ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Олена Щава з Великої Олександрівки – Мати-героїня

Дата: 16.02.2021 15:07
Кількість переглядів: 346

Фото без опису16 лютого у приміщенні Бориспільської РДА перед нарадою голів ОТГ Бориспільщини, Яготинщини та Переяславщини, двом багатодітним матерям були вручені відзнаки та посвідчення про присвоєння їм почесного звання Мати-героїня. 

Серед них була і наша землячка – Олена Щава, мати  п’ятьох дітей, родина мешкає у селі Велика Олександрівка.  Із державною нагородою України, що присвоєна їй наказом Президента України Володимира Зеленського у грудні 2020 року, привітали жінку керівники району.

Також розкішним букетом троянд і теплими словами Олену та її чоловіка Віталія поздоровили Євген Погорєлий, заступник Пристоличного сільського голови, та Людмила Корніяка, начальник відділу в справах дітей.

Держава виплатила багатодітній Олені Щаві одноразову допомогу в розмірі близько 20 тис. грн ще перед Новим роком. Статус Матері-героїні дає змогу виходи на пенсію у 50 років та ще можливість скористатися низкою пільг.

Багатодітна родина Щави: 2+5

Олена Щава – усміхнена і доглянута, з гарною фігурою молода жінка розповідає, що народила і виховала п’ятьох: трьох хлопців і двох дівчаток.

 Найстаршому виповнилося 20, він служить у Збройних Силах України, другому сину – 19, решта ще підлітки – їм 14, 12 та 11 років. Старші хлопці ще неодружені, поки мешкають на батьківській території.

Олена працює на підприємстві Лантманнен Акса, що у Борисполі, чоловік і батько – у ДП МА «Бориспіль». Каже, графіки роботи в обох зручні, на роботі позмінно, тому є змога по черзі й разом приділяти достатньо часу дітям, дому. Олена Григорівна пригадує, що було важко і клопітно, коли діти народжувалися одне за одним, а зараз повиростали, то уже легко і весело.

Хто головний у родині? – питаю.  «У нас партнерські стосунки, ми завжди домовляємося між собою. Буває таке, що Віталій і їсти наварить, і прибере, коли мене немає вдома. Ми підтримуємо один одного завжди, а в шлюбі уже 21 рік. Пишаємося дітьми», – говорить Олена.

Щави побудували будинок у Великій Олександрівці,  де  розмістилася вся їхня сім’я. Мають дві машини – бус і легковик – і чотирьох водіїв у родині. Господарства сім’я не тримає, є домашні улюбленці – собаки. Зізнаються, що хотілося б підтримки від держави багатодітним родинам, щоб хоч раз на півроку отримувати чи грошову виплату чи продуктовий кошик.

Запитую Олену, чи вважає вона себе щасливою жінкою. Відповідає не замислюючись: «Так, бо діти – це усе моє життя».

Пристолична сільська рада щиро вітає Олену Щаву з присвоєнням їй почесного звання Мати-героїня й бажає родині здоров’я, радості й благополуччя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь