A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Ізганьбилися! Як впливати на тих, хто не поважає Державний Гімн України?

Дата: 01.07.2021 11:11
Кількість переглядів: 421

Фото без опису Теми патріотичного виховання і зневаги до державних символів України неочікувано стали актуальними для Пристоличної громади під час Євро-2020.

На розгляд четвертої сесії Пристоличної сільської ради депутат Микола Шмаюн виніс питання патріотичного виховання місцевих школярів. Причина – недавній інцидент, що трапився під час колективного перегляду на території фан-зони футбольного матчу за участі національної збірної України.

«Коли перед матчем звучав Державний Гімн України, група школярів не піднялася зі стільців. На зауваження дорослих порушники не реагували. Я поставив би питання категорично: чи достойні ці молоді люди навчатися у Щасливому?  Потрібно провести розслідування щодо цих осіб, відрахувати їх із навчального закладу й у такий спосіб показати, що символіку своєї країни потрібно поважати, як це прописано в законодавчих актах», – заявив Микола Шмаюн.

Організатор фан-зони депутат Олександр Москаленко повідомив, що також сидячи слухали гімн перед матчем Швеція-Україна понад 100 дорослих із 300 присутніх. Чому не піднялися і як діяти у таких випадках?  

Свою думку висловив депутат Юрій Йовбак.

«У людей сьогодні притупилися патріотичні почуття, порівнюючи з 2014 роком. Це факт. Я відразу підійшов до школярів-порушників, зробив зауваження. Це були учні «Шахтаря». Покарання для молоді не потрібні. Потрібно виховувати, пояснювати. Багато залежить від сім’ї. Це вина дорослих і представників держави, які не навчили, які показували недостойні приклади. Діти – віддзеркалення нашого суспільства», –  вважає директор НВК.

Думки присутніх розділилися. 

У підсумку Пристоличний сільський голова Микола Каськів запропонував вивчити питання, як місцева влада і школа можуть змінити ситуацію на краще.

Постійна комісія з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту  (голова комісії –  Олександр Бовсуновський) отримала доручення вивчити факт і методи впливу на громаду з метою попередження випадків наруги над державними символами.

Нагадаємо, ст.338 КК України: Наруга над державними символами.

1. Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України – карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь