A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Будинки на вулиці Погребняка: проблемні підвали і дахи та єдиний шлях до компромісу

Дата: 18.06.2021 09:45
Кількість переглядів: 509

Фото без опису Коротко про результати обстеження технічного стану проблемних багатоквартирних будинків у селі Чубинське, що на вулиці Погребняка, повідомив 18 червня голова спеціальної комісії, начальник УКБ Пристоличної сільської ради Олександр Дригота.

«Комісія уже ознайомилася з технічним станом будинків і детально звернула увагу на ті проблеми, на які найбільше скаржилися мешканці.  Наприклад, у восьмому і 16-му будинках – це покрівля, у 10-му – проблемний підвал.

Щодо 16-го будинку, то там причина у тому, що під час ремонту даху повітропроводи були зроблені з порушенням вимог, нині через ці конструкції затікає вода. Дах потребує ремонту. Але слід зазначити, що мешканці 16-го будинку доглядають за спільним майном. Цей будинок знаходиться у кращому стані, порівняно з іншими, – розповідає Олександр Дригота. – У підвалах окремих будинків зафіксовані «врізки» від квартир у загальну водопровідну мережу. Виникає запитання: ці мешканці сплачують за водопостачання за лічильником чи без нього? Але відповіді немає. Це є порушенням. Хотілося б, щоб люди йшли на контакт і ми разом прийшли до спільного рішення».

Олександр Дригота наголошує, що співфінансування за діючою Програмою підтримки ОСББ за рахунок виділення певних сум коштів із сільського бюджету можливе за єдиної умови: коли мешканці будинків створять ОСББ чи визначаться з іншою формою управління своїм будинком. Такою є вимога закону. Інакше бюджетне фінансування ремонту таких будинків розцінюється як нецільове використання коштів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь