ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Проекти рішень сільської ради №__ - 2 - VIІІ «Порядок присв. адреси»

Кількість переглядів: 1219
Скликання: 8 скликання Пристоличної сільської ради
Сесія: Друга сесія
Тип документу: Проекти рішень сільської ради
Дата: 29.01.2021
Номер документу: __ - 2 - VIІІ
Назва документу: Порядок присв. адреси
Прикріплені файли:
  1. Порядок присв. адреси (0.07 МБ)

 

УКРАЇНА

ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Проект  РІШЕННЯ

 

Про затвердження Порядку присвоєння

та зміни адрес об’єктам нерухомості

на території Пристоличної сільської ради

 

З метою впорядкування нумерації об’єктів нерухомості на території Пристоличної сільської ради, створення умов володіння, користування та розпорядження цими об’єктами їх власниками, керуючись ст.ст. 25, 26, п. 1 ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Тимчасовим порядком реалізації експериментального проекту з присвоєння адрес обєктам будівництва та обєктам нерухомого майна, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 № 367

 

Пристолична сільська рада ВИРІШИЛА:

 

 

1. Затвердити Порядок присвоєння та зміни адрес об’єктам нерухомості на території Пристоличної сільської ради (додається).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань законності.

 

        

Сільський голова                                                                    Микола Каськів

 

c. Щасливе

04 лютого  2021 року

№   – 2  - VIІІ

                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток до рішення

№  -2-VIІІ від 04.02.2021 р.

 

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОРЯДОК ПРИСВОЄННЯ ТА ЗМІНИ ПОШТОВИХ АДРЕС (ВИДІЛЕННЯ В ОКРЕМИЙ ПОШТОВИЙ НОМЕР) ОБ’ЄКТАМ НЕРУХОМОГО МАЙНА НА ТЕРИТОРІЇ ПРИСТОЛИЧНОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

Загальні положення

1. 1. Положення про порядок присвоєння та зміни поштових адрес (виділення в окремий поштовий номер) об’єктам нерухомого майна на території Пристоличної сільської ради (далі – Порядок) встановлює єдиний механізм надання поштових адрес та закріплює основні принципи присвоєння адрес, їх зміни та впорядкування.

1. 2. Положення діє на території Пристоличної  сільської ради і є обов’язковим для виконання всіма розташованими на його території підприємствами, установами та організаціями, громадськими об’єднаннями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають в селах Щасливе, Проліски, В. Олександрівка, М. Олександрівка, Чубинське, Безуглівка, Дударків та Займище.

2. Розгляд та перелік документів щодо присвоєння та зміни поштових адрес об’єктам нерухомого майна (виділення в окремий поштовий номер)

2. 1. Для присвоєння чи зміни поштових адрес (виділення в окремий поштовий номер) об’єктам нерухомого майна, суб’єкти господарювання та фізичні особи подають заяву до виконавчого комітету Пристоличної сільської ради.

2. 2. До заяви про присвоєння або зміну поштової адреси (виділення в окремий поштовий номер) об’єкту нерухомості додаються такі документи:

копія документа, що посвідчує право власності або користування земельною ділянкою, на якій споруджується (споруджено) об’єкт нерухомого майна, - якщо таке право власності або користування земельною ділянкою не зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;

викопіювання з топографо-геодезичного плану у масштабі М 1:500 із зазначенням місця розташування запланованих об’єктів будівництва, а також головного входу до будинку (для будинків);

копія документа, що дає право на виконання будівельних робіт, - у разі присвоєння адреси об’єкту будівництва та якщо такий документ не внесений до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів;

копія документа, що засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта, - у разі присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна та якщо такий документ не внесений до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.

Копії документів, які подаються для присвоєння адреси об’єкту будівництва, об’єкту нерухомого майна, засвідчуються замовником будівництва (його представником).

 

2. 3. Підставами для відмови у присвоєнні адреси об’єкту будівництва, об’єкту нерухомого майна є:

подання неповного пакету документів, визначених пунктом 29 Тимчасового порядку реалізації експериментального проекту з присвоєння адрес обєктам будівництва та обєктам нерухомого майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 № 367;

виявлення неповних або недостовірних відомостей у поданих документах, що підтверджено документально;

подання заяви особою, яка не є замовником будівництва або уповноваженою ним особою;

подання заяви до уповноваженого органу з присвоєння адреси, який не має повноважень приймати рішення про присвоєння адреси на відповідній території.

Відмова у присвоєнні адреси об’єкту будівництва, об’єкту нерухомого майна з підстав, не передбачених цим пунктом, не допускається.

 

2. 4. Відділ земельних ресурсів та екології спільно з відділом архітектури та будівельного інспектування Пристоличної сільської ради розглядає заяви про присвоєння або зміну поштової адреси та готує відповідний проект рішення виконавчого комітету Пристоличної сільської ради (далі - виконком сільської ради). Разом з цим протягом 5 днів заявнику направляється повідомлення про хід опрацювання питання щодо присвоєння адреси.

2. 5.  Питання присвоєння адреси виноситься на засідання виконкому сільської ради, що слідує за надходженням  звернень про присвоєння адреси. Підготовка проектів рішення виконкому сільської ради покладається на Відділ земельних ресурсів та екології спільно з відділом архітектури та будівельного інспектування Пристоличної сільської ради.

2. 6. У разі відсутності підстав для присвоєння чи зміни адреси, заявнику надається мотивована письмова відповідь щодо неможливості присвоєння чи зміни адреси.

 

3. Види адрес та особливості їх присвоєння

3. 1. Присвоєння та зміна поштових адрес (виділення в окремий поштовий номер) об’єктам нерухомого майна здійснюється шляхом прийняття відповідних рішень виконкому сільської ради.

3. 2. Присвоєння поштових адрес чи їх зміна (виділення в окремий поштовий номер) допускається об’єктам нерухомого майна (житлові будинки (садиби), адміністративні, громадські, господарські, промислові та побутові будівлі і споруди або їх частини, вбудовані приміщення тощо), розташованим на земельних ділянках, які знаходяться у власності, оренді або постійному користуванні, та переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх цільового призначення, земельним ділянкам.

3. 3. Відповідно до цього Положення, у залежності від виду та особливостей об’єктів нерухомого майна, присвоюються такі види адрес:

Адреси жилих (житлових) будинків, будинковолодіння, квартир, земельних ділянок для будівництва житлового будинку.

Жилим (житловим) будинкам, будинковолодінням, квартирам присвоюється адреса, яка складається з назви вулиці, номера будинку (будинковолодіння), номера корпусу (за наявності) та номера квартири (за наявності). Номер будинку (будинковолодіння) позначається відповідною арабською цифрою, номер корпусу відповідною арабською цифрою після слова «корпус», номер квартири - відповідною арабською цифрою після слова «квартира». Наприклад: вул . Головна, 2, кв. 7.

Адреси нежилих (нежитлових) будинків, їх комплексів, окремих частин нежилих (нежитлових) будинків.

Нежилим ( нежитловим) будинкам, їх комплексам, окремим частинам нежилих (нежитлових) будинків присвоюється адреса, яка складається з назви вулиці, номера будинку об’єкта нерухомого майна та номера частини об’єкта нерухомого майна (за наявності). Номер об’єкта позначається відповідною арабською цифрою, а номер частини будинку - з вказівкою номера приміщення чи корпусу відповідною арабською цифрою. Наприклад: вул . Головна, 2, прим.1.

Адреси об’єктів нерухомого майна з використанням назв іменованих об’єктів.

Назва іменованого об’єкта в адресі об’єкта нерухомого майна зазначається перед назвою вулиці. Якщо у складі іменованого об’єкта вулиця відсутня, то назва вулиці не вказується. Нумерація жилих будинків, будинковолодінь, корпусів, квартир, нежилих (нежитлових) будинків, їх комплексів, окремих частин будинків, земельних ділянок здійснюється в адресі з використанням назви іменованого об’єкта відповідно до вимог цього Положення.

3. 4. У випадках, коли на відповідній вулиці збудовано нові жилі будинки (будинковолодіння), нежилі будинки виробничого, господарського, соціально-побутового та іншого призначення, їх комплекси, і їм, виходячи з вже наявної нумерації об’єктів нерухомого майна по вулиці, на якій вони фактично знаходяться, неможливо надати номер, який є цілим числом, такий об’єкт нерухомого майна при наданні адреси позначається номером найближчого об’єкта нерухомого майна по відповідному боці вулиці в бік зменшення з додатком через дефіс літературного індексу (А, Б, В).

Наприклад: по вул . Головній між жилими будинками 27 та 29 збудовано ще один. У цьому випадку йому присвоюється адреса: вул. Головна, 27-А.

3. 5. У разі, коли у власника об’єкта нерухомого майна на законних підставах виникло право власності на об’єкт нерухомого майна, який знаходився у складі інших об’єктів нерухомого майна, що мали єдину адресу (будинковолодіння, комплекс нежилих будинків), то такий об’єкт нерухомого майна позначається номером цього будинковолодіння або комплексу нежилих будинків з вказівкою номера корпусу з відповідною арабською цифрою.

Термін «корпус» може застосовуватися для позначення окремого будинку, що знаходився у складі будинковолодіння, комплексів нежилих будинків і є самостійним об’єктом права власності.

При присвоєнні адрес кільком будинкам, що знаходилися у складі одного будинковолодіння, комплексу нежилих будинків і є самостійними об’єктами права власності, цифри для позначення номерів відповідних будинків визначаються від 1... і нескінченно, виходячи з порядку надходження відповідних заяв власників.

Наприклад: по вул. Головна, 2 будинки, що складали цілісний майновий комплекс, відчужені двом власникам. У цьому випадку надана адреса буде виглядати наступним чином: вул . Головна, 2, корп. 1; вул . Головна, 2, корп. 2.

Якщо присвоєння адреси окремому будинку, що знаходився у складі будинковолодіння, комплексу нежилих будинків і є самостійним об’єктом права власності, за номером, який був наданий будинковолодінню або комплексу нежилих будинків, не відповідає фактичному місцю розташування такого будинку, то присвоєння йому адреси здійснюється за назвою тієї вулиці, де він фактично знаходиться.

3. 6. При присвоєнні адрес окремій частині будинку, яка знаходилась у складі будинко-володіння, комплексу нежилих будинків, окрема частина будинку позначається номером цього будинковолодіння або комплексу нежилих будинків з вказівкою номера корпусу чи приміщення з відповідною арабською цифрою.

Наприклад: власник об’єкта нерухомого майна придбав у власність нежилий будинок, який знаходився у складі комплексу нежилих будинків по вул. Головній, 2. За заявою власника придбаному будинку була надана адреса: вул. Головна, 2, корп. 1. Згодом у вказаному будинку іншій особі були відчужені нежилі приміщення для розміщення офісу. У цьому випадку таким нежилим приміщенням надається адреса: вул. Головна,2 корп.1, прим. 1.

3. 7. У разі потреби в присвоєнні адреси об’єкту нерухомого майна, власник (власники), який ( які) набув (набули) права власності на нього (його окрему частину) та звернувся (звернулися) у встановленому порядку до виконкому сільської ради, адреса присвоюється відповідно до вимог цього Положення зі збереженням позначень, використаних в адресі, яка була надана раніше.

Наприклад: особа придбала частину офісних приміщень, яким раніше була присвоєна адреса: вул. Головна, 2-А. Зазначена адреса змінена не була. У цьому випадку адреса придбаної частини офісних приміщень буде виглядати наступним чином: вул. Головна, 2-А, прим. 1.

3. 9. При присвоєнні адрес об’єктам нерухомого майна використовуються наступні типи: вулиця; провулок; площа; інші (шлях, майдан, сквер тощо).

Вулиці зазначаються в адресі таким чином: спочатку вказується один із типів вулиці, а потім її назва. Найменування вулиць, які віднесені

до типу «інші», можуть зазначатися в адресі таким чином: спочатку назва вулиці, а потім її тип.

Назви вулиць, які складаються з імені та прізвища, зазначаються в адресі таким чином: спочатку - ім’я, а потім - прізвище.

Назви вулиць, які походять від псевдонімів, зазначаються в звичайному порядку.

Назви вулиць, які складаються із звання та прізвища, зазначаються в адресі таким чином: спочатку -звання, а потім - прізвище.

4. Заключні положення

4. 1. Адреси об’єктів нерухомого майна, в тому числі і земельних ділянок, розташованих на території міста, присвоєні до набрання чинності даного Положення, зберігаються та можуть бути змінені для приведення у відповідність до цього Положення за зверненням власника об’єкту.

4. 2. У разі звернення власника до уповноважених органів з метою виконання дій з об’єктами нерухомого майна та виявлення невідповідності їх поштової адреси вимогам Положення ведення Реєстру прав власності на нерухоме майно, власник (користувач) зобов’язаний звернутися з заявою до виконкому сільської ради щодо зміни поштової адреси.

4. 3. Заяви, повний пакет документів та вся інформація щодо адрес зберігається в сільській раді.

 

 

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ ДО ПРОЕКТУ РІШЕННЯ сільської РАДИ “ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОРЯДОК ПРИСВОЄННЯ ТА ЗМІНИ ПОШТОВИХ АДРЕС (ВИДІЛЕННЯ В ОКРЕМИЙ ПОШТОВИЙ НОМЕР) ОБ’ЄКТАМ НЕРУХОМОГО МАЙНА НА ТЕРИТОРІЇ ПРИСТОЛИЧНОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

Опис проблеми:

У зв’язку із зверненнями громадян,  приватних підприємців та юридичних осіб з питаннями присвоєння нумерації будинкам та спорудам, виділення в окремі поштові номери, за наявності однакових поштових номерів на різні будинки виникла необхідність впорядкування даного виду відносин.

Предметом регулювання цього рішення є правовідносини, що виникають між громадянами, приватними підприємцями та юридичними особами з приводу нумерації об’єктів нерухомості.

Мета – встановлення на території Пристоличної сільської ради єдиного функціонального механізму надання та зміни поштових адрес (виділення в окремий поштовий номер).

Завдання – упорядкування на території сільської ради поштових адрес.

Аналіз вигод та втрат:

Буде створений та впорядкований порядок регулювання взаємовідносин заявників та органу місцевого самоврядування стосовно даного питання.

Очікувані результати:

Забезпечення заявникам швидкого та позитивного розгляду питання присвоєння поштових адрес; впорядкування нумерації будинків та споруд на території Пристоличної сільської ради.

 

Термін дії – необмежений.

Відстеження результативності регуляторного акта:

Базове дослідження до прийняття сільською радою рішення «Про затвердження Положення про порядок присвоєння та зміни поштових адрес (виділення в окремий поштовий номер) об’єктам нерухомого майна в селах Щасливе та Проліски». Повторне дослідження – через рік з моменту прийняття рішення. Періодичне відстеження результативності регуляторного акта буде проводитися один раз на три роки, починаючи з дня виконання заходів повторного відстеження.

Розробник проекту:

Комісія сільської ради з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту Пристоличної сільської ради

 

Зауваження та пропозиції приймаються у письмовому вигляді сільською радою (с. Щасливе, вул. Фестивальна,39, тел. 35-646) впродовж місяця з дня опублікування.

 

 

 

Секретар

Пристоличної сільської ради                      Людмила КУЩЕНКО


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь