A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Триває прийом заяв на оздоровлення та відпочинок дітей у ДЦ «Артек» і «Молода гвардія»

Дата: 17.03.2021 17:07
Кількість переглядів: 1245

 

   Фото без опису Служба у справах Пристоличної сільської ради розпочинає прийом заяв на оздоровлення дітей населених пунктів Пристоличної  ОТГ, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

На виконання постанов Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2011 року № 227 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, в дитячих центрах «Артек» і «Молода гвардія» (зі змінами), від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Міністерства охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря України від 30 липня 2020 року № 43 та листа Національної соціальної сервісної служби України від 03 березня 2021 року № 000-0202-5/2122 «Про оздоровлення дітей в дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія», Служба у справах дітей Пристоличної сільської ради інформує про можливість отримання пільгових путівок на відпочинок та оздоровлення для дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, шкільного віку.

За рахунок бюджетних коштів дитина може бути забезпечена путівкою до  дитячого закладу оздоровлення та відпочинку один раз на рік за умови, що пільгова путівка не надавалась їй у поточному році за рахунок коштів місцевого бюджету. Путівки до закладів оздоровлення, придбані за рахунок бюджетних коштів, надаються безоплатно або із частковою оплатою в розмірі 20, 30 чи 50 відсотків вартості путівки, яка вноситься батьками (особами, які їх замінюють) або проводиться з інших джерел, не заборонених законодавством, за попередньо визначеним Міністерством соціальної політики України розподілом.

 

Безоплатні путівки надаються дітям-сиротам; дітям, позбавленим батьківського піклування;

дітям, взятих на облік Службою у справах дітей, як такі, які перебувають у складних життєвих обставинах;

дітям з інвалідністю, здатним до самообслуговування (за відсутності медичних протипоказань);

дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції;

дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акції громадянського протесту;

дітям, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків;

дітям із малозабезпечених сімей, які відповідно до законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям;

дітям з багатодітних сімей (де виховується 3 і більше дітей віком до 18 років)

 

Із частковою оплатою в розмірі 20 відсотків вартості (сплачується за рахунок батьків, осіб, які їх замінюють, або з інших джерел, не заборонених законодавством)  дітям, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф.

 

Із частковою оплатою в розмірі 30 відсотків вартості дітям осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

 

Із частковою оплатою в розмірі 50 відсотків вартості

дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи;

дітям, які перебувають на диспансерному обліку;

обдарованим і талановитим дітям, які досягли особливих успіхів у тій чи іншій сфері діяльності, а саме: переможцям, лауреатам та/або дипломантам олімпіад, творчих конкурсів, фестивалів, спартакіад, спортивних змагань не нижче районного, міського рівня (1-3 особисте або командне місце);

членам дитячих творчих колекивів та спортивних команд-переможців, лауреатам та/або дипломантам олімпіад, творчих конкурсів, фестивалів, спартакіад, спортивних змагань не нижче районного, міського рівня (-3 особисте або командне місце);

дітям, які є лідерами та активістами дитячих громадських організацій;

відмінникам навчання.

 

Основні вимоги: відсутність протипоказань за станом здоров’я, наявність карти щеплень, форма первинної облікової документації № 079/о «Медична довідка на дитину, яка від'їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку», оформлена належним чином за три дні до початку оздоровчої зміни. За рахунок бюджетних коштів дитина має право на забезпечення путівкою до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку один раз на рік за умови, що пільгова путівка за бюджетні кошти не надавалась їй у поточному році іншими уповноваженими установами.     

Для забезпечення дитини путівкою необхідно надати документ, який посвідчує особу дитини (свідоцтво про народження або паспорт громадянина України), а також документи, які підтверджують належність дитини до пільгової категорії. Всі документи подаються державною (українською) мовою. Якщо документ складено іншою мовою, до нього додається копія нотаріально засвідченого перекладу.

 

Із квітня 2021 року  двері для оздоровлення дітей відкривають оздоровчі  дитячі центри «Артек» та «Молода гвардія».

 

Прийом заяв на оздоровлення та відпочинок дітей здійснюється з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00, за адресою: с. Проліски, вул. Паркова, буд. 6 (2-й поверх).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь