ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

COVID-19 у Пристоличній ОТГ: кисневі концентратори і госпіталізація хворих без «швидкої»

Дата: 08.11.2021 09:25
Кількість переглядів: 287

За кошти місцевого бюджету раніше було закуплено 10 кисневих концентраторів для потреб Пристоличної сільської ради, два з них використовуються. Цієї кількості поки достатньо.

Про це повідомила 5 листопада Анастасія Покозацька, в. о. директора КНП «Пристоличний медичний центр».

«Два з 10 кисневих концентраторів використовують хворі на COVID-19. Їх вже виписали з лікарні, але вони потребують кисневої підтримки вдома. Один із цих пацієнтів отримав майже 90 відсотків ураження легень», – сказала лікар.

За словами співрозмовниці, нині у селах ОТГ хворіють переважно молоді люди, а складний перебіг хвороби спостерігається у невакцинованих осіб.

Анастасія Покозацька наголосила, що наразі ковідних хворих госпіталізують у інфекційне відділення №2 Бориспільської БЛІЛ за зверненням пацієнта чи його сімейного лікаря, оскільки «швидка» у більшості випадків не доставляє хворих із таким діагнозом на прийомне відділення лікарні.

Нагадаємо, що головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін нещодавно заявив, що викликати медиків COVID-хворим необхідно при наявності таких симптомів: біль у грудній клітині, дихальна недостатність, сатурація менше 92 %; а висока температура не привід для виклику бригади «швидкої».

До теми

На листопадовій сесії за клопотанням депутата сільської ради було виділено кошти з місцевого бюджету на лікування подружжя літнього віку, яке перебуває в тяжкому стані на стаціонарному лікуванні в ковідному відділенні, у чоловіка стався інсульт.

Місцеві медики закликають громадян вакцинуватися!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь