ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Петро Рева взяв участь у семінар-нараді з головами територіальних громад та райдержадміністрацій з питань дотримання трудового законодавства

Дата: 09.07.2021 09:11
Кількість переглядів: 385

Сьогодні, 8 червня, в приміщенні Головного управління Держпраці у Київській області відбувся семінар-нарада з головами територіальних громад та районних державних адміністрацій з питань дотримання трудового законодавства. Участь у заході взяли заступник начальника Головного управління Держпраці у Київській області Валентин Шаботинський, директор департаменту соціального захисту населення Київської облдержадміністрації Ігор Мещан, начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов, голова Київської облпрофради Василь Хвостіков, заступник начальника управління – начальник юридичного відділу управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Петро Рева.

Йшлося про активізацію роботи щодо своєчасної та в повному обсязі виплати заробітної плати, погашення заборгованості на підприємствах-боржниках з урахуванням урядових рішень, організацію взаємодії управління Держпраці та органів місцевого самоврядування щодо неприпустимості використання незадекларованої праці на підприємствах, організаціях та установах, розташованих на території громад, а також про організацію роботи з питань охорони праці в громадах.

За словами П. Реви, одним із основних показників плідної профілактичної діяльності є рівень виробничого травматизму та професійної захворюваності. Так, в першому півріччі 2021 року до відділень управління у районах і містах Київської області надійшло 672 повідомлення про нещасні випадки та профзахворювання, в тому числі 39 про випадки із смертельним наслідком. З них 558 - це гострі професійні захворювання на COVID-19, що становить 83% від загальної кількості повідомлень (20 – зі смертельним наслідком).

Найбільше нещасних випадків зареєстровано у страхувальників таких територіальних громад: Вишгородський район, Києво-Святошинський, м. Обухів, м. Бровари, Бориспільський район, м. Ірпінь, Миронівський район.

Порівнюючи показник зареєстрованих нещасних випадків за аналогічний період попереднього року, в цілому він збільшився на 6,5%.

Петро Рева звернув увагу присутніх на відсутність системного впливу місцевих органів влади на роботодавців суб’єктів господарювання, зокрема медичних закладів, в частині дотримання ними законодавства з охорони праці щодо організації розслідування гострих профзахворювань та дотримання термінів розслідування, що безпосередньо пов’язане з можливістю отримання потерпілими особами страхових виплат з Фонду соціального страхування. В першу чергу мова йде про вплив на ситуацію з боку: Макарівської районної ради на КНП «Макарівська центральна районна лікарня», Білоцерківської міської ради на КНП «Білоцерківська міська лікарня № 3», Фастівської районної ради на КНП «Фастівська центральна районна лікарня» та КНП «Фастівський центр первинної медико-санітарної допомоги», Бориспільської районної ради на КНП «Бориспільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», Славутицького міського голови на КНП «Славутицька міська лікарня». Він додав, що зволікання у вирішенні цієї гострої суспільної проблеми може викликати соціальну напругу внаслідок матеріальних втрат та невизначеності, породженої значною кількістю незавершених розслідувань захворювань медичних працівників.

 

Довідково. У Київській області зареєстровано майже 182 тис. страхувальників, в т. ч. понад 76 тис. юридичних осіб та майже 106 тис. фізичних осіб підприємців із загальною кількістю застрахованих осіб 471, 5 тис.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь