A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Щодо Амброзії на території Щасливської сільської ради

Дата: 29.07.2020 10:17
Кількість переглядів: 775

Інформуємо, що відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію.

Вимоги щодо благоустрою території сіл Щасливе та Проліски визначені Правилами благоустрою території, а саме передбачають утримання в належному стані територій – використання їх за призначенням, у тому числі їх санітарне очищення, ручне або за допомогою технічних засобів прибирання від сміття, відходів та бур’яну, яке також включає комплекс робіт із реалізації заходів щодо запобігання появі отруйних рослин на території сільської ради, бур’янів шляхом негайного їх видалення.

Контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюють органи та особи, що визначені статтями 39-41 Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

 

Так, самоврядний контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюється, зокрема, сільськими радами та їх виконавчими органами.

За порушення правил благоустрою, згідно ст. 152 КУпАП, винні особи можуть притягуватися до адміністративної відповідальності, у вигляді штрафу до 1360 грн. для фізичних осіб та до 1700 грн. для юридичних осіб.

 

Тобто, боротьба з бур’янами, у тому числі амброзією полинолистою, згідно з чинним законодавством – обов’язок кожного громадянина, підприємця та посадової особи.

Найефективнішим способом боротьби з амброзією полинолистою в межах населених пунктів є виривання поодиноких рослин з корінням та проведення скошування, висапування до початку її цвітіння, з подальшим знищенням решток. Також ефективним, але і більш енергомістким способом є залуження засмічених ділянок, наприклад, газонними травами.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь