A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Микола Каськів прокоментував тему призначення старост

Дата: 16.03.2021 14:20
Кількість переглядів: 677

   Фото без опису   На розгляд сесійного засідання Пристоличної сільської ради, яке відбудеться 18 березня, не виноситься питання щодо призначення старост. За словами сільського голови Миколи Каськіва, ця тема не на часі.

«Слід розуміти, що старости – це додаткові штатні одиниці в апараті сільської ради для підсилення керівного функціоналу виконавчої влади, вони підзвітні депутатському корпусу. На законодавчому рівні не прописані терміни призначення старост. Перекладати частково виконання посадових обов’язків сільського голови,  чи обов'язки профільних заступників, на старосту – це неправильно.

Сьогодні у нас налагоджена комунікація влади з громадою, мною системно здійснюються виїзні прийоми, на місцях надаються адміністративні послуги. Ми справляємося з об’ємами робіт і навантаженням.

Надалі будуть відкриватися більш глобальні напрямки роботи влади: залучення інвестицій, спілкування з підприємцями щодо реєстрації їхніх підприємств за місцем розташування, системний благоустрій тощо. Тоді буде потреба у тісній  комунікації на місцях через старост. Після того, як ми поділимо територію ОТГ на депутатські округи, рада активніше спілкуватиметься з виборцями, що теж позитивно вплине на функціонування сіл.

Є сільські ради з дуже великими територіями, наприклад, Вороньківська, Бориспільська, то там без старост не обійтися», – прокоментував Микола Каськів.

Також керівник вважає, що громадські слухання щодо кандидатури старости у селах ОТГ є недоречними. Наприклад, на території колишньої Дударківської сільради люди постійно обирали одну людину на посаду сільського голови, а тепер нарікають, що їхні села не розвивалися.

Також наголошувалося, що призначення старост – це витрати з місцевого бюджету на їхні зарплати.

Нагадаємо, раніше Микола Каськів повідомляв, що  він отримав резюме від претендентів на старост – є по чотири кандидатури на дві колишні сільради. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь