A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Микола Каськів пояснив, чому затримується початок будівництва школи у селі Чубинське

Дата: 18.07.2021 18:57
Кількість переглядів: 485

Фото без опису  Пристоличний сільський голова Микола Каськів у інтерв’ю місцевій газеті  «Пристоличний вісник» відповів на запитання, яке цікавить жителів громади: чому затягнулася пауза з будівництвом школи в Чубинському за кошти сільського бюджету?

«Нова школа у Чубинському – надважлива, – підкреслив  Микола Каськів –  Але нині триває судовий процес щодо визнання недійсним проведеного тендеру Великоолександрівською сільрадою на будівництво школи через порушення.

15 квітня цього року до господарського суду Київської області надійшла заява Бориспільської окружної прокуратури з проханням визнати недійсним рішення уповноваженої особи Великоолександрівської сільради від 17.07. 2020 щодо оголошення переможця торгів учасника ТОВ «І.Б.К. Девелопмент». Позовні вимови обґрунтовані тим, що замовник не відмовив іншому учаснику тендеру – ТОВ «Трест Бориспільсільбуд» – в участі у процедурі закупівлі через зауваження до оформлення ним документів. Тому фактично участь у торгах брав один учасник, що суперечить вимогам.

Наступне засідання слухання цієї справи призначено 20 липня.

Пристоличній сільській раді дісталося багато важливих об’єктів, які сьогодні, зважаючи на законодавчі вимоги, важко реалізувати. Бо передана документація від інших сільрад щодо більшості цих об’єктів потребує доопрацювання. Наприклад, з’ясовується, що отриманий нами у спадок проект недолугий, виготовлявся нашвидкуруч, тому вимагає функції «стоп»: потрібні корегування, експертиза, тендер... А це час і кошти.

Ситуація із затримкою будівництва школи в Чубинському яскравий тому приклад.

Тому хочеться, щоб люди розуміли, що більшість із того, що нині є першочерговим завданням нашої об’єднаної громади, не реалізовувалося багато років. А тепер усі чекають, щоб ми за півроку наверстали згаяне.

Може помилково скластися враження, що місцева влада працює недостатньо. Ні, ми робимо все можливе, детально розглядаємо кожне проблемне питання. Тому очікуємо на підтримку від громади, а не критику і дисбалансування.

Виконком сільської ради спільно з депутатським корпусом визначив пріоритети реалізації соціальних об’єктів. Серед них і школа в Чубинському».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь