може укласти договір про сплату аліментів на дитину, у якому визначити розмір та строки виплати. Такий договір укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню. У такому випадку гарантом виконання зобов’язання стає нотаріус, так як у разі невиконання одним із батьків свого обов'язку за договором кошти з нього можуть стягуватися на підставі виконавчого напису нотаріуса.

Іншим варіантом для особи, з якою проживає дитина, є подання позовної заяви або ж заяви про видачу судового наказу про стягнення аліментів до суду. Такі заяви подаються без сплати судового збору, що дозволяє зекономити кошти. Судовий наказ є чинним з дня його видачі, а відповідне рішення суду набирає законної сили тільки після спливу строку на його оскарження – тобто через 30 днів від дня його проголошення.

Після цього з’являється можливість звернутися із заявою та виконавчим документом до підприємства, установи, організації, фізичної особи - підприємця, фізичної особи, у якої працює/отримує пенсійні виплати/стипендію інший з колишнього подружжя. У заяві необхідно вказати прізвище, ім’я, по батькові заявника, реквізити банківського рахунка, на який слід перераховувати кошти та документа, що посвідчує особу стягувача.

Інший із батьків також може подати заяву за місцем роботи, місцем виплати пенсії, стипендії про відрахування аліментів на дитину з його заробітної плати, пенсії, стипендії у розмірі та на строк, які визначені у цій заяві.

То ж користуйтеся можливостями законодавства та визначайте найбільш прийнятний для Вас спосіб!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь