ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Річний звіт про роботу, фінансування і потреби Управління гуманітарного розвитку та охорони здоров'я

Дата: 02.01.2022 18:00
Кількість переглядів: 616

Освіта

4+3+1

Мережу закладів освіти Пристоличної сільської територіальної громади складають 4 заклади дошкільної освіти, 3 заклади загальної середньої освіти, з них 1 опорний: Щасливський навчально-виховний комплекс «ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» із Пролісківською філією.

Дошкілля

Дошкільною освітою на території громади охоплено 784 дитини.

Це 90% від загальної кількості дітей віком від 0 до 6 років, які зареєстровані на території громади.

Кількість дітей на 100 місць проєктної потужності закладів дошкільної освіти становить 130, тому є нагальна потреба у найкоротші терміни завершити будівництво 2 закладів (с. Щасливе та с. Велика Олександрівка), що дасть можливість створити додатково 415 місць.

Із метою створення належних умов для повноцінного надання послуг дошкільної освіти у 2021 році:

оновлено технологічне обладнання та посуд в харчоблоках, придбано спецодяг для кухарів на загальну суму 246,18 тис. грн;

встановлено дитячі пісочниці в Щасливському ЗДО «Ромашка» на 32,16 тис. грн;

придбано м’який інвентар для Дударківського ЗДО «Вербиченька» на 33,92 тис. грн;

проведено поточний ремонт димоходу, частини фасаду та підлоги у Великоолександрівському ЗДО «Їжачок» на суму 78,3 тис. грн;

проведено поточний ремонт окремих приміщень і вентиляційної системи харчоблоку в Дударківському ЗДО «Вербиченька» на 77,334 тис. грн.;

проведено поточний ремонт водопровідно-каналізаційної мережі Щасливського ЗДО «Ромашка» – 10,403 тис. грн.

проведено капітальний ремонт дерев’яного спортивно-ігрового комплексу та підлоги у павільйоні Щасливського ЗДО «Ромашка» – 66,1 тис. грн.

Наразі триває ремонт освітлення та вхідної групи у Щасливському ЗДО «Ромашка» та виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт тераси Дударківського ЗДО «Вербиченька».

Шкільна освіта

2452 учні навчається У 98 класах закладів загальної середньої освіти

Із метою створення нового освітнього простору для учнів 4-х класів, які здобувають освіту відповідно до концепції «Нова українська школа», на умовах співфінансування з місцевого бюджету у 2021 році закуплено:

меблі на суму 404,0 тис. грн;

інтерактивні та комп’ютерне обладнання на суму 433,63 тис. грн;

дидактичні матеріали та засоби навчання на суму 15,12 тис. грн.

На підготовку закладів загальної середньої освіти до нового навчального року з місцевого бюджету додатково було витрачено:

на придбання меблів – 308,0 тис. грн,

на поточний ремонт роздягалень ОНЗ Щасливський НВК – 49,811 тис. грн;

на встановлення бактерицидних рециркуляторів у Великоолоександрівській ЗОШ І-ІІІ ст. – 32,5 тис. грн;

на капітальних ремонт початкових класів і кабінету географії в ОНЗ Щасливський НВК – 219,149 тис. грн;

на капітальний ремонт електрощитової Пролісківської філії – 77,184 тис. грн;

на встановлення автоматизованої системи пожежної сигналізації у Великоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ст. 1163,9 тис. грн.

Тривають роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт харчоблоку Дударківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На особливі потреби

У комунальній установі «Бориспільський інклюзивно-ресурсний центр» корекційно-розвивальні послуги надаються 40 дітям із особливими освітніми потребами, які проживають на території Пристоличної сільської територіальної громади та 15 дітям із інших територіальних громад, де відсутні відповідні установи.

Загальні потреби:

із метою забезпечення консультацій для вчителів щодо професійного розвитку, психологічна підтримка та поширення інформації про можливості підвищення кваліфікації є потреба в створенні Центру професійного розвитку педагогів і залучення відповідних фахівців;

є потреба у створенні на території громади закладу позашкільної освіти з мережею гуртків науково-технічного, еколого-натуралістичного, туристично-крає­знавчого, дослідницько-експериментального напрямків, де діти матимуть змогу розвивати свої здібності;

потребує розширення мережа закладів дошкільної освіти до повного задоволення потреб населення та зменшення наповнюваності ЗДО шляхом завершення будівництва двох нових закладів;

потребує удосконалення мережа закладів загальної середньої освіти громади шляхом створення профільного ліцею та додатково початкової школи, що дасть змогу розвантажити Великоолександрівську ЗОШ І-ІІІ ст. та ОНЗ Щасливський НВК, а також будівництва школи в селі Чубинське.

Культура

На території громади функціонують три сільські будинки культури.

Клубні формування – 33, у них учасників – 336 осіб, із них дитячих – 13, в них учасників -218.

У 2021 році захистили звання «НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ» колективи:

1.        Академічна хорова капела ім. П.П.Чубинського (Великоолександрівський СБК).

2.        Фольклорний колектив «Червона калина» (Великоолександрівський СБК).

3.        Вокальний ансамбль «Купава» (Дударківський СБК)

4.        Хор «Лілея»(Щасливський СБК).

 

178 культурно-масових заходів Проведено СБК (державні, громадсько-політичного значення, фольклорні, культурно-просвітницькі, ювілейні та пам’ятні дати, виставки, майстер-класи та інш.) відвідано близько 7000 осіб.

 

Діють дві школи естетичного виховання:

дитяча музична школа в с. Щасливе та її філії у селах Проліски і Чубинське; Великоолександрівська школа мистецтв та ремесел та її філії у селах Дударків, Вороньків, Проців, Мирне.

 

692 навчаються У школах мистецтв (у тому числі з багатодітних і малозабезпечених сімей 158) на відділеннях:

музичне (класи фортепіано, баяна, акордеону, народних інструментів: бандури, цимбали; струнно-смичкових: скрипка, віолончель, гітара; духових інструментів: саксофон, флейта, мідні; ударні інструменти);

хорове (клас хорового співу та сольного (академічний та естрадний);

художнє (клас образотворчого мистецтва, декоративно-ужиткового мистецтва):

хореографічне;

театральне.

Працюють 5 сільських бібліотек, де всього понад 1390 читачів, відвідування – 4676 осіб, книговидання – 12678 найменувань.

Проведено 230 заходів (лекції, вікторини, виставки книжок, виховні години, літературні ігри, бесіди та інше). Відвідали заходи понад 1833 осіб.

Для покращення сценічної культури та виконавської майстерності учасників творчих колективів, відродження та збереження національних традицій проведено загальною кількістю СБК, бібліотеками та школами мистецтв усього 538 заходів.

Наймасовішими були заходи до Дня народження Павла Чубинського, Дня пам’яті Чорнобильської трагедії, Дня захисту дітей, до свято Івана Купала, до Дня Прапора і до 30-річчя Незалежності України та інше.

У 46 конкурсах і фестивалях як територіальних, так і обласних, Всеукраїнських і міжнародних взяли участь місцеві творчі колективи, де з успіхом продемонстрували свою майстерність та отримали 61 призове місце. Лідером серед переможців є Великоолександрівська школа мистецтв та ремесел.

 

У 2021 році проведено низку заходів щодо зміцнення матеріально-техничної бази закладів культури, зокрема:

оновлено вхідну частину Щасливського СБК;

придбано меблі для Пролісківської с/б;

забезпечено ноутбуками біб­ліотеки.

Потреби на 2022 рік:

бібліотекам – поповнення книжкового фонду сучасної української та зарубіжної літератури; школам мистецтв потрібні музичні інструменти; СБК – кінопроектори та екрани.

Фізична культура і спорт

У 2021 році була розроблена та ухвалена Програма Пристоличної сільської ради «Розвиток спорту та молодіжної політики Пристоличної територіальної громади» на 2021-2023 роки.

Для забезпечення її реалізації у сфері фізичної культури та спорту відділом культури та спорту, відповідно до календарного плану спортивно-масових і фізкультурно-оздоровчих заходів і змагань на 2021 рік, було проведено та надано фінансову і організаційно-методичну підтримку у 18-ти фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових комплексних заходах, зокрема змаганнях з волейболу, футболу, тенісу настільного, шахів, шашок серед всіх верств населення, направлених на покращення організації активного дозвілля і пропагування здорового способу життя, розвитку фізичної культури та спорту.

Знай наших!

Спортивні команди громади взяли участь в 25 районних, обласних і всеукраїнських змаганнях та отримали з бюджету Пристоличної громади фінансову підтримку.

Чемпіонами та призерами Київської області з боксу серед юнаків та юніорів стали 12 вихованців тренера Вадима Шевкопляса.

Брати Олександр та Владислав Тихонови, Максим Галушка та Владислав Михайлов у складі збірної області взяли участь у чемпіонатах України.

Ще багато перемог здобули юні боксери в інших обласних і Все­українських турнірах. Додають у майстерності Максим Третьяков, Макар Нестеренко, Ілля Ковальов. Норматив кандидата в майстри спорту виконав Влад Михайлов.

Срібним та бронзовим призерами відкритого чемпіонату Бориспільщини з футболу стали дві наші команди – «Алекс», с. Велика Олександрівка, та «Атлетик», с. Дударків.

У команди «Мрія» с. Щасливе – четверте місце. Ще три місцеві команди змагались у цьому чемпіонаті. Організаційна робота з забезпечення участі футбольних команд проводилась інструкторами зі спорту Вадимом Махортовим, Сергієм Залозним, Олександром Шкурком.

Волейбольна чоловіча команда з с. Щасливе перемогла у своїй групі у відкритому чемпіонаті Бориспільщини, а команда с. Чубинське посіла четверте місце. У жінок-волейболісток нашої громади також четверте місце.

Збірна команда Пристоличної громади представляла Київщину на Всеукраїнських спортивних змаганнях серед команд сільських та селищних територіальних громад, що відбулася з 26 по 29 серпня 2021 року в м. Скадовськ.

Успішно стартувала в чемпіонаті України з флорболу юнацька команда «Хаски», с. Проліски. Спортсмени перемогли суперників у всіх іграх І туру.

Ще одна команда грає у Другій лізі чемпіонату України. Тренує та опікується спортсменами інструктор управління Володимир Михайлюк.

Три футбольні команди 2009-10, 2011-12 та 2013-14 років народження дитячо-юнацького футбольного клубу «Прометей» вдало провели ігри І кола чемпіонату Київщини з футболу сезону 2021-2022 років.

У зв’язку з запровадженням карантинних обмежень є часткове не виконання календарного плану заходів, окремі команди не взяли участі у змаганнях.

 

Для забезпечення проведення спортивних заходів у 2021 році було витрачено кошти:

на участь та проведення змагань – 299,04 тис. грн;

для придбання спортивного інвентарю та спортивної форми – 68,27 тис. грн.

У цьому році в селі Проліски за програмою Президента України «Активні парки – локації здорової України» встановлено спортивний майданчик та розпочала роботу координатор цього соціального проекту Ярослава Коноплицька.

Потреба

Наразі постало питання щодо створення в громаді закладу спортивного спрямування для дітей і юнаків (дитячо-юнацької спортивної школи), а також організації, яка займалася фізкультурно-спортивною діяльністю з дорослим населенням.

Детальний звіт про роботу і розвиток місцевої медичної галузі буде надано окремо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь