A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

КП «ЖКК Щасливський» заявив про значну заборгованість

Дата: 19.02.2021 08:09
Кількість переглядів: 692

 

18 лютого на засіданні виконавчого комітету Пристоличної сільської ради керівник КП «ЖКК Щасливський» Євгеній Катасонов звітував про фінансовий стан підприємства. Озвучені з трибуни цифри були невтішними.

Із усного звіту Є. КАТАСОНОВА: «Станом на 01.01.2021 р.   заборгованость підприємства за електроенергію на початок нинішнього року – 1 млн 120 тис. 779 грн.

За водопостачання і водовідведення  населення заборгувало 558 тис. 565 грн, хоча 70-75 % споживачів регулярно сплачують за спожиті послуги.

Комерційні підприємства недоплатили майже 450 тис. грн. Наприклад, City State з боргом у 100 тис. грн, футбольний клуб «Княжа»  і пральний комплекс – кожен винен майже по 60 тис. грн.

Щодо обслуговування багатоквартирних будинків, то на початку року борг становить  449 тис. 695 грн».

Також доповідач повідомив, що постійно веде перемовини з постачальником електроенергії щодо загрози відключень КП через борги.

ДЕТАЛІ. Перший заступник Пристоличного сільського голови Василь Дембіцький запитав про заходи, які вживалися КП для погашення заборгованості.

Євгеній Катасонов відповів, що були неодноразові адресні рейди комунальників із поліцією до боржників, з якими проводилася роз’яснювальна робота, здійснювалися перекриття каналізації спеціальними установками, але це виявилося малоефективними методами для несвідомих споживачів. Є підозри незаконних врізок, «магнітиків» на лічильниках тощо, а  це разом із аварійними поривами становить до 30 %  неоплачених втрат води.

«Щодо подавання позовів, то тоді підприємству потрібно сплачувати відсотки за судовий збір, а чи стягнуть борг у підсумку – не відомо. Були офіційні відповіді від виконавчої служби про неможливість стягнення боргу», – прокоментував Катасонов.

Основною причиною заборгованості підприємства він вважає те, що тарифи на сьогодні економічно необґрунтовані й не покривають витрати підприємства.  

У ПІДСУМКУ. Євгеній Катасонов бачить вирішення ситуації в КП комплексно за фінансової підтримки сільської ради і перегляду тарифів.

 «Наше підприємство на госпрозрахунку, ми самі платимо за електрику, пальне, ремонт, виплачуємо зарплату. Лише одноразово отримали 1 млн 379 тис. від Щасливської сільради для спати за електроенергію.

Борги у КП будуть і далі, поки ми не переглянемо тарифи. Не думайте, що ми не розуміємо споживачів і складності рішення, але інакше КП не виживе. Усі складові тарифу, а саме: електроенергія, мінімальна зарплата, пальне – зросли у ціні, а наш тариф уже не переглядався кілька років», – підсумував Катасонов.

ВИРІШУЮТЬ. Виконком прийняв до відомо звіт керівника КП.

18 лютого відбулася нарада комунальних служб ОТГ під керівництвом Олександра Строкача, начальник управління капітального будівництва, ЖКГ та регіонального розвитку щодо тарифів.  Питання поки залишається відкритим.

ДО ТЕМИ. КП «ЖКК Щасливський» має найвищу заборгованість серед усіх комунальних підприємств Пристоличної ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь