A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Про долю дівчинки, яку нещодавно вилучили з родини

Дата: 02.03.2021 07:05
Кількість переглядів: 719

 

Раніше повідомлялося, що Службою у справах дітей Пристоличної сільської ради було вилучено з родини 12-річну дівчинку, яка разом матір’ю мешкала в умовах, що непридатні для проживання.

01 березня Людмила Корніяка, начальник служби, повідомила, що дівчинка пройшла двотижневе обстеження у медичному закладі. Проблем зі здоров’ям у неї не виявлено, єдина причина перебування в лікарні – педикульоз.

«Дитина здорова, урівноважена, ми постійно її підтримували. Дівчинка наразі влаштована в Центр соціально-психологічної реабілітації Служби у справах дітей та сім’ї Київської ОДА і нині проходить адаптацію, з нею працюють психологи», – розповідає Людмила Корніяка.

Відомо, що у вилученої є близькі родичі, які проживають у тому ж селі, що й вона. За словами начальника Служби, вони цікавляться дівчинкою: відвідували її в лікарні, хочуть приїхати в соціальний заклад. Натомість мати дитини, яка ніде не працює і зловживає спиртним, жодного разу не поцікавилася донькою, навіть не зателефонувала.

Із 01 березня в складі Служби у справах дітей працюватиме фахівець із соціальної роботи, яка візьме під супровід цю та подібні родини ОТГ із метою допомогти їм вийти зі складної життєвої ситуації.

«Уже готуються документи до суду на позбавлення мами дівчинки батьківських прав. Якщо за цей період мати не надасть відповідні аргументи щодо можливості повернення доньки в родину, то суд буде розглядати справу про позбавлення її батьківських прав. А далі буде визначений статус дитини і її подальше місце проживання.

Хочу сказати, що дівчинка розумна, самостійна, з розуміння ставиться до ситуації. Дуже хочеться, щоб подальша її доля була більш щасливою», – підсумувала Людмила Корніяка.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь