A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

«Турбота»: найменування і розміри соціальної матеріальної допомоги від Пристоличної сільської ради

Дата: 08.02.2021 06:58
Кількість переглядів: 1537

 

Як уже повідомлялося, на сесії Пристоличної сільської ради, яка відбулася 04 лютого, депутати проголосували за Програму «ТУРБОТА - СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАСЕЛЕННЯ» ПРИСТОЛИЧНОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 2021-2023 РОКИ, яка передбачає виплати громадянам у випадку, якщо вони перебувають у складних життєвих обставинах.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету, благодійних внесків, гуманітарної допомоги та інших джерел не заборонених законодавством.

ЗМІСТ ПРОГРАМИ.  У шостому пункті  Програми  чітко прописані напрямки її реалізації, а також найменування матеріальної допомоги та розмір виплат у конкретних випадках. А саме:

  • Оперативне втручання – 5000,0 грн (виплачується відповідно до кратності випадків, але не більше 2-х разів на рік).
  • Онкозахворювання – 10 000,0 грн – важка форма, променева терапія, хіміотерапія (виплачується відповідно до кратності випадків, але не більше 2-х разів на рік; 5 000,0 грн  – громадянам з онкозахворюванням (без проведення спеціальної терапії) – один раз на рік.
  • Ендопротезування (заміна) суглобів, 10 000,0 грн. (виплачується відповідно до кратності випадків, але не більше 2-х разів на рік).
  • оперативне втручання на серці – 10 000,0 грн (виплачується відповідно до кратності випадків, але не більше 2-х разів на рік).
  • Серцево-судинні захворювання (інфаркти, інсульти) – 5000,0 грн (виплачується відповідно до кратності випадків, але не більше 2-х разів на рік).
  • На підтримку малозабезпечених багатодітних сімей, при наявності довідки соцзахисту - 1000,0 грн – на кожну дитину до 18 років у багатодітній сім’ї (виплачується 1 раз на рік).
  • На підтримку одиноких громадян похилого віку: 1000,0 грн  – один раз на рік (до Дня Великодня; до Дня громадян похилого віку).
  • На підтримку ліквідаторів ЧАЕС та евакуйованих із зони відчуження: 1000,0 грн – ліквідаторам ЧАЕС та вдовам ліквідаторів ЧАЕС (до Дня пам’яті ліквідаторів ЧАЕС).
  • ДЦП  - діти 10 000,0 грн – тяжка форма (один раз на рік); 5 000,0          грн – легка форма (один раз на рік).
  • ДЦП, тяжка форма захворювання, незалежно від віку 10 000,0 грн – один раз на рік.
  • Цукровий діабет 10 000,0 грн – тяжка форма (один раз на рік); 5 000,0 грн – середнього ступеню важкості (один раз на рік).
  • Громадянам на проведення гемодіалізу 10 000,0 грн  – один раз на рік.
  • Окремі категорії громадян, котрі постраждали внаслідок стихійного лиха      в межах 30 000,0 грн (виплачується на відшкодування витрат, вразі настання такого випадку, та надання підтверджувальних фінансових документів).
  • Громадянам із нагоди ювілею 80-85 річчя – 2 000,0 грн – одноразово;  90-річчя – 5 000,0 грн – одноразово, 95-100 річчя – 10 000,0 грн – одноразово.
  • Особи з інвалідністю І та ІІ категорії до Дня інваліда –в межах до 1 000,0 грн  за розпорядженням сільського голови, один раз на рік.
  • Дітям з інвалідністю 10 000,0 – тяжка форма (один раз на рік); 5 000,0 грн – легка, середня ступені важкості (один раз на рік).
  • Дітям-сиротам – 5 000,0 грн – один раз на рік (за зверненням опікуна).
  • Учасникам бойових дій на території інших держав 2 000,0 грн  – один раз на рік (до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав) – до 15 лютого.
  • Учасникам АТО,ООС – 2 000,0 грн – один раз на рік (до дня захисника Вітчизни).
  • Інвалідам війни, учасникам БД та вдовам  – 5 000,0 грн – один раз на рік (до Дня пам’яті та примирення).
  • Учасникам трудового фронту в сумі – 1 000,0 грн за розпорядженням сільського голови.
  • Іншим громадянам на підставі рекомендацій Постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва; Постійної комісії з гуманітарних питань: освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства в сумі за розпорядженням сільського голови.

На отримання соціальної матеріальної допомоги відповідно до даної Програми мають право:

а)фізична особа, яка зареєстрована на території Пристоличної сільської ради;

б)фізична особа, яка зареєстрована на території Пристоличної сільської ради на свою неповнолітню дитину(підопічного), повнолітню дитину (підопічну),інваліда(яка не в змозі писати) – подає заяву самостійно, яка зареєстрована на території Пристоличної сільської ради;

в)працівники комунальних дошкільних навчальних закладів, загальноосвітніх шкіл, закладів культури та мистецтва Пристоличної сільської ради без реєстрації на території Пристоличної сільської ради(с. Щасливе, Проліски, Велика Олександрівка, Безуглівка, Чубинське, Мала Олександрівка, Дударків та Займище) за рішенням Пристоличної сільської ради.

Для отримання соціальної матеріальної допомоги, згідно даної Програми, громадяни надають до Пристоличної сільської ради наступні документи:

- заява громадянина або представника, який діє на підставі довіреності або закону;

- копія паспорта громадянина України з підтвердженням місця реєстрації на території Пристоличної сільської ради ( не менше 3-х років);

- копія ідентифікаційного коду (у разі наявності);

- акт обстеження комісії в складі депутата;

- оригінал медичної довідки (або завірена нотаріально копія довідки);

- інші документи, що підтверджують викладені в заяві обставини.

ВАЖЛИВО. Після отримання документів, вони передаються для розгляду на засіданні Постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, Постійної комісії з гуманітарних питань: освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства для підготовки пропозиції на сесію або сільському голові для видачі розпорядження.

У результаті розгляду заяви та доданих до неї документів приймається рішення або розпорядження про надання соціальної матеріальної допомоги або про відмову у наданні соціальної матеріальної допомоги.

Рішення про відмову у наданні соціальної матеріальної допомоги може бути прийняте лише з підстав:

- надання недостовірної інформації;

- надання неповного пакету документів;

- повторного, протягом бюджетного року, звернення за отриманням соціальної матеріальної допомоги;

-  звернення, що не затверджене даною Програмою.

* Видачу соціальної матеріальної допомоги проводить касиром Пристоличної сільської ради в приміщенні сільської ради за попереднім повідомленням особи в телефонному режимі за номером, що вказаний у заяві про отримання соціальної матеріальної допомоги.

НАГАДАЄМО. Єдиною поправкою до Програми було додано пункт – виділення  п’ять тисяч гривень на поховання, якщо людина, яка померла, була зареєстрована на території Пристоличної ОТГ.

https://schaslyve-rada.gov.ua/news/1612515574/

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь