A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Пристолична громада обговорюватиме участь у співфінансуванні будівництва лікувального корпусу ББЛІЛ

Дата: 14.01.2022 13:56
Кількість переглядів: 244

Питання бути чи не бути будівництву лікувального корпусу Бориспільської лікарні сьогодні залежить від двох складників, а саме: погодження п’ятьох громад-співзасновників КНП «ББЛІЛ» і схвального рішення щодо співфінансування та сприяння держави у спорудженні об’єкта, де 80% витрат очікується з державного бюджету, а 20% – це кошти місцевих громад.

Наразі на обговорення громад-партнерів подано проєкт договору про співробітництво з метою будівництва об’єкта соціальної інфраструктури «Реконструкція лікувального корпусу по вул. Котляревського, 1, в м. Бориспіль, Київської області».

Кошторисна вартість проєкту –  у межах 170 млн грн. Із державного бюджету очікується надходження в сумі 136 млн грн, із бюджетів громад – 34 млн грн. Замовником будівництва виступатиме Бориспільська міська рада, яка і представлятиме інтереси партнерів, замовлятиме розроблення проєкту й оголошуватиме тендерну процедуру тощо; її фінансовий внесок передбачається майже 25,5 млн грн.

Пристолична сільська рада орієнтовно має виділити 2,72 млн грн.

Громади розраховують на сприяння держави щодо реалізації проєкту, оскільки лише для місцевих бюджетів наразі таке будівництво непосильне.  

Позицію Пристоличної сільської ради прокоментувала Ірина Мисяковська, начальник відділу правого і кадрового забезпечення:

– Кожна громада, яка є співзасновником ББЛІЛ,  має визначитися щодо співпраці в реалізації проєкту добудови корпусу лікарні вторинної ланки медицини в Борисполі. У разі схвалення, то на сесії потрібно прийняти окреме рішення щодо надання згоди на підписання відповідного договору і виділення коштів.

Пристолична сільська рада на лютневій сесії розгляне проєкт порядку проведення громадських слухань. Якщо депутати ухвалять рішення, то можливі два варіанти слухань – класичні громадські слухання і онлайн-опитування на інформаційних ресурсах на випадок запровадження «червоної» карантинної зони. Від результату громадських обговорень залежатимуть подальші дії сільської ради.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь