A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Управління соцстраху Київщини направило 186,9 тис гривень на щомісячні виплати для 12 медиків і їх родин

Дата: 23.05.2021 09:42
Кількість переглядів: 330

Працівники закладів охорони здоров’я, які внаслідок гострої професійної хвороби на COVID-19 отримали стійку втрату працездатності, зокрема, інвалідність, отримують від Фонду соціального страхування України щомісячні страхові виплати. Також зазначені виплати фінансуються для осіб, які перебували на утриманні медичних працівників у разі їх смерті.

Такі виплати щомісяця фінансуються для медичного працівника упродовж усього його життя або до повного відновлення здоров’я. Їх розмір в обсязі 100% компенсує потерпілому втрачений заробіток відповідно до встановленого МСЕК ступеня втрати працездатності.

Станом на сьогодні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області здійснює щомісячні страхові виплати для 4 медичних працівників. Також щомісячні страхові виплати отримують 8 утриманців у разі смерті медичного працівника.

Загалом з січня по квітень 2021 року обласне управління нарахувало щомісячні страхові виплати для потерпілих медиків або членів їх сімей у разі смерті потерпілих на загальну суму 186,9 тис. гривень. З них на щомісячні виплати для працівників закладів охорони здоров’я – 48,5 тис. гривень, для осіб, які перебували на утриманні померлих медичних працівників, – 138,4 тис гривень.

Щомісячна страхова виплата для одного медика від управління складає від 710,79 грн до 14 тис. 502 грн. Розмір такої виплати залежить від ступеня втрати працездатності і середнього доходу, який потерпілий мав на момент настання страхового випадку.

Нагадаємо, окрім щомісячних страхових виплат, Фонд профінансував для зазначених осіб одноразові допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням і компенсував медичним працівникам втрачений за час лікування гострої професійної хвороби заробіток. Для медичних працівників, яким було встановлено інвалідність, або для їх родин у разі смерті медика, Фондом також було профінансовано одноразові страхові виплати за кошти державного бюджету відповідно до ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь