A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Про судовий розгляд справи про визнання недійсними рішення та договору підряду (щодо будівництва школи в селі Чубинське).  Коментар юриста

Дата: 22.07.2021 09:03
Кількість переглядів: 565

У господарському суді Київської області 20 липня не відбулося засідання  судового розгляду справи про визнання недійсними рішення та договору підряду (щодо будівництва школи в селі Чубинське Пристоличної сільської ради).

Нова дата судового розгляду – 05 серпня 2021 року, об 11.00.

Начальник відділу правового та кадрового забезпечення Пристоличної сільської ради Ірина Мисяковська пояснила, що сьогодні є усі підстави вважати, що рішення суду буде позитивним, це також розуміють сторони у справі. Якщо припущення справдяться, то  факт істотно відтермінує  всі етапи будівництва школи, бо все доведеться розпочинати спочатку.

«Після визнання недійсними рішення та договору підряду в судовому порядку Пристолична сільська рада має повернути забезпечувальний платіж підряднику «І.Б.К. Девелопмент» у розмірі майже мільйон гривень.

 Потім маємо розпочинати нову процедуру торгів.

Але спершу постане завдання з’ясувати, чи потрібна повторна експертиза проекту школи, зважаючи на те, що за цей час змінилася вартість робіт.

Нині вартість об’єкта становить 188 млн грн.

Якщо проект суттєво зросте в ціні – у понад 200 млн грн, тоді доведеться проходити іншу процедуру закупівель, що має низку вимог», – прокоментувала юрист.

Нагадаємо, що 15 квітня до господарського суду Київської області надійшла заява Бориспільської окружної прокуратури з проханням визнати недійсним рішення уповноваженої особи Великоолександрівської сільради від 17.07. 2020 щодо оголошення переможця торгів учасника ТОВ «І.Б.К. Девелопмент».

Позовні вимови обґрунтовані тим, що замовник не відмовив іншому учаснику торгів – ТОВ «Трест Бориспільсільбуд» – в участі у процедурі закупівлі через зауваження до оформлення ним документів. Тому фактично участь у торгах брав один учасник, що суперечить вимогам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь