A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Голова Київської ОДА про активне залучення державних коштів на розбудову ЦНАП

Дата: 25.03.2021 17:26
Кількість переглядів: 322

Одним із головних завдань реформи децентралізації є покращення якості надання адміністративних послуг. Широкі можливості для розвитку мережі ЦНАП органам місцевого самоврядування надає Постанова Кабінету міністрів України від 24 березня 2021 року № 249. Про це зазначив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Йдеться про  Відповідний порядок та умови надання субвенції на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг, затверджені Постановою Кабінету Міністрів України. На розвиток мережі ЦНАП України в бюджеті держави передбачено 231,0 млн. грн.

«Спільна місія Київської облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування – зробити так, щоб послуги, які надає держава, були доступними для кожного мешканця Київщини. Тому я закликаю представників громад бути більш активними в питанні залучення державних коштів для будівництва ЦНАП. Ви можете допомогти своїм громадам отримати можливість користуватися зручними та сучасними центрами надання послуг», – підкреслив голова КОДА.

На сьогодні в Київській області утворено 50 центрів надання адміністративних послуг органів місцевого самоврядування, продовжують функціонувати 6 центрів райдержадміністрацій.  Разом з цим, у рамках процесу оптимізації триває процес трансформації ЦНАП РДА в ЦНАП органів місцевого самоврядування.

Моніторинг Київської ОДА показав, що на початок 2021 року 5 громад потребують будівництва нових приміщень для розміщення ЦНАП, 30 – ремонту наявних приміщень; 18 – забезпечення обладнанням та меблями.

«Зі свого боку Київська облдержадміністрація планує і надалі надавати всебічну підтримку та допомогу громадам у питаннях створення сучасних центрів надання адміністративних послуг для забезпечення жителів Київської області якісними державними послугами. Сподіваємося, представники громад на місцях будуть також максимально активними в цьому питанні», – зазначив Василь Володін.

Зазначимо, що кошти субвенції надаються на наступні напрямки:

* будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт будівель та приміщень для розміщення ЦНАП, у тому числі завершення розпочатих у попередніх бюджетних періодах робіт з будівництва;

* облаштування будівель та приміщень, де розміщений центр, а також забезпечення центрів (включаючи територіальні підрозділи і віддалені робочі місця) обладнанням, зокрема обладнанням для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, технічними та програмними засобами, електронними системами документообігу та інформаційної взаємодії.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь