A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

На базі Київської обласної лікарні створять сучасний центр трансплантації

Дата: 11.03.2021 12:16
Кількість переглядів: 1087

На базі Київської обласної клінічної лікарні та обласного онкологічного диспансеру створять сучасний Центр трансплантації.

Про цей напрямок медицини в області йшлося під час наради під головуванням очільника Київської ОДА Василя Володіна 10 березня.

Розвиток трансплантації на Київщині з головою КОДА обговорили його заступниця Тетяна Щербак, головний лікар Київської обласної лікарні Микола Анкін, керівник Центру трансплантації органів Київської обласної клінічної лікарні Михайло Загрійчук, в.о. директора обласного онкологічного диспансеру Алла Арешкович, радник голови КОДА та лікар-хірург КОКЛ Ігор Яцик.

Завдяки посмертній трансплантації органів можна врятувати величезну кількість життів. Тож робота Центру допоможе рятувати пацієнтів не лише з Київщини, а й з усієї України. Люди зможуть отримувати високоспеціалізоване медичне лікування в своїй країні.

Київська обласна клінічна лікарня є учасником пілотного проекту МОЗ із трансплантації. Вже створено відділення трансплантації органів, хірургії печінки і підшлункової залози. Почали формувати команди медиків, впровадили високотехнологічні операції на печінці і підшлунковій залозі, що є передумовою для виконання складних пересадок цих органів.

Учасником пілотного проекту МОЗ в напрямку трансплантації кісткового мозку, є обласний онкологічний диспансер. Протягом минулого року на базі диспансеру було виконано 13 операцій з трансплантації, і ще три за два місяці 2021 року.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь