A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Боротьба з амброзією: буде діяти комплексна Програма

Дата: 10.09.2021 11:41
Кількість переглядів: 633

На нараді з питань роботи комунальної сфери обговорили проблему боротьби з амброзією полинолистою силами Пристоличної сільської ради.

Присутня на зібранні депутат сільської ради Лілія Баркова висловила колективну думку місцевої влади, що цього літа заходи  проти амброзії були слабкими з вини виконкому і депутатського корпусу. Причина – не була розроблена і ухвалена відповідна Програма, яка б передбачила комплексний план дій проти поширення амброзії.

Із думкою колеги погодився Пристоличний сільський голова Микола Каськів. Він зазначив, що скошування карантинного бур'яну, який стає причиною виникнення алергічної реакції у більшості людей, є недостатнім.

«Ситуацію знищення рослини на територіях наших сіл ускладнює те, що амброзія росте на приватних ділянках, куди наші комунальники не мають доступу, а власники земель часто ігнорують проблему», – зазначив сільський голова. 

Також присутні заслухали пропозицію представника приватної фірми, що спеціалізується на боротьбі з амброзією хімічним способом за допомогою дронів (безпілотних літальних апаратів).

Менеджер компанії пропонував надання послуги знищення заростів рослини шляхом розпилювання хімікатів із повітря в нічний час.

Присутні на зібранні зійшлися на тому, що такий спосіб може становити загрозу потрапляння хімікатів на людські городи, присадибні ділянки тощо. Тому сільська рада відхилила пропозицію приватників й запланувала закладення коштів до бюджету-2022 на комплексну Програму боротьби з амброзією. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь