A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

БЕРЕЖІТЬ ХЛІБ ВІД ПОЖЕЖ!

Дата: 21.06.2022 16:10
Кількість переглядів: 132

 

 

         Хліб – народне добро, він завжди був і буде для людей святинею. Для трудівників полів наближається найвідповідальніший період – час збирання врожаю.

 У жнивну пору необачність, легковажність, а тим більше не підготовленість техніки, можуть звести нанівець  працю багатьох людей, завдати непоправного лиха.

 Пристолична сільська рада  нагадує та пропонує керівникам господарств, організацій, підприємств рекомендації як слід підготуватися до збирання врожаю.

           Потрібно провести протипожежний інструктаж з усіма працівниками, які будуть задіяні на збиранні врожаю, скиртуванні. Кожна одиниця техніки повинна бути відрегульованою, забезпечена надійними іскрогасниками на вихлопній трубі та первинними засобами пожежогасіння, в т.ч. вогнегасниками, мають бути ліквідовані підтікання мастила та пального.   

           Необхідно  також обстежити стан електропостачання приміщень, де буде зберігатися зерно.

           У період стиглості, хлібні масиви необхідно і розбити на ділянки площею не більше 50 га, між ділянками зробити прокоси не менше 8 м завширшки. Посеред цих прокосів та по периметру всього поля треба проорати смугу не менше 4м завширшки. Заправка техніки повинна проводитися не менше ніж за 30 метрів від поля при вимкнених двигунах. Категорично забороняється спалювати стерню поки не закінчилися жнива.

Збереження урожаю від пожеж — завдання не лише хліборобів і працівників ДСНС, але й усіх громадян.

Шановні громадяни! Дотримуйтеся протипожежних правил: будьте вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем; не паліть та не розводьте багаття поблизу хлібних і лісових масивів; проїжджаючи в автомобілі поблизу сільгоспугідь, не викидайте з вікон недопалки та непогашені сірники; слідкуйте за тим, щоб діти не бавилися сірниками чи запальничками; не полюйте в хлібних масивах та поблизу них; під час відпочинку влаштовуйте табір не ближче 100 метрів від хлібних ланів.

        

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь