A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Про можливість ротації округів і обрання старост по-новому

Дата: 29.11.2021 08:21
Кількість переглядів: 748

Депутати на листопадовій сесії затвердили Положення про старостинські округи Пристоличної сільської ради, що надаватиме можливість зміни як кількості округів, так і особливостей їхнього поділу, якщо виникне така необхідність. Тож можливе внесення коригування в нинішній поділ старостинських округів і змодельований новий варіант щодо формування округів на території ОТГ.

Обрання по-новому

Староста Великоолександрівського старостинського округу – Василь Олійник. Наступний крок сільської ради – обрання старости у двох інших округах.

За інформацією відділу правового і кадрового забезпечення, на сесії Пристоличної сільської ради має буде обговорено й ухвалено Порядок проведення громадського обговорення у форматі, адаптованому до карантинних умов, що зможе забезпечити максимальний доступ населення до участі в процесі обговорення, який триватиме, орієнтовно, не менше 30 днів.

«Згідно із законодавством, у обранні старости стартове слово є за сільським головою. Тобто, спочатку сільський голова визначається з кандидатурами (чи кандидатурою) претендентів на старосту і представляє їх громаді для обговорення за попередньо визначеною процедурою. Потім колективно обраний кандидат презентуватиме свою програму перед сільськими депутатами, які вповноважені підтримати чи не підтримати претендента на посаду шляхом голосування.

Якщо депутатський корпус не схвалить кандидатуру, то повторно вона не може розглядатися до закінчення нинішньої каденції», – деталізувала начальник відділу Ірина Мисяковська.

Від першої особи

Сільський голова Микола Каськів про кандидатури старост:   «Пристолична сільська рада наразі визначається з процедурою проведення громадських слухань, над документом працюють юристи, проєкт буде обговорюватися на депутатських комісіях, потім ухвалюватися на сесії. Наша мета забезпечити максимальну доступність громади до голосування.

Щодо претендентів, то конкретних прізвищ поки що немає. Обдумую кандидатури. Переконаний, що старостою має бути людини фахова, відповідальна, здатна працювати в команді на користь громади».

Нагадаємо, на листопадовому засіданні дев’ятої сесії Пристоличної сільської ради депутати ухвалили рішення про утворення трьох старостинських округів на території ОТГ у таких межах:

•          Великоолександрівський старостинський округ із центром у селі Велика Олександрівка за адресою: вул. Гагаріна, 11в. До округу ввійшли села Велика і Мала Олександрівка, Безуглівка;

•          Дударківський старостинський округ із центром у селі Дударків за адресою: вул. Гоголя, 62. До округу ввійшли села Дударків і Займище;

•          Чубинський старостинський округ із центром у селі Чубинське за адресою: вул. Погребняка, 7. До округу ввійшли села Чубинське і Проліски.

Село Щасливе є адміністративним центром Пристоличної ОТГ і не входить до жодного з округів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь