A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

У Пристоличній сільській раді збільшується кількість реєстрацій народження дітей  

Дата: 06.06.2021 22:18
Кількість переглядів: 580

Фото без опису У Пристоличній сільській раді громадяни все частіше реєструють акти цивільного стану, зокрема одруження і народження дітей. Найактивніші мешканці села Щасливе. На другому місці – села колишньої Великоолександрівської сільради. Про це повідомила Галина Журавльова, секретар виконкому (керуюча справами).

Також співрозмовниця зазначила, що за період реєстрації актів цивільного стану в Пристоличній сільській раді кількість народжень є вищою за смертність на 30%, зокрема в Щасливому.

«Усе частіше нам телефонують із запитаннями щодо подання заяв на одруження. Почастішали і реєстрації народження діток. У лідерах – села Щасливе і Велика Олександрівка. Хочу нагадати  майбутнім мамам про вимоги до реєстрації новонароджених, – розповідає Галина Журавльова – По-перше, вагітна жінка має подбати про створення свого електронного підпису, оскільки  нині більшість медустанов вимагають цього, щоб надати медичний висновок про народження, щоб підключитися до програми єМалятко — комплексної послуги для батьків новонароджених (для отримання соцвиплат, пакунку малюка, ідентифікаційного коду тощо).

По-друге, коли у пологовому будинку надають медичний висновок про народження дитини, то ми не можемо при реєстрації вказати місце її народження за місцем прописки одного з батьків, як це було раніше. Хоча закон це дозволяє, але на практиці, в електронному форматі можемо вказувати у свідоцтві про народження лише фактичне місце народження малюка.

По-третє, батькам потрібно бути уважним при оформленні медичних довідок».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь