ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Підсумки зборів у Чубинському: обстеження технічного стану житлового фонду до 15 червня

Дата: 03.06.2021 09:03
Кількість переглядів: 562

02 червня на зборах із власниками житла у багатоквартирних будинках села Чубинське, окрум інших запитань, мешканка будинку 16 по вул. Погребняка Світлана Ковальова акцентувала увагу на тому, що їхнім будинкам по 40 років, вони перебувають у незадовільному технічному стані. А саме: потребують капітального ремонту дахи, у підвалах стоїть вода, недоглянуті під’їзди, мережі потребують оновлення тощо.

«Свого часу Виликоолександрівською сільрадою було прийнято рішення і були договори про співфінансування на капремонти  у пропорціях 99% – бюджетні кошти, 1% - власники, більшість із яких пенсіонери. Чому Пристолична сільрада, як правонаступник, не врахувала цього і не виконує?» – запитувала жінка.

Ірина Мисяковська, начальник відділу правового та кадрового забезпечення Пристоличної сільської ради, пояснила: «КП «КУП «Великоолександрівкажитлобудсервіс» – окрема юридична особа, засновником якого з 2021 року є Пристолична сільська рада.  Якщо договори  з КУП не були підписані, то сьогодні законодавство не дає нам права підписувати договори на управління будинком без конкурсу».

Світлана Ковальова акцентувала увагу, що перед створенням ОСББ чи обранням іншої форми управління, їхній балансоутримувач КУП має покращити технічний стан будинків.

«Закон до 2017 року передбачав можливість використання бюджетних коштів на капремонт будинку і давав право зобов’язати попереднього балансоутримувача брати участь у цьому процесі. Потім законодавець прибрав цей пункт із діючого законодавства, визначивши, що фінансування капремонту і потреб багатоквартирних будинків є виключно питанням спільної відповідальності співвласників.

Поняття балансоутримувач скасовано в 2016 році, але підприємство на вимогу ОСББ може надати наявну в нього технічну документацію щодо будинку або виготовити її», – пояснила Ірина Мисяковська.

Також йшлося про Програму реконструкції та розвитку, яка мала діяти при Великоолександрівській сільраді, й куди було внесено оновлення за бюджетний кошт будинків на вул. Погребняка, 8 і 9, але без результату.

«Позиція нинішнього депутатського корпусу наступна: на території Пристоличної сільської ради мають діяти нові Програми, оскільки реалізовувати старі немає фінансової можливості. Ймовірно, розглядатиметься питання прийняття нової Програми реконструкції та розвитку».

Пристоличний сільський голова Микола Каськів підсумував: «Завдання місцевої влади сьогодні – всіляко допомогти власникам житла, поінформувати їх щодо вимог закону, але ми не можемо за рахунок сільського бюджету ліквідувати всі негаразди в старих будинках села Чубинське, які накопичувалися десятиліттями. ОТГ – це кілька сіл і багато соціальних об’єктів, які потрібно реалізовувати для потреб усієї громади».

Було вирішено створити відповідну комісію, куди ввійдуть фахівці УКБ, депутати й мешканці, для вивчення житлового фонду в селі Чубинське, де не створено ОСББ і, враховуючи прохання власників квартир, будуть відповіді на усі їхні запитання щодо технічного стану будинків і подальшого співфінансування.  Рішення будуть оприлюднені до 15 червня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь