A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Обговорювалося питання цивільного захисту населення у випадку надзвичайних ситуацій

Дата: 26.01.2022 17:00
Кількість переглядів: 272

26 січня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пристоличної сільської ради щодо питання цивільного захисту населення у випадку надзвичайних ситуацій.

Ця тема традиційно щорічно обговорюється на початку року і має профілактичну та інформаційну мету й здійснюється у рамках повноважень органів місцевого самоврядування.

Сільський голова Микола Каськів повідомив, що було налагоджено співпрацю – діє відповідна Програма – з Бориспільським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, а 26 січня відбулася зустріч керівників ОТГ із його керівництвом.

«На зустрічі наголошувалося, що нині немає жодних підстав панікувати, ситуація спокійна, розпоряджень зверху не надходило щодо додаткових дій на місцях. Ми готові інформувати населення і надавати всю необхідну допомогу. Працюємо у звичному режимі. Типові заходи задля гарантії безпеки населення проводяться щорічно і систематично, їх знати і дотримуватися повинен кожен», – сказав сільський голова.  

Під час засідання зазначалося, що….

… Пристолична сільська рада має раніше розроблений і затверджений план дій у разі надзвичайних ситуацій, є відповідальні особи;

… при формуванні бюджету 2022 було передбачено кошти резервного фонду на потреби ОТГ на випадок надзвичайних ситуацій;

… адміністрації місцевих закладів освіти отримали завдання подбати про перевірку підвалів, додаткових входів і виходів із приміщень та відпрацювати діючі схеми евакуації дітей на випадок пожежі чи інших надзвичайних ситуацій (такі заходи здійснюються щорічно); також перевірити системи оповіщення;

… керівники організацій, підприємств, на балансі яких знаходяться захисні споруди, та мешканці будинків, які мають ключі від вхідних дверей підвалів житлових будинків, повинні забезпечити вільний доступ до укриттів у разі необхідності та заздалегідь подбати про їхній належний стан;

… місцеві пожежні частини отримали завдання привести у відповідність додаткове оснащення;

… керівники комунальних підприємств і місцевої пожежної охорони мають перевірити функціонування генераторів, радіаторів і забезпечити можливість подбати про запаси питної води;

… сільська рада планує укласти договори з аптеками, які працюють на території ОТГ, щоб зарезервувати базовий запас медикаментів, що буде систематично оновлюватися.

Усі інші заходи цивільного захисту населення, у разі необхідності, будуть здійснюватися територіальною обороною у Київській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь