ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

УКБ Пристоличної ОТГ очолив ексголова Старівської сільради

Дата: 28.11.2021 09:52
Кількість переглядів: 509

Приємною несподіванкою була зустріч із Валерієм Миколайовичем Макаренком у Пристоличній сільській раді у статусі щойно призначеного керівника одного з основних підрозділів діяльності ОТГ – Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку.

Оксана Кобзар, фото автора

Працюючи в районних ЗМІ Бориспільщини, мені довелося висвітлювати активну громадську й політичну діяльність Валерія Макаренка. Сьогодні він не потребує додаткового піару, бо досвід і авторитет працюють на нього.

У 2015-ому він був обраний на посаду Старівського сільського голови. Також брав участь у виборах до місцевих рад у листопаді 2020-го як кандидат на сільського голову  Вороньківської громади. Нині депутат – Вороньківської ОТГ від партії «Слуга народу».

Дипломований управлінець свідомо зробив майже річну паузу в роботі, щоб перезавантажитися, дещо переосмислити, а 5 листопада цього року успішно склав іспити і переміг конкурсний відбір на заміщення вакантної посади начальника УКБ Пристоличної сільської ради.

Кадри, як відомо, вирішують усе. Поступово у керівному складі Пристоличної громади сформувалася сильна фахова команда. Правду кажуть місцеві, що у Щасливому завжди працюють найкращі. Нині тут, в адміністративному центрі ОТГ, визначаються зі стратегією розвитку сіл у 2022-ому.

«Розбудовувати Пристоличну  – це для мене виклик»

Виконувати службові обов’язки начальник УКБ Валерій Макаренко взявся  9 листопада і першого робочого дня встиг побувати на всіх об’єктах будівництва. Як досвідчений менеджер наголошує, що не вважає нову посаду виходом із зони комфорту, бо цей напрямок роботи йому добре відомий.

Розповідає: «Свого часу я керував фірмою, яка була генпідрядником будівництва мережі фітнес-клубів «СпортЛенд» у Києві. Це тривало до Революції гідності. Потім пішов із бізнесу. У 2015-ому мене обрали головою Старівської сільської ради, працював п’ять років. Вдалося підняти села Старе і Васильки «з колін», ми частково заасфальтували, освітлили, установили дитячі майданчики, покращили благоустрій. Вважаю, що працював достойно, не соромно перед людьми».

Керівник відзначає, що у двох сусідніх громадах – Вороньківській і Пристоличній – відчутно різні обсяги робіт і амбіції, зважаючи на велику різницю в бюджетах.

«Контраст між громадами відчутний. У селах Пристоличної ОТГ значно вищий рівень  життя, благоустрою, у кращому стані дороги, особливо у Щасливому. Це самодостатня громада з масштабним будівництвом. Тут вищі вимоги в  населення щодо влади. Тож розбудовувати Пристоличну і виконувати Програму сільського голови Миколи Каськіва – це для мене виклик і відповідальність, – ділиться Валерій Миколайович, але переїхати жити з родиною і двома 6-річними доньками-двійнятами у красиве Щасливе не планує. – Я з тих країв родом, там виріс і там будую свій дім. Дружина підтримує такий вибір. Напружений робочий графік і щоденні витрати часу на дорогу не лякають. Справлюся».

Досьє

Закінчив Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут у Києві. Військовий офіцер, у званні старшого лейтенанта звільнися з Державної служби України з надзвичайних ситуацій після двох років служби.

У 2019-ому здобув другу вищу освіту за фахом – державний управлінець.

Стаж служби в органах місцевого самоврядування – 12 років.

Нині – студент другого курсу юридичного факультету столичного вишу, спеціальність –

правознавство. 

Контактний телефон: 050 3574354


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь