A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Діють нові правила благоустрою

Дата: 04.10.2021 09:04
Кількість переглядів: 444

Фото без опису Одним із головних завдань і викликів, що стоять перед сільською радою, є якісний системний благо­устрій у селах громади.

7 вересня на сесії Пристоличної сільської ради затверджені нові правила благоустрою, що є нормативно-правовим актом, який установлює порядок благоустрою та утримання територій Пристоличної ОТГ.

Документ містить понад 30 аркушів. Повністю ознайомитися з його змістом можна на офіційному сайті Пристоличної сільської ради.

Правила вступили в дію з моменту їх оприлюднення на сайті. 

Вони містять загально­обов’яз­кові положення та норми, за порушення яких винні особи притягуються до відповідальності, встановленої нормативно-правовими актами України.

Сільський голова  Микола Каськів:  "Ми проаналізували роботу комунальних підприємств, є низка зауважень. Вважаємо, що наші КП повинні якісно надавати послуги споживачам і не потребувати постійних дотацій із місцевого бюджету.

Якщо керівникам не вдасться до кінця року виправити ситуацію, ми змушені будемо реорганізувати КП або об’єднати. Крайній захід – ліквідація й залучення управляючих компаній, якщо це буде економічно обґрунтовано".

Микола Каськів дав доручення керівникам  КП, які надають послуги з вивезення твердих побутових відходів, надати звіти про роботу, яка ними проводиться, з метою розширення абонентської бази споживачів й підписання нових договорів із населенням на вивезення сміття.

На часі – визначення  кількості укладених договорів на вивезення сміття у кожному населеному пункті ОТГ і який відсоток населення не платить за послугу. Також запровадження алгоритму дій, щоб зобов’язати споживачів платити за отриману послугу та порядок дій у випадку відмови.

Відомо, що надавач послуг із вивезення ТПВ повинен укладати договори із власниками або орендарями всіх об’єктів, на яких  утворюються  побутові  відходи  (житлові будинки, земельні ділянки, гаражі, підприємства, установи тощо).

КП будуть проводити відповідну роботу з неплатниками.

Важливо!

Нагадаємо, на виконання ст. 7, п. 1, ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» індивідуальний споживач зобов’я­заний укладати договори про надання житлово-комунальних послуг у порядку і випадках, визначених законом.

У зв’язку з цим з 1 січня 2020 року укладання договору на вивіз сміття є обов’язковим для усіх.

Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, і навіть  орендарі джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь