ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Рішення сільської ради №2668 – 44 - VІІІ «Рішення № 2668 обговорення та перепрофілювання відкоригований»

Кількість переглядів: 29
Скликання: 8 скликання Пристоличної сільської ради
Сесія: Сорок четверта сесія
Тип документу: Рішення сільської ради
Дата: 03.07.2024
Номер документу: 2668 – 44 - VІІІ
Назва документу: Рішення № 2668 обговорення та перепрофілювання відкоригований
Прикріплені файли:
  1. рішення № 2668 обговорення та перепрофілювання відкоригований (0.04 МБ)

 

  •  

ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

___________________________________________________________________________

 

        •  РІШЕННЯ

 

Про проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання (зміни типу) та перейменування Великоолександрівського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області і Дударківського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського Київської області

 

 

З метою приведення мережі закладів загальної середньої освіти у відповідність до вимог законодавства, соціально – економічних потреб та можливостей територіальної громади, забезпечення рівного доступу до здобуття якісної освіти, відповідно до статей 25,26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 13, 66 та пункту 5 розділу ХІІ прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про освіту», статей 32, 35 та п. 51 розділу Х прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про повну загальну середню освіту», враховуючи рекомендації аналітичної довідки комісії з  оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Пристоличної територіальної громади та постійної комісії з гуманітарних питань: освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства Пристоличної сільської ради, Пристолична сільська рада

 

Пристолична сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Провести громадські обговорення проєкту рішення Пристоличної сільської ради «Про перепрофілювання (зміни типу), перейменування Великоолександрівського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області та затвердження Статуту в новій редакції (додаток 1).
  2. Провести громадські обговорення проєкту рішення Пристоличної сільської ради «Про перепрофілювання (зміни типу), перейменування Дударківського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського Київської області та затвердження Статуту в новій редакції (додаток 2).
  3. Розпочати громадські обговорення щодо перепрофілювання (зміни типу) та перейменування Великоолександрівського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області та Дударківського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області з моменту розміщення на сайті.
  4. Затвердити інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення Пристоличної сільської ради «Про перепрофілювання (зміни типу), перейменування Великоолександрівського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області та затвердження Статуту в новій редакції (додаток 3).
  5. Затвердити інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення Пристоличної сільської ради «Про перепрофілювання (зміни типу), перейменування Дударківського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району київської області та затвердження Статуту в новій редакції (додаток 4).
  6. Управлінню гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради підготувати проєкти нових редакцій Статутів Дударківського та Великоолександрівського ліцеїв
  7. Визначити відділ освіти управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради відповідальним за організацію та проведення громадського обговорення.
  8. Оприлюднити на офіційних веб-сайтах Пристоличної територіальної громади інформаційне повідомлення про початок процедури громадського обговорення та проєкти рішень, що підлягають обговоренню.
  9. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з гуманітарних питань: освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства Пристоличної сільської ради.

 

 

 

     Сільський  голова                                                            Микола КАСЬКІВ

 

 

 

      с. Щасливе

      06 червня 2024  року

      № 2668 – 44 - VІІІ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення

06 червня 2024 року

                                                                                        № 2668 – 44 - VІІІ 

 

РІШЕННЯ

Про перепрофілювання (зміну типу), перейменування

Великоолександрівського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області та затвердження Статуту в новій редакції

 

З метою упорядкування мережі закладів освіти Пристоличної сільської ради та приведення у відповідність з вимогами чинного законодавства України типів та найменувань закладів загальної середньої освіти, створення необхідних умов рівного доступу громадян до якісної освіти, підвищення ефективного використання наявних ресурсів у галузі: освіти, відповідно до статей 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» статей 13, 66 Закону України «Про освіту», статей 32, 35, 37, п. 51 розділу Х прикінцевих та перехідних положень Закон України «Про повну загальну середню освіту», рішення Пристоличної сільської ради від 06 червня 2024 року № 2668 – 44 - VІІІ  «Про проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання (зміни типу) та перейменування Великоолександрівського ліцею Пристоличної сільської ради і Дударківського ліцею Пристоличної сільської ради та враховуючи, Пристолична сільська рада

Пристолична сільська рада  В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Змінити тип закладу освіти Великоолександрівський ліцей Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області на гімназію
  2. Змінити найменування Великоолександрівського ліцею Бориспільського району Київської області Пристоличної сільської ради (код ЄДРПОУ 22203229) на «Великоолександрівську гімназію Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області».
  3. Затвердити Статут Великоолександрівської гімназії Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області у новій редакції, що додається.
  4. Уповноважити директора Великоолександрівської гімназії Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області вжити заходів щодо внесення змін до єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та вчити інші реєстраційні дії у визначеному законодавством порядку.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з гуманітарних питань: освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства Пристоличної сільської ради.

 

     Сільський  голова                                                            Микола КАСЬКІВ

 

 

      с. Щасливе

      ___ _____________ 2024  року

   № _______ – ___ - VІІІ 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до рішення

06 червня 2024 року

                                                                                        № 2668 – 44 - VІІІ 

 

РІШЕННЯ

Про перепрофілювання (зміну типу) та перейменування

Дударківського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області та затвердження Статуту в новій редакції

 

З метою упорядкування мережі закладів освіти Пристоличної сільської ради та приведення у відповідність з вимогами чинного законодавства України типів та найменувань закладів загальної середньої освіти, створення необхідних умов рівного доступу громадян до якісної освіти, підвищення ефективного використання наявних ресурсів у галузі: освіти, відповідно до статей 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» статей 13, 66 Закону України «Про освіту», статей 32, 35, 37, п. 51 розділу Х прикінцевих та перехідних положень Закон України «Про повну загальну середню освіту», рішення Пристоличної сільської ради від 06 червня 2024 року № 2668 – 44 - VІІІ  «Про проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання (зміни типу) та перейменування Великоолександрівського ліцею Пристоличної сільської ради і Дударківського ліцею Пристоличної сільської ради та враховуючи пропозицію постійної комісію з гуманітарних питань: освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства Пристоличної сільської ради,

Пристолична сільська рада  В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Змінити тип закладу освіти Дударківський ліцей Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області на гімназію
  2. Змінити найменування Дударківського ліцею Бориспільського району Київської області Пристоличної сільської ради (код ЄДРПОУ 22203241) на «Дударківську гімназію Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області».
  3. Затвердити Статут Дударківської гімназії Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області у новій редакції, що додається.
  4. Уповноважити керівника Дударківської школи Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області вжити заходів щодо внесення змін до єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та вчити інші реєстраційні дії у визначеному законодавством порядку.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з гуманітарних питань: освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства Пристоличної сільської ради.

 

 

     Сільський  голова                                                            Микола КАСЬКІВ

 

      с. Щасливе

      ___ _____________ 2024  року

      №    -   VIII

Додаток 3

до рішення

06 червня 2024 року                                                                                        № 2668 – 44 - VІІІ 

 

 

 

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення Пристоличної сільської ради «Про перепрофілювання (зміну типу), перейменування

Великоолександрівського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області та затвердження Статуту в новій редакції»

 

Найменування організатора громадського обговорення - Пристолична сільська рада та Управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради

Питання винесені на громадське обговорення:

- проєкт рішення «Про перепрофілювання (зміну типу), перейменування Великоолександрівського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області та затвердження Статуту в новій редакції».

 

Мета: врахування думки жителів громади щодо: перепрофілювання (зміну типу), перейменування Великоолександрівського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області та затвердження Статуту в новій редакції

 

Нормативие забезпечения: °

  • Закон України «Про освіту»;
  • Закон України «Про повну загальну середню освіту»;
  • Розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 року Nº 988-р «Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа» на період до 2029 року» (зі змінами);
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 р. Nº 1062 «Про затвердження Положення про ліцей»;
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 29.06.2019 р. Nº 532 «Про затвердження Положення про опорний заклад освіти»;
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 05 березня 2024 року Nº 245 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. Nº 6 і від 27 грудня 2017 р. Nº 1088» (фінансування закладів освіти з 2024 року).

Формат проведення громадського обговорення: відповідно до Указу Президента України N64/2022 від 24 лютого 2022 р., затвердженого Законом України «Про затвердження указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи і контактної інформації заявника за адресою с. Щасливе, вул. Калинова, 9А, e-mail: ugr_pristolichnoy@ukr.net, тел. +30989348030

 

Також, із дотриманням усіх заходів безпеки, публічне громадське обговорення передбачатиме проведення громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю. Дати і час проведення зазначених заходів буде повідомлено громадськості шляхом оприлюднення на сайті Пристоличної сільської ради та відділу освіти управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради. Громадське обговорення будуть проводитися з 13. червня 2024 року по 12.червня 2025 року.

Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питань, що винесено на громадське обговорення: Управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради, с. Щасливе, вул. Калинова, 9А, тел. +30989348030

Прізвище та імʼя особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: начальник відділу освіти та охорони здоров’я  Управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради Денисенко Віта Іванівна, тел. +30989348030

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором.

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на офіційному сайті Пристоличної сільської ради

 

Інформаційний додаток до повідомлення

На сьогодні в Україні відбувається активний процес системної трансформації освітньої сфери для забезпечення нової якості освіти на всіх рівнях: від дошкільної - до вищої та освіти дорослих.

Першим важливим кроком до трансформації галузі стало прийняття Верховною Радою України 5 вересня 2017 року Закону України «Про освіту», який окреслює основні принципи функціонування освітньої галузі. 3 2018 року розпочато реформу «Нова Українська Школа». Мета реформи - кожен учень має рівний доступ до якісної шкільної освіти в безпечному, комфортному. інклюзивному та сучасному освітньому середовищі; випускники мають ґрунтовні знання та володіють компетентностями, що потрібні для сучасного життя, є самодостатніми, творчими та креативними особистостями. 18 березня 2020 року набрав чинності Закон України «Про повну загальну середню освіту», який визначає правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи повної загальної середньої освіти. Зі вступом в дію зазначеного Закону з’явилось законодавче підґрунтя для реформування системи загальної середньої освіти, що має сприяти підвищенню якості освіти та освітньої діяльності, істотному зростанню інтелектуального та культурного потенціалу суспільства та особистості.

У зв’язку з цим виникає необхідність приведення до вимог зазначеного Закону мережі закладів загальної середньої освіти. Передусім це стосується закладів, що забезпечують здобуття профільної середньої освіти.

Здобуття повної загальної середньої освіти у Пристоличній громаді забезпечує Великоолександрівського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області, який здійснює освітню діяльність одночасно на всіх рівнях повної загальної середньої освіти.

При цьому, даний заклад не відповідає наступним вимогам, для надання профільної середньої освіти:

  • однокомплектність (по одному класу на паралелі 10-11 класів);
  • рішення про профіль навчання заклад ухвалює з огляду на забезпечення педагогічного навантаження вчителям, а не запитів учнів та їх батьків;
  • ігнорування потреб меншості в ухваленні рішення щодо профілю навчання;
  • нерозуміння батьками суті профільного навчання для подальшого життя дітей, а також те, що за бажанням можна і потрібно змінювати заклад, якщо він не відповідає бажаному профілю або якості послуг;
  • мала наповнюваність класів, яка призводить зо зменшення кількості вчителів, що в свою чергу не сприяє виникненню творчої професійної конкуренції;
  • високий відсоток вчителів пенсійного віку, відсутність молодих кваліфікованих кадрів та фахівців - предметників в закладі;
  • збільшення витрат на одного учня та дефіцит сучасних освітянських ресурсів;
  •  малокомплектність 10-11 класів, що не дає можливості забезпечення вибору учнями профільного навчання.

Реалізація положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» докорінно змінює ситуацію щодо організації профільної середньої освіти. Зокрема, відповідно до ч.1 ст.35 п. 1. Прикінцевих та перехідних положень Закону з 01.09.2027 року: функціонування ліцею можливе лише за умови наявності не менше двох класів з трьома профілями навчання на рівні профільної середньої освіти (протягом 10-12 років навчання учнів);

забезпечення здобуття учнями профільної середньої освіти відповідно до профілів навчання з навчальним навантаженням та з можливістю обрання учнями начальних предметів (інтегрованих курсів, інших освітніх компонентів) в обсягах, що визначається законодавством;

створення безпечного, інклюзивного та цифрового освітнього середовища відповідно до вимог законодавства та ін..

3 огляду на зазначене, з 01.09.2027 року Великоолександрівський ліцей Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області, який здійснює освітню діяльність одночасно на всіх рівнях повної загальної середньої освіти, втрачає право надавати профільну середню освіту і має бути перепрофільований в гімназію.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 4

до рішення

від 06 червня 2024 року

                                                                                        № 2668 – 44 - VІІІ 

 

 

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення Пристоличної сільської ради «Про перепрофілювання (зміну типу), перейменування

Дударківського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області та затвердження Статуту в новій редакції»

 

Найменування організатора громадського обговорення - Пристолична сільська рада та управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради

Питання винесені на громадське обговорення:

- проєкт рішення «Про перепрофілювання (зміну типу), перейменування Дударківського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області та затвердження Статуту в новій редакції».

 

Мета: врахування думки жителів громади щодо: перепрофілювання (зміну типу), перейменування Дударківського ліцею Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області та затвердження Статуту в новій редакції

 

Нормативие забезпечения: °

  • Закон України «Про освіту»;
  • Закон України «Про повну загальну середню освіту»;
  • Розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 року Nº 988-р «Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа» на період до 2029 року» (зі змінами);
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 р. Nº 1062 «Про затвердження Положення про ліцей»;
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 29.06.2019 р. Nº 532 «Про затвердження Положення про опорний заклад освіти»;
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 05 березня 2024 року Nº 245 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. Nº 6 і від 27 грудня 2017 р. Nº 1088» (фінансування закладів освіти з 2024 року).

Формат проведення громадського обговорення: відповідно до Указу Президента України N64/2022 від 24 лютого 2022 р., затвердженого Законом України «Про затвердження указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи і контактної інформації заявника за адресою с. Щасливе, вул. Калинова, 9А, e-mail: ugr_pristolichnoy@ukr.net, тел. +30989348030  

 

Також, із дотриманням усіх заходів безпеки, публічне громадське обговорення передбачатиме проведення громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю. Дати і час проведення зазначених заходів буде повідомлено громадськості шляхом оприлюднення на сайті Пристоличної сільської ради та відділу освіти управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради. Громадське обговорення будуть проводитися з 13. червня 2024 року по 12.червня 2025 року.

Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питань, що винесено на громадське обговорення: відділ освіти управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради, с. Щасливе, вул. Калинова, 9А, тел. +30989348030

Прізвище та імʼя особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: начальник відділу освіти та охорони здоров’я  Управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради Денисенко Віта Іванівна, тел. +30989348030

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором.

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на офіційному сайті Пристоличної сільської ради

 

Інформаційний додаток до повідомлення

На сьогодні в Україні відбувається активний процес системної трансформації освітньої сфери для забезпечення нової якості освіти на всіх рівнях: від дошкільної - до вищої та освіти дорослих.

Першим важливим кроком до трансформації галузі стало прийняття Верховною Радою України 5 вересня 2017 року Закону України «Про освіту», який окреслює основні принципи функціонування освітньої галузі. 3 2018 року розпочато реформу «Нова Українська Школа». Мета реформи - кожен учень має рівний доступ до якісної шкільної освіти в безпечному, комфортному. інклюзивному та сучасному освітньому середовищі; випускники мають ґрунтовні знання та володіють компетентностями, що потрібні для сучасного життя, є самодостатніми, творчими та креативними особистостями. 18 березня 2020 року набрав чинності Закон України «Про повну загальну середню освіту», який визначає правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи повної загальної середньої освіти. Зі вступом в дію зазначеного Закону з’явилось законодавче підґрунтя для реформування системи загальної середньої освіти, що має сприяти підвищенню якості освіти та освітньої діяльності, істотному зростанню інтелектуального та культурного потенціалу суспільства та особистості.

У зв’язку з цим виникає необхідність приведення до вимог зазначеного Закону мережі закладів загальної середньої освіти. Передусім це стосується закладів, що забезпечують здобуття профільної середньої освіти.

Здобуття повної загальної середньої освіти у Пристоличній громаді забезпечує Дударківський ліцей Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області, який здійснює освітню діяльність одночасно на всіх рівнях повної загальної середньої освіти.

При цьому, даний заклад не відповідає наступним вимогам, для надання профільної середньої освіти:

  • однокомплектність (по одному класу на паралелі 10-11 класів);
  • рішення про профіль навчання заклад ухвалює з огляду на забезпечення педагогічного навантаження вчителям, а не запитів учнів та їх батьків;
  • ігнорування потреб меншості в ухваленні рішення щодо профілю навчання;
  • нерозуміння батьками суті профільного навчання для подальшого життя дітей, а також те, що за бажанням можна і потрібно змінювати заклад, якщо він не відповідає бажаному профілю або якості послуг;
  • мала наповнюваність класів, яка призводить зо зменшення кількості вчителів, що в свою чергу не сприяє виникненню творчої професійної конкуренції;
  • високий відсоток вчителів пенсійного віку, відсутність молодих кваліфікованих кадрів та фахівців - предметників в закладі;
  • збільшення витрат на одного учня та дефіцит сучасних освітянських ресурсів;
  •  малокомплектність 10-11 класів, що не дає можливості забезпечення вибору учнями профільного навчання.

Реалізація положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» докорінно змінює ситуацію щодо організації профільної середньої освіти. Зокрема, відповідно до ч.1 ст.35 п. 1. Прикінцевих та перехідних положень Закону з 01.09.2027 року: функціонування ліцею можливе лише за умови наявності не менше двох класів з трьома профілями навчання на рівні профільної середньої освіти (протягом 10-12 років навчання учнів);

забезпечення здобуття учнями профільної середньої освіти відповідно до профілів навчання з навчальним навантаженням та з можливістю обрання учнями начальних предметів (інтегрованих курсів, інших освітніх компонентів) в обсягах, що визначається законодавством;

створення безпечного, інклюзивного та цифрового освітнього середовища відповідно до вимог законодавства та ін..

3 огляду на зазначене, з 01.09.2027 року Дударківський ліцей Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області, який здійснює освітню діяльність одночасно на всіх рівнях повної загальної середньої освіти, втрачає право надавати профільну середню освіту і має бути перепрофільований в гімназію.

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь