A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Особиста історія успішної жінки  

Дата: 03.10.2021 09:45
Кількість переглядів: 434

Фото без опису Вона – Депутат від народження, з пелюшок, до того ж потомствений і з великої літери! Й це чистісінька правда. Тричі обиралася депутатом сільської ради. Втретє обрана секретарем ради. Вона звикла планувати свій день і своє життя.

Оксана Кобзар, фото Сергія Марченка

Барви життя

Амбітна, з лідерським характером блондинка має два дипломи про вищу освіту і проєвропейську політичну позицію в раді; інтелігентна й привітна.

А ще – щаслива, бо в Щасливому знайшла свою жіночу долю – створила сім’ю і разом із чоловіком побудувала дім і успішну кар’єру.  Пустили тут коріння  – посадили сад і розарій, виростили доньку. А вересень 2021-го став для подружжя особливим, бо нещодавно народився їх перший онук. Відтепер до повсякденного насиченого робочого графіка додалися приємні щоденні клопоти і радість бути люблячою бабусею, навіть супербабусею.

Депутат – дівоче прізвище секретаря Пристоличної сільської ради Людмили Кущенко.  Дуже рідкісне і доленосне для неї самої. Вона довела, що жінки мають право бути частиною політичних процесів та управління громадою. На виборах-2020 Людмила Павлівна обрана від політичної партії «Європейська Солідарність».

Любов із першого погляду

Пригадує, як навесні 1982-го її батьки Депутати з двома доньками, Людмилою та молодшою Тетяною, вирішили переїхати з рідного райцентру Шаргороду, що на Вінниччині,  на постійне місце проживання до тоді маловідомого їм села Щасливе на Бориспільщині. Батько був будівельником за професією і мав зводити в селі Щасливську середню школу – теперішній ОНЗ «Щасливський НВК».  Пізніше люди казали: «Депутат якийсь школу будує». Тато був на будівництві виконробом, потім працював інженером.  Усі в селі знали родину Депутатів. Односельці поважали.

«Пам’ятаю, як автобус загальмував на зупинці.  Ми  вийшли в Щасливому, де над дорогою від зупинки височенні тополі  утворили тунель, а ліворуч і праворуч цвіли сади.  Краса неймовірна! Ми ніби в казку потрапили, так сподобалося село! Це була любов із першого погляду. І сьогодні для мене Щасливе – це як маленька Європа», – розповідає Людмила Павлівна.

Школу закінчила з відзнакою.  Навчалась на радіофізичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. На третьому курсі зрозуміла, що фізика – то не її покликання, бо душа прагнула творчості й роботи з дітьми.

«Я перевелася в Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова  на факультет дефектології. Після декретної відпустки директор Юрій Юрійович запропонував працювати логопедом у рідній школі, згодом паралельно посіла посаду психолога. Довелося заочно опанувати й цю спеціальність. Знання мені знадобилися», – розповідає пані Людмила.

У сільській раді, тоді ще Щасливській, Людмила Кущенко з 2010 року. «Випадково побачила оголошення, що потрібен секретар виконавчого комітету. Наважилася піти на конкурс і перемогла. Отже, прізвище Депутат дається взнаки. Сьогоднішня діяльність мені подобається», – каже співрозмовниця.

Бути собою

На роботі вона – депутатка, а вдома – кохана жінка.  Ще будучи студенткою,  в Києві познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком. Як виявилося згодом,  у них спільне хобі – ландшафтний дизайн, рослини та тварини.

«Я люблю троянди, в нас біля будинку розкішний розарій, створений коханим чоловіком.  Разом висаджували дерева, кущі, квіти – усе, що росте на нашій ділянці. Доглядаючи за рослинами, відпочиваю душею, відволікаюся. Якось надумали облаштувати невелику водойму. Спроєктували, викопали, заслали плівкою.  Готово! Ставок за вихідні. Тепер в озерці плавають рибки, жабка і цвітуть лілії. Серед кімнатних рослин обожнюю орхідеї», – захоплено ділиться Людмила Кущенко.

Родиною люблять відпочивати на природі, у вільний час покататись на велосипедах. Каже, гайнути всім гуртом через ліс у Бортничі й назад – здорове дозвілля.

Пристолична сільська рада щиро вітає Людмилу Кущенко з народженням онука. Бажаємо щастя й здоро­в’я малюку та всій родині!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь