A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Людмила Кущенко про роботу Пристоличної сільської ради, де 26 депутатів, і з них лише 5 жінок

Дата: 03.10.2021 10:07
Кількість переглядів: 533

 

– Людмило Павлівно, в Пристоличній сільській раді VІІІ скликання 26 депутатів, і з них лише 5 жінок. Гендерна нерівність традиційна для українських громад. Але суттєво збалансовує ситуацію в місцевій раді той факт, що секретарем є жінка. Легко керувати самодостатніми чоловіками? 

– Жінки-депутати у нас настільки сильні, що працюють нарівні з чоловіками й не поступаються ні в чому. П’ять жінок, зате яких, із характером!

Порівняно з попередніми каденціями, працювати стало важче. Обсяг інформації виріс  втричі, а то й більше.  Часто працюємо понаднормово. Але в сільській раді сильна дружна команда справжніх професіоналів, готових прийти на допомогу один одному. Наш колектив – то справжня родина. Адже на роботі ми проводимо подекуди більше часу, аніж вдома.

Змінюється законодавча база, доводиться безперервно навчатися. Маємо активний депутатський корпус. Працюють постійні депутатські комісії. Іноді їх засідання  скликаємо по декілька разів, бо всі питання перед пленарним засіданням сесії необхідно детально вивчити. Наприклад, у Дударкові багато спірних земельних питань. Комісія проводить виїзні засідання, на місці вивчає ситуацію, розбирається, щоб виважено прийняти рішення.

Важко всім, але разом справляємося. Нас обрала громада, для неї і працюємо.

– Багатопартійність у раді ускладнює роботу?

– Теоретично – так, але практично – ні.  Ми загалом згуртувалися, і сьогодні немає відчуженості чи протистояння, є відчуття команди та бажання розвивати наші села. Це велика заслуга всіх депутатів, а особливо сільського голови Миколи Ігоровича, який зумів вибудувати спільну стратегію роботи. Він як лідер і керівник на своєму місці.

І молоді депутати з сучасними поглядами, й досвідчені колеги – ми всі вчимося разом. Мені приємно працювати з новими людьми.

– Чи дійсно так  багато запитів на інформацію, що довелося приймати рішення про затвердження Порядку відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів та виготовлення цифрових копій документів?

– Дуже багато. Один із запитів, який надійшов нещодавно, передбачає надання відповіді більш ніж на тисячу  сторінок. Уявляєте? Ми не в змозі надавати такі відповіді ні фізично, ні фінансово. Днями потрібно робити копії  документів, відволікаючись від основної роботи.

Всю інформацію щодо роботи сільської ради намагаємось вчасно оприлюднювати  на офіційному сайті сільської ради. І проєкти рішень, і прийняті рішення, і результати голосування – все у вільному доступі.

Прохання до громадян, перш ніж подавати подібні запити, зателефонуйте, запитайте –  все пояснимо, підкажемо.

Користуючись нагодою, хочу привітати своїх колег-освітян із професійним святом і побажати всім працівникам освітньої галузі нашої громади здоров’я, натхнення,  творчих успіхів та благополуччя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь