ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Рішення сільської ради №2033 - 25 - VIІI «рішення № 2033 про утворення КУ Центру перепідготовки вчителів»

Кількість переглядів: 25
Скликання: 8 скликання Пристоличної сільської ради
Сесія: Двадцять п'ята сесія
Тип документу: Рішення сільської ради
Дата: 18.05.2023
Номер документу: 2033 - 25 - VIІI
Назва документу: рішення № 2033 про утворення КУ Центру перепідготовки вчителів
Прикріплені файли:
  1. рішення № 2033 про утворення КУ Центру перепідготовки вчителів (0.11 МБ)

 

УКРАЇНА

ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Про створення Комунальної установи «Пристоличний центр професійного розвитку педагогічних працівників» Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області

 

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», з метою забезпечення належного рівня професійного розвитку педагогічних працівників освітніх закладів, що функціонують на території Пристоличної об’єднаної територіальної громади, заслухавши пропозиції та рекомендації постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту Пристоличної сільської ради та постійної комісії з гуманітарних питань: освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства Пристоличної сільської ради,

 

Пристолична сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Створити Комунальну установу «Пристоличний центр професійного розвитку педагогічних працівників» Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області, що має юридичну адресу: 08325, Київська область, Бориспільський район, село Щасливе, вулиця Калинова, будинок №9-а.
  2. Затвердити Статут Комунальної установи «Пристоличний центр професійного розвитку педагогічних працівників» Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області в редакції, що додається (Додаток 1).
  3. Уповноважити ХОМЕНКА Андрія, начальника Управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я  Пристоличної сільської ради, здійснити державну реєстрацію Комунальної установи «Пристоличний центр професійного розвитку педагогічних працівників» Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області.
  4. Затвердити структуру та загальну чисельність та  штатний розпис Комунальної установи «Пристоличний центр професійного розвитку педагогічних працівників» Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області (Додатки 2, 3).
  5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з гуманітарних питань:освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства Пристоличної сільської ради.

 

Сільський голова                                          Микола КАСЬКІВ

c. Щасливе

04 травня 2023 року

№ 2033 - 25 - VIІI

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

 

                                                                     рішення сесії Пристоличної

                                                                          сільської ради № 2033 – 25 – VIII

                                                               від 04 травня 2023 року

 

 

 

 

СТАТУТ

 

Комунальної установи

«Пристоличний центр професійного розвитку педагогічних працівників»  Пристоличної сільської ради Бориспільського району

Київської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Щасливе

2023

 

 

 

1. Загальні положення

1.1. Цей Статут розроблено відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту», Положення про центр професійного розвитку педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 672.

1.2. Комунальна установа «Пристоличний центр професійного розвитку педагогічних працівників» Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області (далі – Центр) є комунальною бюджетною установою.

1.3. Повне найменування українською мовою: Комунальна установа «Пристоличний центр професійного розвитку педагогічних працівників» Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області. Скорочене найменування українською мовою: КУ «Пристоличний ЦПРПП».

1.4. Засновником Центру є Пристолична сільська рада (далі – Засновник). Управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради є органом управління (надалі – Орган управління).

1.5. Засновник розробляє та затверджує установчі документи Центру відповідно до вимог законодавства, у разі необхідності вносить до них зміни, здійснює контроль за виконанням завдань та обов’язків, покладених на Центр.

1.6. Центр провадить свою діяльність в межах території Пристоличної сільської об’єднаної територіальної громади та інших територіальних громад в межах Київської області за умови укладення договору про співробітництво.

1.7. Центр самостійно здійснює діяльність і ухвалює рішення в межах компетенції, передбаченої чинним законодавством і цим Статутом.

1.8. Центр несе відповідальність за своїми зобов’язаннями відповідно до вимог законодавства, не несе відповідальності за зобов’язаннями Засновника. Засновник не несе відповідальності за зобов’язаннями Центру, крім випадків, встановлених законодавством.

1.9. У своїй діяльності Центр керується Конституцією та законами України, постановами Верховної Ради України, Указами Президента України, актами Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, рішеннями Пристоличної сільської ради та цим Статутом.

1.10. Центр є юридичною особою, що утворюється та припиняється (реорганізовується, ліквідується) згідно з рішенням Засновника, наділений усіма правами юридичної особи з часу його державної реєстрації, має самостійний баланс, реєстраційний та інші рахунки в органах Державної казначейської служби України, рахунки в банківських установах, гербову печатку, штампи, ідентифікаційний номер та фірмові бланки зі своїм найменуванням, інші реквізити.

1.11. Взаємовідносини між Центром з юридичними і фізичними особами визначаються відповідними угодами.

1.12. Юридична адреса Центру: вулиця Калинова, будинок №9-а, с. Щасливе, Бориспільський район, Київська область, Україна.

1.13. Центр є неприбутковою установою і створений та зареєстрований в порядку визначеному законодавством України, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації, внесений контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

 

2. Завдання Центру

2.1. Основними завданнями Центру є сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, їх психологічна підтримка та консультування.

2.2. Центр, відповідно до покладених на нього завдань:

       2.2.1. узагальнює та поширює інформацію з питань професійного розвитку педагогічних працівників;

       2.2.2. координує діяльність професійних спільнот педагогічних працівників;

       2.2.3. формує та оприлюднює на власному вебсайті бази даних програм підвищення кваліфікації педагогічних працівників, інші джерела інформації (вебресурси), необхідні для професійного розвитку педагогічних працівників;

       2.2.4. забезпечує надання психологічної підтримки педагогічним працівникам;

       2.2.5. організовує та проводить консультування педагогічних працівників, зокрема з питань:

                   2.2.5.1. планування та визначення траєкторії їх професійного розвитку;

                 2.2.5.2. проведення супервізії;

                 2.2.5.3. розроблення документів закладу освіти;

                 2.2.5.4. особливостей організації освітнього процесу за різними формами здобуття освіти, у тому числі з використанням технологій дистанційного навчання;

                 2.2.5.5. впровадження компетентнісного, особистісно орієнтованого, діяльнісного, інклюзивного підходів до навчання здобувачів освіти і нових освітніх технологій.

     2.2.6. Має право вивчати запити і потреби педагогів закладів освіти об’єднаної територіальної громади, що обслуговує КУ «Пристоличний ЦПРПП», надавати їм фахові консультації, здійснювати супровід їхнього професійного зростання.

2.2.7. Відвідування уроків, занять, заходів працівниками КУ «Пристоличний ЦПРПП» може відбуватися за умови запрошення директором закладу освіти чи педагогічним працівником (за згодою з директором) або за умови виконання працівником центру функцій супервізора чи наставника.

2.2.8 Має право організовувати та здійснювати діяльність у сфері підвищення кваліфікації педагогічних працівників, керівників, заступників керівників, керівників філій закладів загальної середньої, дошкільної освіти, обов’язковість якої передбачена Законом України « Про освіту» за наявності відповідних дозвільних документів. 

2.3. Центр не може виконувати завдання, не передбачені цим Статутом та іншими актами законодавства.

2.4. Центр обслуговує усіх педагогічних працівників, які працюють у закладах освіти, що перебувають у сфері управління Засновника та педагогічних працівників закладів освіти, розташованих на території інших територіальних громад за наявності договору про співробітництво та/або інших передбачених діючим законодавством підстав.

 

3. Управління та кадрове забезпечення Центру

3.1. Управління Центром здійснюють його Засновник, Орган управління та директор.

3.2. Засновник Центру затверджує:

– статут та вносить зміни до нього;

– штатний розпис та стратегію розвитку Центру, порядок проведення конкурсу на зайняття посад директора та педагогічних працівників Центру.

          3.2.1. Виконавчий комітет Пристоличної сільської ради додатково затверджує тарифи на платні послуги Центру (за необхідності).

3.3. Орган управління:

3.3.1. організовує проведення конкурсу на посаду директора Центру;

3.3.2. забезпечує утримання та розвиток Центру, створює умови, необхідні для його належного функціонування;                                           

3.3.3. організовує розгляд звернень щодо діяльності Центру в установленому законодавством порядку;

3.3.4. здійснює управління та контроль за діяльністю Центру в частині дотриманням вимог діючого законодавства та положень Статуту;

3.3.5. здійснює інші повноваження, визначені законодавством.

3.4. Штатний розпис Центру обов'язково містить посади директора, психолога, бухгалтера, працівника, який виконує функції з обслуговування Центру. Кількість посад консультантів, психологів, бухгалтерів, а також найменування та кількість посад працівників, які виконують функції з обслуговування, попередньо погоджується Органом управління Центру та затверджується Засновником.

3.5. На посади директора, педагогічних працівників Центру можуть бути призначені особи, які є громадянами України, вільно володіють державною мовою, мають вищу педагогічну освіту ступеня не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше як п’ять років, пройшли конкурсний відбір та визнані переможцями конкурсу відповідно до порядку, затвердженого Засновником Центру.

3.6. Обов’язки директора та інших працівників Центру визначаються законодавством та їхніми посадовими інструкціями.

3.7. Безпосереднє керівництво діяльністю Центру здійснює його директор.

3.8. Директор Центру призначається на посаду розпорядженням сільського голови Пристоличної сільської ради за результатами конкурсу або в іншому порядку, передбаченому чинним законодавством, та звільняється ним з посади.

3.9. Директор Центру:

3.9.1. розробляє стратегію розвитку Центру та подає її на погодження Органу управління та подальше затвердження Засновнику;        

3.9.2. затверджує план діяльності Центру та організовує його роботу відповідно до стратегії розвитку Центру, подає Органу управління пропозиції щодо штатного розпису та кошторису Центру;

3.9.3. призначає на посади працівників Центру, звільняє їх із займаних посад відповідно до законодавства, затверджує посадові інструкції працівників Центру, заохочує працівників Центру і накладає на них дисциплінарні стягнення;

3.9.4. залучає юридичних та фізичних осіб до виконання завдань Центру шляхом укладення з ними договорів (угод, контрактів тощо) відповідно до своєї компетенції;

3.9.5. створює належні умови для ефективної роботи працівників Центру, підвищення їх фахового і кваліфікаційного рівнів;

3.9.6. видає відповідно до компетенції накази, контролює їх виконання;

3.9.7. використовує в установленому Засновником порядку майно Центру та його кошти, укладає договори;

3.9.8. забезпечує ефективність використання майна Центру;

3.9.9. забезпечує охорону праці, дотримання законності у діяльності Центру;

3.9.10. діє від імені Центру без довіреності;

3.9.11. може вносити Органу управління Центру пропозиції щодо вдосконалення діяльності Центру;

3.9.12. подає Органу управління річний звіт про виконання стратегії розвитку Центру.

3.10. Трудові відносини у Центрі регулюються чинним законодавством України про працю, нормативно-правовими актами Міністерства освіти і науки України, а також прийнятими відповідно до них правилами внутрішнього трудового розпорядку.

3.11. Працівники Центру мають право:

    3.11.1. на вільний вибір педагогічно доцільних форм, методів і засобів роботи з педагогічними працівниками;

    3.11.2. на підвищення кваліфікації, участь у семінарах, нарадах тощо;

    3.11.3. вносити пропозиції щодо поліпшення діяльності Центру;

    3.11.4. на соціальне та матеріальне забезпечення відповідно до законодавства;

    3.11.5. займатися викладацькою діяльністю;

    3.11.6. об'єднуватися у професійні спілки та бути членами інших об'єднань громадян, діяльність яких не заборонена законодавством;

    3.11.7. інші права і свободи, визначені законодавством;

3.12. Працівники Центру зобов'язані:

    3.12.1. виконувати Статут, правила внутрішнього трудового розпорядку;

    3.12.2. виконувати накази, доручення та розпорядження директора Центру;

    3.12.3. дотримуватися етики і норм загальнолюдської моралі;

    3.12.4. дбати про збереження майна, закріпленого за Центром.

3.13. Атестація директорів і педагогічних працівників КУ «Пристоличний ЦПРПП» здійснюватиметься згідно з Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН України.

 

4. Правила внутрішнього трудового розпорядку Центру

4.1. У своїй діяльності Центр керується Конституцією та законами України, постановами Верховної Ради України, Указами Президента України, актами Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, рішеннями Пристоличної сільської ради та цим Статутом.         

4.2. Правила внутрішнього трудового розпорядку затверджуються загальними зборами трудового колективу за поданням директора Центру.

 

5. Фінансування та контроль за діяльністю Центру

5.1. Фінансово-господарська діяльність Центру провадиться відповідно до законодавства. Джерелами фінансування Центру є кошти Засновника та інші джерела, не заборонені законодавством.

5.2. Матеріально-технічну базу Центру складає майно, вартість якого відображена у балансі. Майно, закріплене за Центром, належить йому на праві оперативного управління та не може бути вилучене, крім випадків, визначених законодавством.

5.3. Центр може надавати платні освітні та інші послуги у порядку, визначеному законодавством (крім послуг, що надаються Центром для виконання завдань, визначених цим Статутом та іншими актами законодавства).

5.4. Ведення діловодства, бухгалтерського обліку та звітності в Центрі здійснюється в порядку, визначеному нормативно-правовими актами України.

5.5. Контроль за дотриманням Центром вимог законодавства, у тому числі цього Статуту, здійснює Засновник Центру та Орган управління.

 

6. Діяльність Центру в рамках міжнародного співробітництва

6.1. Центр має право приймати участь у міжнародному співробітництві та вживати заходи для зміцнення міжнародних зв'язків відповідно до вимог чинного законодавства України та з питань, що виникають в ході виконання Центром його завдань.

7. Реорганізація або ліквідація Центру

7.1. Рішення про реорганізацію або ліквідацію Центру приймається Засновником відповідно до чинного законодавства України.

7.2. Ліквідація Центру проводиться ліквідаційною комісією, призначеною Засновником. Порядок і строки проведення ліквідації визначаються згідно з чинним законодавством України.

7.3. Під час реорганізації або ліквідації Центру працівникам, які звільняються, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.

7.4. У випадку ліквідації або реорганізації Центру його активи передаються одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду діяльності або зараховуються до доходу місцевого бюджету у разі припинення статусу юридичної особи.

7.5. Центр є ліквідованим з дня внесення до Єдиного державного реєстру запису про його припинення.

 

8. Прикінцеві положення

8.1. Цей Статут є основним документом, який визначає порядок діяльності, сукупність загальних прав та обов’язків Центру протягом усього періоду його функціонування.

8.2. Зміни та доповнення до Статуту Центру вносяться за рішенням Засновника і набирають чинності з моменту їх державної реєстрації відповідно до запису у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

8.3. Питання, що не врегульовані цим Статутом, вирішуються в порядку, визначеному чинним законодавством України.

 

 

Сільський голова                                         Микола КАСЬКІВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до рішення

Пристоличної сільської ради

від 04 травня 2023 року

№ 2033 – 25 - VIII

 

Структура та загальна чисельність

Комунальної установи «Пристоличний центр професійного розвитку педагогічних працівників» Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області

 

 

№ з/п

Назва  структурного  підрозділу  та  посад

Кількість  штатних  посад

 

Директор

1

 

Психолог

1

 

Консультант

5,5

 

Бухгалтер

1

 

Прибиральник службових приміщень

0,5

 

Усього

9

 

 

 

Сільський голова                                                  Микола КАСЬКІВ

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь