A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Олена Щава з Великої Олександрівки – Мати-героїня

Дата: 16.02.2021 15:07
Кількість переглядів: 325

Фото без опису16 лютого у приміщенні Бориспільської РДА перед нарадою голів ОТГ Бориспільщини, Яготинщини та Переяславщини, двом багатодітним матерям були вручені відзнаки та посвідчення про присвоєння їм почесного звання Мати-героїня. 

Серед них була і наша землячка – Олена Щава, мати  п’ятьох дітей, родина мешкає у селі Велика Олександрівка.  Із державною нагородою України, що присвоєна їй наказом Президента України Володимира Зеленського у грудні 2020 року, привітали жінку керівники району.

Також розкішним букетом троянд і теплими словами Олену та її чоловіка Віталія поздоровили Євген Погорєлий, заступник Пристоличного сільського голови, та Людмила Корніяка, начальник відділу в справах дітей.

Держава виплатила багатодітній Олені Щаві одноразову допомогу в розмірі близько 20 тис. грн ще перед Новим роком. Статус Матері-героїні дає змогу виходи на пенсію у 50 років та ще можливість скористатися низкою пільг.

Багатодітна родина Щави: 2+5

Олена Щава – усміхнена і доглянута, з гарною фігурою молода жінка розповідає, що народила і виховала п’ятьох: трьох хлопців і двох дівчаток.

 Найстаршому виповнилося 20, він служить у Збройних Силах України, другому сину – 19, решта ще підлітки – їм 14, 12 та 11 років. Старші хлопці ще неодружені, поки мешкають на батьківській території.

Олена працює на підприємстві Лантманнен Акса, що у Борисполі, чоловік і батько – у ДП МА «Бориспіль». Каже, графіки роботи в обох зручні, на роботі позмінно, тому є змога по черзі й разом приділяти достатньо часу дітям, дому. Олена Григорівна пригадує, що було важко і клопітно, коли діти народжувалися одне за одним, а зараз повиростали, то уже легко і весело.

Хто головний у родині? – питаю.  «У нас партнерські стосунки, ми завжди домовляємося між собою. Буває таке, що Віталій і їсти наварить, і прибере, коли мене немає вдома. Ми підтримуємо один одного завжди, а в шлюбі уже 21 рік. Пишаємося дітьми», – говорить Олена.

Щави побудували будинок у Великій Олександрівці,  де  розмістилася вся їхня сім’я. Мають дві машини – бус і легковик – і чотирьох водіїв у родині. Господарства сім’я не тримає, є домашні улюбленці – собаки. Зізнаються, що хотілося б підтримки від держави багатодітним родинам, щоб хоч раз на півроку отримувати чи грошову виплату чи продуктовий кошик.

Запитую Олену, чи вважає вона себе щасливою жінкою. Відповідає не замислюючись: «Так, бо діти – це усе моє життя».

Пристолична сільська рада щиро вітає Олену Щаву з присвоєнням їй почесного звання Мати-героїня й бажає родині здоров’я, радості й благополуччя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь