A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

КНП «Пристоличний медичний центр» про діагностування COVID-19

Дата: 21.01.2022 11:26
Кількість переглядів: 219

Медики місцевих амбулаторій повідомляють про щоденне зростання кількості хворих на COVID-19 протягом другої половини січня у селах громади і наголошують на необхідності вакцинування та дотримання протиепідемічних вимог.

Директорка КНП «Пристоличний медичний центр» Анастасія Покозацька пояснила, як діагностується COVID-19 у місцевих медичних закладах.

Зокрема зазначила, що експрес-тести на антиген, що малоефективні, нині не використовуються у місцевих амбулаторіях.

«Експрес-тестів на антиген у КНП немає. Було одноразове надходження незначної партії навесні минулого року, згідно з розпорядженням ДОЗ Київської ОДА, як розподіл гуманітарної допомоги громадам, що надійшла до України від закордонних партнерів. Купувати такі тести немає сенсу, оскільки це дорого і вважається малоефективним. Адже навіть якщо експрес-тест показує позитивний результат, то потрібно лабораторне підтвердження інфікування для внесення в електронну система охорони здоров'я в Україні (ЕСОЗ).

Тобто хворому необхідно зробити ПЛР-тест, який визначає наявність в організмі коронавірусу SARS-CoV-2, що є збудником COVID-19, шляхом виявлення його генетичного матеріалу (РНК). Це здійснюється лабораторно. Дослідження також дозволяє швидко та якісно дізнатися яким штамом COVID-19 хворіє людина», – прокоментувала керівниця.

За її словами, на місцях у хворих з підозрою на COVID-19 щоденно в будні о 10:00 береться біоматеріал для дослідження і тричі на тиждень доставляється в Київський обласний лабораторний відділ. Нині вирішується потреба в щоденній доставці біоматеріалу до лабораторії. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь