A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Гарний приклад співпраці ОСББ і сільської ради

Дата: 06.01.2022 11:09
Кількість переглядів: 401

Понад 200 мешканців п’ятиповерхового будинку, що на вул. Фестивальній, 29 в селі Щасливе, 22 червня 2021 року створили ОСББ. Очолила його Наталія Очеретянко, яка й ініціювала план змін.

«Наш будинок старий, в експлуатації з 1986 року, тому давно потребує капітального ремонту, – розповідає Наталія Миколаївна. – На зборах ми вирішили, що самі не справимося з накопиченими проблемами, але є надія на фінансову допомогу сільської ради. Нам порадили ознайомитися з умовами місцевої Програми про співфінансування ОСББ і подати заявку на участь.

На спільних зборах порадилися і вирішили долучитися до вигідної співпраці з сільською радою – пристали на умови затвердженої у липні 2021 року Програми «Сприяння створенню та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків» на території Пристоличної сільської об’єднаної територіальної громади Бориспільського району Київської області на 2021-2023 роки».

https://schaslyve-rada.gov.ua/docs/776022/

Потім мешканці 79 квартир визначилися з першочерговими потребами – це ремонт аварійного даху і заміна ветхих вікон на сходових майданчиках і вхідних дверей до під’їздів. Йшлося, що сільська рада оплатить 70% із загальних витрат, а 30% вартості – власники житла.

Справа просувалися швидко, а результат перевершив очікування.

Наталія Очеретянко розповідає: «Новий рік ми зустріли з новими метало-пластиковими вікнами й дверима. Загальна вартість цього проєкту склала майже 300 тис. грн. Із них 210 тис. грн оплачено з сільського бюджету, а решту –власники житла. Складалися по 1140 грн із кожної квартири. Знайти підрядника нам допомогла сільрада. Люди задоволені темпами, якістю робіт і результатом. Навесні плануємо ремонт даху на умовах Програми співфінансування, будемо обговорювати деталі. За кошти ремонтного фонду ОСББ ми також встановили домофони. Покращання відчутне. Потрібно планувати ще й капітальний ремонт у під’їздах. Наша спільна мета – навести лад у будинку та прибудинковій території. Після свят відбудуться загальні збори ОСББ, де будемо визначатися з планами на 2022 рік».

Пані Наталія від імені співвласників вдячна керівникам Пристоличної сільської ради, й зокрема сільському голові Миколі Каськіву і депутатам, а також спеціалістам виконкому за розроблення і затвердження Програми «Сприяння створенню та забезпечення функціонування ОСББ» і за допомогу в реалізації задуманого.

Приклад доводить, що гуртом усі проблеми можна вирішити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь