A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Виїзний прийом у Чубинському: благоустрій і проблеми багатоповерхівок

Дата: 29.01.2021 15:27
Кількість переглядів: 510

 

27 січня Пристоличний сільський голова Микола Каськів провів перший виїзний прийом у селі Чубинське разом із своїм заступником Євгеном Погорєлим і секретарем сільради Людмилою Кущенко.

На зустріч прийшло небагато селян, більшість – жінки, а серед озвученого домінували теми благоустрою і проблеми функціонування багатоквартирних будинків.

Так, були скарги, що будинки на вул. Погребняка, 8 і 9 давно потребують реконструкції дахів, які протікають, проекти є, але фінансування немає (будівлі на балансі КП «КУП «ОЛЕКСАНДРІВКАЖИТЛОБУДСЕРВІС»); будинок на вул. Погребняка, 14 не внесений у кадастрову карту й теж має низку питань житлово-комунального характеру.

Світлана Байдала наголосила на загальному: селу потрібні тротуари у центрі, освітлення на ділянці біля Фори, баки для сортування сміття і упорядковані території для дітей.

Юлія Старцева, представниця житлового масиву з 10 висоток, поінформувала про перелік питань, які залишилися мешканцям у спадок від забудовника: проблеми із водопостачанням і електропостачанням, відсутність дощової каналізації, досі не оформлена земля, зокрема ділянка під ТП тощо. За її словами, наразі документація приводиться у відповідність, тривають перемовини з організаціями-надавачами послуг, а недоліки від забудовника усуваються за рахунок квартировласників. Тому чи варто розраховувати на підтримку сільської ради?

Микола Каськів наголосив, що ОТГ знаходиться у процесі реорганізації, тобто Великооолександрівська сільрада передає усю документацію Пристоличній сільській раді. Коли цей етап завершиться, можна планувати вирішення проблем сіл ОТГ. Керівник погодився, що Чубинське потребує господарського підходу.

Пряма мова М. КАСЬКІВА: «Пристолична сільська рада є правонаступником Великоолександрівської сільради, КП КУП знаходиться у процесі передачі нам, як органу управління ОТГ. Після реорганізації й аналізу усієї документації, ми будемо розуміти, як вирішувати кожну конкретну проблему села і яка для цього потрібна процедура; яке майно на балансі сільради, які маємо залишки коштів. У мене є профільні заступники, з ними потрібно буде контактувати щодо конкретних питань.

Також діятиме Програма співфінансування робіт із реконструкції та капітального ремонту у багатоквартирних житлових будинках. Тому мешканцям таких будинків бажано створювати ОСББ і звертатися зі своїми ініціативами, подавати документи на розгляд. Жодна проблема не лишиться без уваги».

НАГАДАЄМО, виїзний прийом керівників Пристоличної сільської ради проводитиметься щосереди у приміщенні Інституту розведення і генетики тварин ім. М.В. Зубця, кабінет 322. Початок зустрічі об 11.30.

 Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь