A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Коли розпочнеться будівництво школи у селі Чубинське?

Дата: 08.02.2021 15:59
Кількість переглядів: 561

Села Чубинське, що нині входить до складу Пристоличної ОТГ, давно потребувало загальноосвітньої школи на своїй території, адже населення стрімко зростає, дітей багато, але за знаннями їм щодень доводиться долати нелегку дорогу до сусідніх населених пунктів.

ПОЧАТОК Є. Свого часу для чубинців зажевріла надія отримати новий і сучасний освітній заклад, коли Великоолександрівська сільська рада виготовила проект будівництва школи з реконструкцією недобудованої споруди амбулаторії. Проект пройшов експертизу, був проведений тендер, визначений переможець на виконання робіт, але до старту будівництва так і не дійшло – зараз у центрі села майбутній будмайданчик огороджений дерев’яним парканом. А за ним – тиша і невизначеність.

ОБ’ЄКТ «ЗАМОРОЖЕНИЙ». Під час візиту на територію можна переконатися, що по той бік огорожі засніжено і порожньо – вдалині бовваніє пустими вікнами «коробка» амбулаторії з білої цегли, на передньому плані  –  вмерзла колесами в грунт незадіяна вантажівка, а при вході  –  вагончик охоронця, де прижилася безпородна кішка і готується ось-ось народити… Тож кота впустили, а приміщень немає.

КОЛИ СТАРТ БУДІВНИЦТВА?  Запитання передалося у спадок від колишньої Великоолександрівської сільради теперішній Пристоличній сільський раді. Про це запитували і тамтешні жителі в сільського голови Миколи Каськіва під час його виїзного прийому.

Тому минулого тижня очільник ОТГ разом із своїм першим заступником Василем Дембіцьким побував у Чубинському, оглянув територію майбутньої забудови та зустрівся з представником компанії-забудовника. Це була перша спільна ознайомча нарада двох сторін.

Результат перемовин – наразі подані документи у ДАБІ щодо отримання дозволу на початок будівельних робіт. Замовником будівництва тепер виступає  УКБ Пристоличної сільської ради.

ЗАПИТАННЯ ПОКИ БЕЗ ВІДПОВІДІ. Забудовник також повідомив, що тернопільська проектна фірма розробила класний проект школи, але «на сьогодні проектна-кошторисна документація не співпадає з тими витратами і об’ємами робіт, які передбачаються проектом».

Микола Каськів наголосив, що зведення школи  – дуже важливе завдання для керівництва Пристоличної ОТГ, його потрібно реалізувати, після вивчення усієї переданої документації.

Процес роботи з паперами підтвердив  Олександр Строкач, начальник управління капітального будівництва, ЖКГ та регіонального розвитку, наголосивши, що наразі відомо, що проектно-кошторисна документація була затверджена ще Великоолександрівською сільрадою, але без рішення їхнього виконкому, тому питання щодо будівництва школи в Чубинському формулюватиметься для обговорення  на наступному виконкомі Пристоличної сільської ради. Також на цей об’єкт передбачалося виділення коштів із місцевого бюджету та обласної субвенції – тема теж на розгляді.

У підсумку Василь Дембіцький запевнив, що після детального опрацювання матеріалів у повному обсязі щодо будівництва довгоочікуваної школи у селі Чубинське, громаді буде донесена уся інформація.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь