A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Відбулася тристороння зустріч щодо питань знищення зелених насаджень у селі Проліски під час підготовчих робіт до будівництва

Дата: 16.12.2021 22:25
Кількість переглядів: 802

Зважаючи на знищення зелених насаджень на території села Проліски поблизу гіпермаркету «Fozzy» під час проведення підготовчих робіт до будівництва складів групою компаній «Нова пошта» і викликаний цим фактом суспільний резонанс, Пристоличний сільський голова Микола Каськів ініціював тристоронню зустріч, щоб з’ясувати всі обставини конфліктної ситуації та поінформувати громадськість.

16 грудня зустрілися представники сільської ради, забудовника та активісти з села Проліски.

«Сільською радою були направлені офіційні звернення до правоохоронних органів із метою з’ясування законності дій майбутнього платника податків «Нова пошта», що інвестує кошти в наші території», — заявив Микола Каськів.

Представник інвестора Віктор Пилипчук, директор із розвитку інфраструктури компаній «Нова пошта», повідомив, що окремі непорозуміння в суспільстві виникли через недостатню поінформованість населення про наміри і діяльність компанії, що здійснюються виключно в правовому полі.

 «На території села Проліски «Нова пошта» будує логістичний комплекс — це торговельно-складські приміщення (сортувальний термінал) із адміністративними будівлями на двох орендованих земельних ділянках загальною площею 19 га, цільове призначення яких свого часу було змінено – громадська забудова. До речі, з 2004 року ці землі було виведено з лісового фонду під забудову й спочатку вони передбачалися для розміщення та експлуатації підприємств машинобудівної галузі.

Компанія «Нова пошта» отримала містобудівні умови та обмеження. Також було зареєстровано повідомлення про початок підготовчих робіт, на підставі якого відбулося розчищення площ. «Нова пошта» працює по всій Україні відповідно до законодавчих вимог», — поінформував представник компанії.

Микола Каськів запитав, на якій підставі здійснювалося видалення зелених насаджень.

«Знесення зелених насаджень проводилося після складання акту обстеження органом виконавчої влади з питань лісового господарства і отримання лісорубного квитка. Ми сплатили рентну плату за користування зеленими насадженнями і також готові сплатити відновну вартість, що нараховується Державною екологічною інспекцією України. На окремих територіях буде висаджено молоді дерева.

Наразі компанія повторно звернулася до органу місцевого самоврядування з метою створення комісії для обстеження існуючих зелених насаджень», — зазначив доповідач. 

Микола Каськів повідомив присутнім, що за фактом знищення зелених насаджень відкрито кримінальне провадження, на місце робіт виїздила слідчо-оперативна група; нині правоохоронні органи з’ясовують обставини справи, перевіряють документацію і мають дати правову оцінку дій компанії.

Активісти просили компанію призупинити всі роботи допоки надійдуть висновки правоохоронних органів, щоб лісові насадження не знищувалися й надалі. Зі свого боку сільська рада закликала «Нову пошту» не видаляти насадження до встановлення законності попередніх дій компанії. Представник інвестора зазначив, що наразі здійснюються інші підготовчі роботи.

У підсумку на зібранні вирішили створити відповідну місцеву комісію з залученням спеціалістів сільської ради, екологів і громадськості, щоб обстежити ті зелені насадження, що залишилися.

«На офіційних ресурсах сільської ради ми будемо висвітлювати всю інформацію щодо діяльності інвестора «Нова пошта». Місцева влада завжди відкрита до діалогу з громадськістю», — підсумував Микола Каськів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь