A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ПЛАТИ ЗА АБОНЕНТСЬКЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ НА ПОСЛУГИ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОВІДВЕДЕННЯ КП КУП «ОЛЕКСАНДРІВКАЖИТЛОБУДСЕРВІС»

Дата: 23.07.2021 09:56
Кількість переглядів: 646

Шановні споживачі!

 

         З 1 серпня 2021 року споживачам, що мешкають у багатоквартирних житлових будинках та мають індивідуальні договори на централізоване водопостачання та водовідведення, нараховуватиметься абонентська плата, розмір якої становитиме 10,10 грн за одного абонента в місяць. 

         Звертаємо увагу, що на виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011р. №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 03.04.2019 р. № 291) до тарифів  на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення  не включаються витрати, які включаються до складу ПЛАТИ ЗА АБОНЕНТСЬКЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ.

         Плата за абонентське обслуговування визначена Законом України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 №2189 – VIII, відповідно до якого це – платіж, який споживач сплачує виконавцю для відшкодування витрат виконавця, пов’язаних з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги.

         Плата за абонентське обслуговування нараховується споживачам, що мешкають у багатоквартирних житлових будинках та у яких з КП КУП «Олександрівкажитлобудсервіс» укладені індивідуальні договори.

         Плата за абонентське обслуговування  не нараховується споживачам приватного сектору в індивідуальних будинках та споживачам багатоквартирних будинків, які визначилися з моделлю договору і обрали договірні відносини за колективним договором.

         Плата за абонентське обслуговування затверджується внутрішнім наказом по підприємству та визначається виконавцем комунальних послуг за їх фактичними витратами у розрахунку на 1 абонента/міс. Тобто плата за абонентське обслуговування розраховується не за обсяги спожитих послуг, а в розрахунку на 1 абонента та виставлятиметься як окремий платіж.

         Плата за абонентське обслуговування не є комунальною послугою, тому, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами» від 21.08.2019              № 808,  держава регулює  її граничний рівень, який з  01.07.2021 р. становитиме 33,74 грн.

         Кошти споживачами сплачуються на один банківський рахунок разом з послугами централізованого водопостачання та водовідведення.

         Розрахунковим періодом для оплати є календарний місяць. Термін оплати аналогічний послугам з централізованого водопостачання та водовідведення – до 20 числа місяця, наступного за розрахунковим.

         Слід врахувати, що кошти за централізоване водопостачання, водовідведення та плату за абонентське обслуговування приймаються на один банківський рахунок, тому, в разі не повної оплати, спочатку розноситься оплата за абонентське обслуговування, а потім платіж розподіляється на послуги водопостачання та водовідведення пропорційно нарахуванню.

 

РОЗРАХУНОК

розміру плати за абонентське обслуговування,

що надається споживачам багатоквартирних будинків

за індивідуальними договорами                                                                                                                    КП КУП «Олександрівкажитлобудсервіс» на 2021 рік                                                                                                              (без повірки квартирних лічильників)

 

№ з/п

Статті витрат

Річна сума витрат, грн.

Витрати на обслуговування 1 абонента в місяць, грн.

1.

Абонентське обслуговування                                                                                               (без повірки квартирних лічильників)

 

 

1.1.

Витрати на оплату праці бухгалтера, який займається абонентським супроводом

63 051,25

6,76

1.2.

Єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

13 871,27

1,49

1.3.

Витрати на друк договорів

(7 арк на 1 ОР)

861,21

0,09

1.4.

Витрати на друк квітанцій на оплату послуг

738,18

0,08

2.

Разом витрат, без ПДВ

78 521,91

8,42

3.

ПДВ, 20%

15 704,38

1,68

4.

Всього вартість, з ПДВ

94 226,29

10,10

5.

Кількість абонентів (особові рахунки на індівідуальних договорах та юридичні особи в багатоквартирних будинках)

777,00

 

         Несплата абонентського обслуговування і, як наслідок, утворення боргу, може призвести до відмови в призначенні субсидії.          Крім того, згідно чинного законодавства, передбачена можливість припинення надання послуг з водопостачання та водовідведення споживачам. 

 

                                                                                     З повагою, адміністрація

                                                            КП КУП «Олександрівкажитлобудсервіс»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь