A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

ДАБІ припиняє своє функціонування з 15 вересня 2021 року

Дата: 13.09.2021 17:30
Кількість переглядів: 1430

Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) припинить своє функціонування з 15 вересня 2021 року і замість неї почне працювати Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ).

Про це розповів міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов в інтерв'ю «UA: Українське радіо», передає Укрінформ.

"15 вересня Державна архітектурно-будівельна інспекція завершує своє функціонування. Починає працювати Державна інспекція архітектури та містобудування. Це абсолютно новий орган, який вже утворений та укомплектований фаховим персоналом. Ліквідація ДАБІ та запуск ДІАМ — один із найважливіших кроків у реформі містобудування. У рамках нової системи відсутні корупційні ризики", - заявив Чернишов.

Він нагадав, що в Україні вже діє Єдина державна електронна система у сфері будівництва, яка максимально мінімізує контакти між учасниками процесу.

"В основу містобудівної реформи покладено дві ключові тези — лібералізація певних процесів будівництва та, з іншого боку, криміналізація відповідальності за порушення», — підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 13 березня 2020 року ухвалив постанови про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції України та створення замість неї окремих органів, між якими будуть розподілені функції ДАБІ. Відповідні постанови Кабміну набули чинності 15 березня.

Зокрема, уряд утворив Державну сервісну службу містобудування (Держсервісбуд), основними завданнями якої є надання (отримання, реєстрація), відмова у видачі чи анулювання (скасування) документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів. Також було утворено Державну інспекцію містобудування та Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні.

У грудні 2020 року набрали чинності дві постанови, необхідні для завершення реформи містобудування, які були ініційовані Мінрегіоном. Постанова №1339 від 16 грудня 2020 року відновила дію постанови, що надає органам місцевого самоврядування повноваження здійснювати архітектурно-будівельний контроль.

Постановою №1340 від 23 грудня 2020 року уряд ліквідував Державну інспекцію містобудування і Державну сервісну службу містобудування. Замість цих органів створена Державна інспекція архітектури та містобудування України, яка здійснюватиме архбудконтроль і нагляд у сфері містобудування без дозвільно-реєстраційних функцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь