A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Мешканці щасливського ЖК «Сім’я» зі своїми проблемами прийшли до Пристоличного сільського голови

Дата: 02.02.2021 10:09
Кількість переглядів: 387

 

На прийомі у Пристоличного сільського голови Миколи Каськіва минулого тижня побувала делегація представників кількох будинків ЖК «Сім’я», що в селі Щасливе на вул. Л. Українки, 2.

Мета візиту – розповісти новому керівництву громади про численні проблеми нового житлового комплексу в надії, що окремі з них можна вирішити спільними зусиллями за сприяння місцевої влади.

Відомо, що перший, другий і третій будинки ЖК уже заселені, а ще два готуються до введення в експлуатацію. У ЖК мають проживати понад 1000 людей. Однак великий комплекс потерпає від великих проблем.

ПО-ПЕРШЕ, мешканці жалілися, що їм не відомо, яке КП надає послуги з водопостачання: у документах значиться КП ЖКК «Щасливське», хоча договору з підприємством вони не бачили, а вода подається нібито неофіційно, із свердловини, що на території. За словами жителів, вони раніше надсилали запити до сільради і КП «Щасливське» щодо підприємства-водопостачальника, але відповіді не отримали.

ПО-ДРУГЕ, ЖК побудоване у низині, тому каналізаційний колодязь комплексу часто переповнюється стоками, якщо виникають проблеми на сільській КНС (каналізаційно-насосній станції), що неподалік. Є часті відключення водопостачання та електропостачання в ЖК.  

Перший заступник сільського голови Василь Дембіцький назвав можливі причини проблем ЖК – це порушення при проектуванні комплексу й вибору місця будівництва, оскільки територія передбачалася для приватного сектору, а не висотної забудови (було змінено цільове призначення земельної ділянки, а згодом, можливо, були допущені помилки у прокладанні інженерних мереж).

Пряма мова М.КАСЬКІВА: «Проблеми ЖК – це наш спільний біль, але сьогодні вплив сільської влади на забудовника мінімальний. Треба з’ясувати, чи сплачена ним пайова участь, яка співпраця була прописана в договорі з сільрадою. Також слід дізнатися, чи надана поштова адреса двом із п’яти будинкам ЖК.

Вважаю, що нам потрібно організувати зустріч із забудовником за участі представників від мешканців кожного будинку. До такої розмови ми підготуємося, вияснимо усі нюанси. Якщо сільрада не зможе вплинути на забудовника, то надасть мешканцям юридичну підтримку, щоб вони відстоювали свої права далі, адже є законними власниками житла».

У ПІДСУМКУ. Микола Каськів пообіцяв окреслити проблеми ЖК і шляхи їх вирішення та запланував тристоронню зустріч 10 лютого.

АКЦЕНТ. Сільський голова запитав, чи мають прописку мешканці ЖК за місцем проживання, оскільки цей факт впливає на вилучення з сільського бюджету – чим більше людей, які мешкають на території ОТГ, зареєстровані, тим менші вилучення будуть з казни.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь