A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Заходи з нагоди 35-х роковин від дня аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 04.03.2021 11:56
Кількість переглядів: 690

Голова Київської обласної ради Олександр Скляров поінформував депутатів КОР, районні ради, міські, селищні та сільські об’єднані територіальні громади щодо проведення  заходів із нагоди 35-х роковин від дня найбільшої в світі техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС.

Депутатському корпусу, керівникам органів місцевого самоврядування  запропоновано долучитися до вшанування подвигу  співвітчизників, які захистили світ від ядерної катастрофи. Водночас йдеться про надання конкретної адресної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС,  вирішення гострих соціально-побутових проблем ліквідаторів, питань їхнього пенсійного, соціального й медичного забезпечення, поліпшення  житлових умов. У центрі уваги представників депутатського корпусу та органів місцевого самоврядування перебувають інваліди, важкохворі, діти, вдови, родини  померлих чорнобильців.

Для координації заходів на місця також було направлено лист голови Української асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС України Василя Дурдинця.

Довідково:

На Київщині мешкає понад 32 тисячі учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з яких понад 19 тисяч мають інвалідність. Серед жителів області - більше 531  тисячі  потерпілих від чорнобильської катастрофи, серед яких  411 тисяч мають  інвалідність. Понад 9300 наших земляків складають вдови (вдівці) померлих учасників  ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

У області забезпечено повне виконання семи напрямів державної програми «Соціальний захист населення, постраждалого від Чорнобильської катастрофи» на загальну суму понад 600 мільйонів гривень.

Із метою вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Президент України Володимир Зеленський  видав Указ № 550/2020 від 09 грудня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення екологічної безпеки та підготовку заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи».

В державі створено Організаційний комітет із підготовки та проведення в 2021 році заходів, пов’язаних із 35-и роковинами Чорнобильської катастрофи, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. До його складу увійшов перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Дмитро Назаренко.

Аварія на Чорнобильській атомній станції сталася в ніч на 26 квітня 1986 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь