ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Проекти рішень сільської ради №__ - VIІІ «Програма розвитку і підтримки КП 2021-2023 в ред. від 04.11.2021р (1)»

Кількість переглядів: 79
Скликання: 8 скликання Пристоличної сільської ради
Сесія: Дев’ята сесія
Тип документу: Проекти рішень сільської ради
Дата: 01.11.2021
Номер документу: __ - VIІІ
Назва документу: Програма розвитку і підтримки КП 2021-2023 в ред. від 04.11.2021р (1)
Прикріплені файли:
  1. Програма розвитку і підтримки КП 2021-2023 в ред. від 04.11.2021р (1) (0.04 МБ)

 

                                                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                             рішенням Пристоличної сільської ради

                                                                      від 04 листопада 2021 року

№ _______-_______ - VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

«РОЗВИТОК ТА ПІДТРИМКА

Комунальних підприємств Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області»

 на 2021-2023 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПАСПОРТ

Програми «РОЗВИТОК ТА ПІДТРИМКА

 Комунальних підприємств Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області» на 2021-2023 роки

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Пристолична сільська рада.

2.

Розробник Програми

Виконавчий орган Пристоличної сільської  ради.

3.

Співрозробники Програми

Депутатський корпус, голови постійних комісій, сільська рада

4.

Відповідальний виконавець Програми

Виконавчий орган Пристоличної сільської ради, депутати сільської  ради, КП ЖКК Щасливський, КП “Щасливе Сервіс”, КП КУП "Олександрівкажитлобудсервіс" КНП «Пристоличний медичний центр» Пристоличної сільської ради, КНП «БЦПМСД», КНП «ББЛІЛ»

5.

Учасники Програми

Виконавчий  орган Пристоличної сільської ради, депутати сільської  ради

6.

Термін реалізації Програми

2021 – 2023 роки

7.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми (для комплексних програм)

Місцевий бюджет

Пристоличної сільської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І. Загальні положення

 

Нинішній стан житлово-комунального господарства та закладів охорони здоров’я  свідчить про необхідність реформування цих галузей. Дана Програма розроблена з метою підвищення ефективності та надійності функціонування житлово-комунального підприємства КП “ЖКК Щасливський”, КП “Щасливе Сервіс” та КП КУП "Олександрівкажитлобудсервіс" та комунальних некомерційних підприємств, що надають медико-санітарну допомогу: КНП «Пристоличний медичний центр» Пристоличної сільської ради, КНП «Бориспільський центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП "Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування», поліпшення якості надання послуг з одночасним зниженням нераціональних витрат.

Виконання Програми передбачає:

1) формування ринку житлово-комунальних послуг, медичних послуг, удосконалення тарифної політики;

2) забезпечення ефективної інвестиційної політики в галузі житлово-комунального господарства;

3) запровадження стимулів до економного і раціонального господарювання та використання ресурсів;

4) прозорість у прийнятті рішень щодо реформування житлово-комунального господарства, розвитку комунальних послуг та встановлення тарифів на них, залучення громадськості до проведення цих заходів.

5) доступність житлово-комунальних послуг та медичних послуг для громадян з низьким рівнем доходів, адресний соціальний захист населення в оплаті послуг.

 Житлово-комунальне господарство, як основа соціальної сфери життя кожного громадянина, є однією з найменш сучасно оснащених галузей господарства. Кризові явища в суспільстві та залишковий принцип фінансування галузі призвели до подальшого суттєвого загострення її проблем. Ситуація в житлово-комунальному господарстві продовжує ускладнюватися, відсутні позитивні зміни у становленні ринкових засад господарювання, розвитку конкуренції. Нестача власних ресурсів, відсутність дієвого механізму залучення додаткових коштів не сприяють вирішенню завдань з технічного переоснащення житлово-комунального підприємства КП ЖКК «Щасливський», КП “Щасливе Сервіс”, КП КУП "Олександрівкажитлобудсервіс" та розвитку комунальної інфраструктури.

Складна епідеміологічна ситуація та наявні карантинні обмеження вимагають надання додаткової підтримки закладам охорони здоров’я (КНП «Пристоличний медичний центр» Пристоличної сільської ради, КНП «БЦПМСД», КНП «ББЛІЛ») з метою забезпечення населення Пристоличної ОТГ якісними та своєчасними медичними послугами.  

Програма розвитку та підтримки Комунальних підприємств розроблена відповідно до Конституції України від 28.06.1996 року №254/96, Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 року №2456-VI, Наказу Міністерства фінансів України від 26.08.2014 року №836 «Про деякі питання запровадження програмно-цільового методу складання та виконання місцевих бюджетів»,  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року №280/97-ВР, Житловий кодекс Української РСР від 30.06.1983 року №5464-Х, Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 24.06.2004 року №1875-ІV, Наказу Державного комітету України з питань житло-комунального господарства «Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд» від 21.08.2004 №150, Наказу Державного комітету з питань житло-комунального господарства «Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій» від 17.05.2005 року №76, рішення Пристоличної сільської ради №42-2-VIII
від 20.12.2020 року «Про бюджет Пристоличної територіальної громади
на 2021 рік».

І.I Житловий фонд

 

Передача житла у приватну власність громадян з балансів господарюючих структур призвела до спільного володіння власниками багатоквартирних житлових будинків нежилими приміщеннями та загальними конструкціями будівель. Капітальні ремонти в таких будинках не проводяться у зв’язку з відсутністю коштів у мешканців цих будинків. В сучасних умовах ринкових стосунків таке житло стає аварійним.

Альтернативним варіантом утримання і експлуатації житла, а також реалізації права громадян щодо їх участі у місцевому самоврядуванні є створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, запровадження нових форм діяльності з розмежуванням управлінських і виробничих функцій та залучення до управління і обслуговування житлового фонду суб'єктів підприємницької діяльності, як фізичних так і юридичних осіб.

 

I.II Водопостачання і водовідведення

 

Забезпечення питною водою є однією з пріоритетних проблем, розв’язання яких необхідно для збереження здоров’я, поліпшення умов діяльності і підвищення рівня життя населення.

Сучасний стан водопровідного господарства характеризується дефіцитом фінансових ресурсів, необхідних для належної експлуатації та обслуговування системи водопостачання, недосконалістю управлінської діяльності та відсутністю прогнозованих економічних показників щодо ефективності її використання.

Внаслідок цього виникла гостра потреба в проведенні капітального ремонту та оснащення системи водопостачання в селах Щасливе, Проліски, Велика Олександрівка, Мала Олександрівка, Чубинське, Безуглівка, Дударків та Займище, та встановлення засобів обліку для забезпечення ощадливого споживання води та забезпечення населення високоякісною питною водою.

 

I.III Комунальне господарство та благоустрій населених пунктів

 

Рівень благоустрою населених пунктів та технічний стан його елементів на території сільської ради не відповідає сучасним вимогам в зв’язку з недостатнім фінансуванням та неефективною моделлю управління. Відсутній чіткий план дій та розвитку житлово-комунальних підприємств КП ЖКК “Щасливський”, КП “Щасливе Сервіс” та КП КУП "Олександрівкажитлобудсервіс".

Несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів є суттєвим чинником негативного впливу на земельні, водні та лісові ресурси і здоров’я людей. Масові накопичення побутового сміття в лісозахисних смугах вздовж автомобільних доріг та в лісонасадженнях в зоні житлової забудови є одним із потенційних джерел забруднення довкілля і підлягають терміновій утилізації.

Видалення дерев, що досягли вікової межі, аварійних та фаутних дерев а також відновлення зелених насаджень не носить системного характеру. Існує потреба у влаштуванні парків, скверів, розширенні зелених зон та місць для відпочинку громадян.

Здійснення  комплексу заходів, спрямованих на ліквідацію  несанкціонованих  сміттєзвалищ, поліпшення  екологічного та  санітарного стану населених пунктів сільської ради, забезпечення  виконання вимог законодавства, нормативних, директивних  документів  центральних органів  виконавчої влади у сфері безпеки  та поліпшення  стану навколишнього природного середовища, здійснення комплексу заходів щодо впровадження роздільного збору сміття (сортування).

І.ІV Охорона здоров’я

 

Доступність, якісність, сучасність, функціональність, ефективність, ресурсна забезпеченість та своєчасність медичної допомоги є основою для забезпечення високого рівня здоров’я та покращення якості життя населення. Значною складовою у забезпеченні висококваліфікованої медичної допомоги населенню Пристоличної ОТГ є медична допомога, яка здійснюється у закладах охорони здоров’я: КНП «Пристоличний медичний центр» Пристоличної сільської ради, КНП «БЦПМСД», КНП «ББЛІЛ». Зростання захворюваності і смертності серед дорослого населення та складна епідеміологічна ситуація потребують пошуку нових ресурсів, використання високих технологій, покращення матеріально-технічної бази медичних закладів, удосконалення принципів практичної медицини в поліклінічних умовах та умовах стаціонарних відділень медичних закладів та прийняття невідкладних заходів. Фінансова підтримка закладів охорони здоров`я забезпечить надання медичної допомоги дорослому і дитячому населенню громади та своєчасної виплати заробітної плати медичним працівникам. Основною проблемою, на яку буде спрямована Програма – проблема фінансового характеру – дефіцит коштів на оплату праці працівникам та на поточні витрати. Беручи до уваги необхідність надання вчасної та якісної медичної допомоги населенню громади, виникає вкрай необхідна потреба у наданні закладам охорони здоров`я фінансової підтримки з місцевого бюджету. Для розв'язання проблем, що виникли у зв'язку з фінансовою незабезпеченістю закладів охорони здоров’я пропонується залучити кошти бюджету Пристоличної  сільської ради для забезпечення їхньої діяльності.

 

II. Мета Програми

 

Мета Програми полягає у визначенні засад реалізації державної політики реформування житлово-комунального господарства, здійснення заходів щодо підвищення ефективності та надійності його функціонування, забезпечення сталого розвитку для задоволення потреб населення і відповідно  до  встановлених  нормативів  і національних стандартів,здійснення діяльності у напрямку покращення якості та тривалості життя жителів громади, підвищення доступу сільського населення до якісної медичної допомоги, модернізації та зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, забезпечення зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності населення шляхом формування та налагодження ефективного функціонування системи надання доступної і якісної медичної допомоги.

Для досягнення мети реформування галузі необхідно вирішити питання щодо:

1) розроблення методики визначення нормативів фінансування витрат, пов’язаних з ремонтними та іншими господарськими роботами, які необхідно провести на території Пристоличної сільської ради;

2 )розроблення Програми енергоефективності та заощадливого споживання;

3) створення умов для захисту прав споживачів, підвищення рівня забезпеченості населення житлово-комунальними послугами в необхідних обсягах, високої якості та за доступними цінами;

4) поліпшення якості управління комунальною інфраструктурою;

5) поводження з твердими побутовими відходами та ліквідації стихійних сміттєзвалищ, здійснення комплексу заходів щодо впровадження роздільного збору сміття (сортування).

6) створення умов для розвитку, оновлення та ефективного функціонування всіх об'єктів комунальної власності, підприємств і організацій різних форм власності.

7) забезпечення населення якісними та своєчасними медичними послугами.

         2. Передбачається здійснення заходів Програми в таких сферах:

1) благоустрою  та озеленення території сільської ради;

2) ремонту приміщень, будинків, споруд, що знаходяться у комунальній власності сільської ради;

3) реконструкція мереж водопостачання та водовідведення;

4) утримання, очищення та ремонт доріг комунальної власності;

5) придбання матеріалів та засобів для утримання та проведення ремонту територій;

6) поводження з твердими побутовими відходами;

7) ліквідація стихійних сміттєзвалищ;

8) поводження з безпритульними собаками та котами;

9) поводження з твердими побутовими відходами та впровадження роздільного збору сміття (сортування).

10) охорона здоров’я.

 

ІІІ. Завдання та заходи Програми

 

Основними заходами Програми є :

- удосконалення системи управління житлово-комунальним підприємством КП ЖКК “Щасливський”, КП “Щасливе Сервіс” КП КУП "Олександрівкажитлобудсер


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь