A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Управління соцстраху Київщини забезпечило 394 потерпілих медичними та соціальними послугами

Дата: 25.01.2022 14:13
Кількість переглядів: 236

За підсумками минулого року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області забезпечило медичними та соціальними послугами 394 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на суму майже 1,2 млн гривень.

За рік відшкодовані витрати на лікування 59 потерпілих на суму 1 012,8 тис. гривень. Крім того, 62 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань забезпечено лікарськими засобами та виробами медичного призначення на суму 899,8 тис. гривень.

Забезпечення постраждалих через виробничі нещасні випадки або професійні захворювання медичними та соціальними послугами і всіх працюючих соціальною послугою з реабілітаційного лікування є одним із пріоритетних напрямів роботи Фонду. Надання зазначених послуг дозволяє повністю відновити втрачене внаслідок хвороб або травм здоров’я, відновити працездатність, не допустити погіршення стану, упередити настання інвалідності або підвищити якість життя.

ФССУ фінансує надання значної кількості видів медичних та соціальних послуг. Зокрема, Фондом забезпечується:

? проходження відновного лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів для всіх працюючих за наявності медичних показань;

? санаторно-курортне лікування для потерпілих на виробництві, які стали особами з інвалідністю;

? лікування в закладах охорони здоров’я всіх прямих наслідків нещасних випадків на виробництві;

? фінансування забезпечення потерпілих на виробництві лікарськими засобами і виробами медичного призначення;

? забезпечення потерпілих на виробництві технічними та іншими засобами реабілітації, колясками;

? протезування потерпілих на виробництві;

 

 

Обласне управління забезпечило санаторно-курортним лікуванням 154 осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва

 

Санаторно-курортним лікуванням забезпечено 154 особи з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва. Загальна сума витрат на санаторно-курортне лікування склала понад 2,5 млн гривень.

Відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування та/або реабілітаційної допомоги застрахованим особам та членам їх сімей після перенесених захворювань і травм у відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 13.07.2017 №39 (із змінами), відділеннями управління укладені договори щодо лікування/реабілітаційної допомоги 399 застрахованих осіб та членів їх сімей. Відшкодовані витрати за надані послуги реабілітаційного лікування 389 осіб на загальну суму 5 181,9 тис. гривень, в тому числі 15 дітей у супроводі дорослих.

 

 

Минулоріч управління соцстраху Київщини забезпечило технічними та іншими засобами реабілітації 83 потерпілих на суму 1 905,2 тис. гривень

 

Протягом минулого року за рахунок коштів Фонду управлінням забезпечено технічними та іншими засобами реабілітації 83 потерпілих на суму 1 905,2 тис. гривень.

Відповідно до потреб потерпілих, у 2021 році відділеннями управління придбано 8 спеціальних засобів пересування на загальну суму 110,6 тис. гривень.

За звітний період особам з інвалідністю внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань профінансовані витрати на: 

- спеціальний медичний догляд - 22 потерпілим виплачено 1 413,4 тис. грн.;

- постійний сторонній догляд - 77 потерпілим - 2 565,6 тис. грн.;

- побутове обслуговування – 71 потерпілому виплачено 1 203,0 тис. гривень.

Крім того, 85 потерпілим виплачена компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування осіб з інвалідністю на загальну суму 35,8 тис. гривень.

 

 

Управління соцстраху Київщини перевірило понад 7,7 тис. лікарняних. 1208 з них були видані з порушеннями

 

Протягом минулого року фахівці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області провели 42 планові та 180 позапланових перевірок закладів охорони здоров’я з питань обґрунтованості видачі/продовження листків непрацездатності застрахованим особам, під час яких проаналізовано 3621 лікарняний, а також 4082 лікарняних під час перевірок страхувальників.

Усього встановлено 602 лікарняних, видані з порушеннями Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, у тому числі 57 необґрунтовано виданих листків непрацездатності загальним терміном 681 календарний день та 84 необґрунтовано продовжених листків непрацездатності загальним терміном 514 календарних днів. Також виявлено 606 листків непрацездатності, виданих з порушенням Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності.

До закладів охорони здоров’я Київської області підготовлено та надіслано 43 претензії на загальну суму понад 72,5 тис. грн для відшкодування коштів за нанесені збитки бюджету Фонду. За результатами перевірок обґрунтованості видачі листків непрацездатності за зазначений період відшкодовано 72 619,3 гривні. Також попереджена виплата по 19 необґрунтовано виданих/продовжених листків непрацездатності терміном 277 календарних днів на суму понад 104 тис. гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь